Αιχμηρή ανακοίνωση της Εναλλακτικής Δράσης για το ρόλο τοπικού ΜΜΕ (VIDEO)




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Τελείως ανερυθρίαστα και προκειμένου και προκειμένου να μην κακοκαρδίσει τους κερδοσκόπους «επενδυτές» της παραλίας η ηλεκτρονική εφημερίδα του κ. Κοντραρίνη vimaonline στις 12 Μαϊου έγραψε ένα λίβελο εναντίον των εθελοντών του κάμπινγκ, όπως και εναντίον δημοτικών συμβούλων τους οποίους κατηγορεί για υποκρισία, γιατί φοβούμενοι «μη τυχόν και χάσουν καμία ψήφο, αν κακοκαρδίσουν τον κύριο Σταύρου και τον κύριο Γκίκα, δεν άρθρωσαν ούτε μία λέξη (εναντίον των εθελοντών) ακόμα και όταν τρείς εθελοντές οδηγήθηκαν στο αυτόφωρο». Επειδή στην φαιά προπαγάνδα που κάνει και τις συκοφαντίες και τις τρομοκρατικές απειλές που μετέρχεται χρησιμοποιεί το όνομα του προέδρου της Εναλλακτικής Δράσης κ. Σταύρου θα του απαντήσουμε χωρίς κανένα χαρακτηρισμό, αλλά αναφέροντας και υπενθυμίζοντας μόνο γεγονότα:

α) Όπως είναι γνωστό ο κ. Σταύρου συμμετέχει ενεργά στο κίνημα ενάντια στην εκποίηση της παραλίας του Σαρωνικού περισσότερο από 20 χρόνια.

β) Πολλές φορές μάλιστα η εφημερίδα «Βήμα του Σαρωνικού», όπως και η ηλεκτρονική εφημερίδα «vima on line» έχει αναφερθεί με θετικά σχόλια στις πρωτοβουλίες και τις δράσεις του κ. Σταύρου.

γ) Ακόμα και την ημέρα που άνοιξε το κάμπινγκ (10 Ιουνίου 2012) ο κ. Κονταρίνης βιντεοσκόπησε το χαιρετισμό του κ. Σταύρου, όπως φαίνεται στο βίντεο που ακολουθεί, και τον συνεχάρη αμέσως μετά, προφανώς υιοθετώντας το περιεχόμενο του χαιρετισμού του.

δ) Μάλιστα η ηλεκτρονική εφημερίδα vimaonline πρώτη δημοσίευσε την επόμενη ημέρα το βίντεο από το άνοιγμα του κάμπινγκ. Μπορεί ο κ. Κονταρίνης να μας πει τι άλλαξε από τότε και καταφέρεται σήμερα και εναντίον του κ. Σταύρου προσωπικά και εναντίον των εθελοντών;

ε) Όσον αφορά τους δημοτικούς συμβούλους θα του υπενθυμίσουμε ή θα τον ενημερώσουμε, αν δε γνωρίζει, ότι στη συνάντηση των φορέων του δήμου ΒΒΒ που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Εναλλακτικής Δράσης και με θέμα την παραλία του δήμου ΒΒΒ, στην καφετέρια Esplanade της Βάρκιζας στις 20/2/2012 και στην πρόταση του κ. Σταύρου να ανοίξουν οι σύλλογοι το κάμπινγκ στις 5 Ιουνίου (Ημέρα Περιβάλλοντος), ο κ. Κωσταντέλος που ήταν εκεί πρότεινε να έλθει το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο και να ανοίξει το κάμπινγκ με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου και με την συμμετοχή των συλλόγων. Με την πρόταση αυτή συμφώνησε και ο κ. Σκουμπούρης που επίσης ήταν παρών, όπως και οι εκπρόσωποι των φορέων. Στο δημοτικό συμβούλιο της 28ης Μαϊου, μετά από συνεδρίαση 8 ωρών ελήφθη ομόφωνα η απόφαση να ανοίξει το κάμπινγκ στις 10 Ιουνίου (ημέρα Κυριακή), όπως και έγινε.

στ) Την ημέρα που μπήκαμε στο κάμπινγκ – το θυμάται πολύ καλά και ο κ. Κονταρίνης, γιατί ήταν παρών – βρήκαμε ένα σκουπιδότοπο σε άθλια κατάσταση και επί ένα χρόνο τον καθαρίζουν οι εθελοντές και τον απολαμβάνει όλη η κοινωνία. Πολύ περισσότερο που, όπως είναι γνωστό, διοργανώθηκαν σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς και συνεχίζουν να διοργανώνονται δεκάδες εκδηλώσεις καλλιτεχνικές, οικολογικές και επιστημονικές, όπως και εκδηλώσεις αλληλεγγύης και αυτάρκειας εντελώς δωρεάν για κάθε πολίτη

ζ) Στα επιστημονικά μάλιστα σεμινάρια ιστορίας, που με απόφαση της συνέλευσης εθελοντών πραγματοποιούνται επίσης δωρεάν από την Εναλλακτική Δράση με εισηγητή τον κ. Σταύρου έρχονται επί δύο σχεδόν μήνες στο κάμπινγκ απλοί πολίτες αλλά και επιστήμονες διαφόρων ειδικοτήτων από πολλά σημεία της Αττικής (Κηφισιά, Μαρούσι, Παπάγου, Πειραιά, Κορωπί, Αργυρούπολη, Γλυφάδα και φυσικά από το δήμο ΒΒΒ) με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον να τα παρακολουθήσουν.

η) Συμπερασματικά μπορούμε να πούμε ότι είναι τόση η απήχηση των εκδηλώσεων που γίνονται στο κάμπινγκ στον πρώτο χρόνο λειτουργίας του σαν αυτοδιαχειριζόμενου χώρου, ώστε ο συμπολίτης μας Δημήτρης Κυπριώτης, γνωστός ενεργός εθελοντής σε πολλά κινήματα και μέλος της ΠΓ του ΕΠΑΜ. όταν ο επιχειρηματίας που είχε ενοικιάσει την οργανωμένη ακτή της Βάρκιζας, το γνωστό Γιαμπανάκι, έφυγε και το άφησε ένα σκουπιδότοπο είχε με άρθρο του στην εφημερίδα ΕΒΔΟΜΗ προτείνει, να δοθεί από το δήμο σε εθελοντές να το διαχειρισθούν, όπως το κάμπινγκ της Βούλας. Την ίδια πρόταση έκαναν και πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι σε δημοτικά συμβούλια και για άλλες οργανωμένες πλαζ του δήμου

Αυτά προς το παρόν και αν χρειασθεί θα επανέλθουμε

ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΉΣ ΔΡΑΣΗΣ

Επισυνάπτουμε το βίντεο από το αρχείο της Εναλλακτικής Δράσης με το χαιρετισμό του κ. Σταύρου στις 10/6/2012, ημέρα που άνοιξε το κάμπινγκ, όπου αφενός φαίνεται ο κ. Κονταρίνης να βιντεοσκοπεί το χαιρετισμό και να συγχαίρει τον κ. Σταύρου και αφετέρου αναφέρονται οι στόχοι μας για το κάμπινγκ, όταν από το Φεβρουάριο του 2012 προτείναμε στις υπόλοιπες συλλογικότητες του δήμου το άνοιγμά του.

Επισυνάπτουμε επίσης ολόκληρο το επίμαχο άρθρο της εφημερίδας Vima On Line της 12ης Μαϊου

Ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του

http://www.youtube.com/watch?v=KXE0eLpeyN0

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.