Παραδοσιακοί γαυροκεφτέδες (ΣΥΝΤΑΓΗ)




Από το μηνιαίο περιοδικό “ΣΤΕΙΛΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΣΟΥ” (1€)

«Μεγαλώσαμε σ’ ένα σπίτι που έτρωγε συνέχεια μεζέδες της θάλασσας!»
Ίλια Μαυρομάτη, Βόλος Μαγνησίας 

ΥΛΙΚΑ
– 1 κιλό φρέσκος γαύρος
– 1 ματσάκι ψιλοκομ. άνηθος
– 1 ματσάκι ψιλοκομ. μαϊντανός
– 3-4 κουτ. σούπας φρέσκος δυόσμος
– 6-7 φρέσκα ψιλοκομ. κρεμμύδια
– 1 λεμόνι (ξύσμα)
– 2 κουταλάκια σκόρδο (σε σκόνη)
– Αλάτι, φρεσκοτριμ. πιπέρι
– 1-2 αβγά
– 6-7 κουτ. σούπας αλεύρι (ή όσο πάρει)
– Μπόλικο σπορέλαιο (για τηγάνισμα)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Καθαρίζουμε τα γαυράκια βγάζοντας τα εντόσθια, το κεφάλι και το κεντρικό κοκαλάκι. Έπειτα, τα ψιλοκόβουμε και τα βάζουμε σε μεγάλο, βαθύ μπολ μαζί με τα αρωματικά, ψιλοκομμένα. Ζυμώνουμε το μείγμα με τα χέρια και προσθέτουμε τα μπαχαρικά, τα αβγά και τελευταίο το αλεύρι, αφού θέλουμε τόσο όσο να μας βγει μια ζύμη αρκετά εύπλαστη για να μπορεί να «στέκεται» στο τηγάνι.

2. Πλάθουμε κεφτεδάκια, στο μέγεθος που μας αρέσει και τα τηγανίζουμε σε σπορέλαιο που καίει, σε μέτρια φωτιά (για να ψηθούν και εσωτερικά), ώσπου να πάρουν το γνωστό χρυσαφί χρώμα. Τέλος, τα αποσύρουμε και τα στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

Χρόνος εκτέλεσης: 45 λεπτά (μαζί με την προετοιμασία)
Μερίδες: 30-35 κεφτέδες

ΜΗΝΙΑΙΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ “ΣΤΕΙΛΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΣΟΥ” ΜΕ 1€ – ΚΕΡΔΙΣΕ 50€!
Θέλεις να μοιραστείς τα μυστικά της κουζίνας σου; Γνωρίζεις κάποια παλιά συνταγή ή έμαθες για κάποια καινούρια; Στείλε μας με email ([email protected]) ή ταχυδρομικά (Κηφισίας 189, 2ος όροφος, Τ.Κ. 15124, Μαρούσι Αττικής) συνταγές απλών φαγητών που ετοιμάζεις για την οικογένεια, τους φίλους ή τον/την αγαπημένη σου και μπορεί να κερδίσεις 50€!

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.