Διεθνές Φεστιβάλ Γεύσεων στο Παιδικό Χωριό SOS Βάρης (115 ΕΙΚΟΝΕΣ)




Μία γευστική γιορτή έγινε την Κυριακή 26/5 στο Παιδικό Χωριό SOS στη Βάρη με την υποστήριξη της LAASA (Ένωσης Γυναικών Πρέσβεων και συζύγων Πρεσβευτών στην Ελλάδα). Σεφ, οι πρέσβεις 37 χωρών από όλο τον κόσμο, οι οποίοι μαγείρεψαν φαγητά και γλυκά της χώρας τους και δεν δίστασαν να μπουν πίσω από τους πάγκους, προκειμένου να τα πουλήσουν στους επισκέπτες της εκδήλωσης, για την ενίσχυση των Παιδικών Χωριών SOS.

Οι πρέσβεις από 4 ηπείρους Αμερική, Ασία, Ευρώπη και Αφρική, έφτασαν από νωρίς το πρωί στο Χωριό, διακόσμησαν τα τραπέζια τους με προϊόντα των χωρών τους, ώστε να κερδίσουν γευστικά τους δεκάδες επισκέπτες της εκδήλωσης.

Ανάμεσά τους και η Υπουργός Πολιτισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, συνοδευόμενη από την ανηψιά της Αναστασία και ο Επικεφαλής Πρωτοκόλλου του Υπουργείου Εξωτερικών Πρέσβης Πάνος Καλογερόπουλος. Η Υπουργός δοκίμασε όλες τις γεύσεις και μίλησε με όλους τους Πρέσβεις που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση. Έφαγε σούσι από την Ιαπωνία, λουκουμάκι από την Τουρκία και cupcake από την Μεγάλη Βρετανία. Η Όλγα Κεφαλογιάννη στάθηκε για αρκετή ώρα στον πάγκο της Κίνας, αφού μετά το πρόσφατο ταξίδι εκεί, μυήθηκε στην κινέζικη κουζίνα.

Το δρόμο των γεύσεων ακολούθησαν και ο Βουλευτής Επικρατείας και Ολυμπιονίκης Πύρρος Δήμας μαζί με τον γιό του καθώς και η γνωστή δημοσιογράφος και παρουσιάστρια Τατιάνα Στεφανίδου με την κόρη της.

Οι επισκέπτες παρακολούθησαν μουσικές και πολιτιστικές παραστάσεις που είχαν επιμεληθεί μουσικά συγκροτήματα από την Αυστρία, Γεωργία, Ινδία, Μπαγκλαντές, Ινδονησία, Αίγυπτο, Κίνα, Αργεντινή και Μεξικό.

Χορηγοί της εκδήλωσης ήταν οι AEGEAN AIRLINES, COCA-COLA HELLAS, COCA-COLA ΤΡΙΑ EΨΙΛΟΝ (3Ε), NESTLE, FLOCAFE, TOI-TOI, THE PHOTOBOOTH, NOISE και το ΙΑΤΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΩΝ.

Στο παρακάτω link μπορείτε να δείτε φωτογραφίες της εκδήλωσης:

http://www.photopassport.gr/sos-villages/images/5.26.13.html

ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΑΡΗΣ – ΒΟΥΛΑΣ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ

Στο Διεθνές Φεστιβάλ Γεύσεων, που διοργανώθηκε την Κυριακή 26 Μαΐου στο Παιδικό Χωριό SOS στη Βάρη, συμμετείχε ο Δήμαρχος Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, κ. Σπύρος Πανάς.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη της – Ένωσης Γυναικών Πρέσβεων και συζύγων Πρεσβευτών στην Ελλάδα (LAASA). Πρέσβεις από 37 χώρες της Ευρώπης, της Αφρικής, της Αμερικής και της Ασίας, μαγείρεψαν φαγητά και γλυκά της πατρίδας τους, τα οποία πωλήθηκαν στους επισκέπτες της γιορτής με στόχο την ενίσχυση των Παιδικών Χωριών SOS.
Τη γιορτή τίμησαν με την παρουσία τους η Υπουργός Τουρισμού, κ. Όλγα Κεφαλογιάννη, ο Επικεφαλής Πρωτοκόλλου του Υπουργείου Εξωτερικών, Πρέσβης Πάνος Καλογερόπουλος, ο Βουλευτής Επικρατείας και Ολυμπιονίκης, κ. Πύρρος Δήμας, κ.ά.
Απευθύνοντας σύντομο χαιρετισμό, ο κ. Πανάς τόνισε μεταξύ άλλων:

Διεθνές Φεστιβάλ Γεύσεων στο Παιδικό Χωριό SOS Βάρης, ο Δήμαρχος Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης κ. Σπύρος Πανάς με την Υπουργό Τουρισμού κα. Όλγα Κεφαλογιάννη στο περίπτερο της Κίνας

«Το Παιδικό Χωριό SOS αξίζει την αναγνώριση, το σεβασμό και πάνω από όλα τη στήριξή μας. Ειδικά σήμερα, σε μια εποχή δύσκολη, όπου η ανάγκες στήριξης της κοινωνικής συνοχής αυξάνονται, ενώ ταυτόχρονα οι διαθέσιμοι πόροι από το κράτος περιορίζονται. Κάτω από αυτές ακριβώς τις συνθήκες, καλούμαστε να δείξουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας και να ενισχύσουμε το έργο φορέων όπως τα Παιδικά Χωριά SOS. Τώρα χρειάζεται να δώσουμε μαζί τη μάχη, για να μη μείνει κανείς πίσω. Για να μη μείνει κανένα παιδί αβοήθητο και μόνο.
Οφείλω, λοιπόν, να συγχαρώ και να ευχαριστήσω από καρδιάς τους εκπροσώπους των Πρεσβειών, που προσφέρθηκαν να διοργανώσουν αυτή την εκδήλωση, αφιερώνοντας προσωπικό χρόνο, δημιουργικότητα και αγάπη. Είναι μια πρωτοβουλία που επιβεβαιώνει με τον καλύτερο τρόπο ότι η ανθρωπιά, η ευαισθησία και η διάθεση προσφοράς είναι αξίες οικουμενικές. Αξίες που δεν πρέπει να λείπουν από καμία κοινωνία.»
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με μουσικά και πολιτιστικά δρώμενα, που επιμελήθηκαν συγκροτήματα από την Αυστρία, Γεωργία, Ινδία, Ινδονησία, Αίγυπτο, Κίνα , Αργεντινή και Μεξικό.

Από αριστερά : η Αναπληρώτρια Διευθύντρια της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Πρασίνου κα. Ανέτα Ρούσσου, ο Δήμαρχος Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης κ. Σπύρος Πανάς, ο Γεν. Διευθυντής των Παιδικών Χωριών SOS στην Ελλάδα κ. Γιώργος Πρωτόπαπας και ο Ειδικός Σύμβουλος Πρασίνου κ. Πέτρος Φεβράνογλου

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.