Έντονη παρουσία της Χρυσής Αυγής στα Δημοτικά Συμβούλια Αλίμου και Γλυφάδας




Έντονη παρουσία μελών της Χρυσής Αυγής, στα τελευταία Δημοτικά Συμβούλια σε Γλυφάδα και Άλιμο.

Στον Άλιμο τα μέλη της Τ.Ο Χρυσής Αυγής νοτίων προαστίων που έχουν γραφεία στην παραλιακή, μπαινόβγαιναν στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου κάνοντας αισθητή την παρουσία τους, χωρίς να ζητήσουν να πάρουν το λόγο.Κάποια στιγμή ένας χρυσαυγίτης προσπάθησε να ξεκολλήσει μια αφίσα του ΣΥΡΙΖΑ για το στρατηγό Στέφανο Σαράφη, αλλά ο επικεφαλής τον σταμάτησε.

Αντίθετα στη Γλυφάδα ζήτησαν να καταθέσουν το πολιτικό τους μανιφέστο.Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου τους το απαγόρευσε και αποχώρησαν ενοχλημένοι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν από λίγο καιρό μέλη της Χρυσής Αυγής είχαν παρελάσει στις γειτονιές της Αργυρούπολης και του Ελληνικού και στην αγορά της Γλυφάδας.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Γλυφάδας:

Η Τ.Ε. ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ΓΛΥΦΑΔΑΣ ενημερώνει το δημοκρατικό λαό της πόλης μας ότι, το τελευταίο χρονικό διάστημα εμφανίσθηκε στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου της Γλυφάδας, ομάδα μελών της ναζιστικής και φασιστικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής. Απαιτούν με το έτσι θέλω και ανεπίτρεπτα, να πάρουν το λόγο και να καταθέσουν το πολιτικό τους μανιφέστο. Μετά την άρνηση της προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου να τους δοθεί ο λόγος, δήλωσαν πως θα επανέλθουν δριμύτεροι.
Το επεισόδιο αυτό έρχεται σαν συνέχεια της στρατιωτικού τύπου προκλητικής παρέλασης μελών της Χρυσής Αυγής στις γειτονιές μας πριν μερικούς μήνες που δυστυχώς οδήγησε στην απαράδεκτη στάση της Αστυνομίας η οποία – παρουσία και του κ. Δημάρχου – αντιμετώπισε με χημικά και βία τους συμπολίτες μας, που με άμεσα δημοκρατικά αντανακλαστικά συγκεντρώθηκαν από τις γειτονιές της Γλυφάδας και του Ελληνικού για να τους αποδοκιμάσουν.
Είχαμε και τότε επισημάνει προς τη Δημοτική αρχή και τις δημοκρατικές πολιτικές δυνάμεις της πόλης μας, την ανάγκη καταδίκης της παρουσίας των «Χρυσαυγιτών» στην πόλη μας, αλλά και της λήψης όλων των απαραίτητων μέτρων για την απομόνωσή και την αποτροπή της φασιστικής και τραμπούκικης δράσης τους.
Η απαράδεκτη αυτή απαίτηση της «ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ» και ο τρόπος με τον οποίο επιδιώκεται να επιβληθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο – όπου σημειωτέον δεν προβλέπεται η παρέμβαση κομμάτων – μας δημιουργεί ανατριχίλα και αποτελεί πρόκληση για κάθε δημοκρατικό πολίτη που δεν ξεχνά την ιστορία του τόπου μας και κάθε τόπου που έχει ματώσει από τον φασισμό και ναζισμό.
Καλούμε την Δημοτική αρχή του Δήμου Γλυφάδας να μην τους επιτρέψει να επιβάλουν τις παράνομες απαιτήσεις τους, να κρατήσει τη στάση την οποία κρατούν σθεναρά πολλοί άλλοι Δήμοι πανελλαδικά έχοντας κηρύξει ανεπιθύμητη την παρουσία τους, μη επιτρέποντάς να σηκώσουν κεφάλι οι φασίστες στην πόλη μας.
Για τους άνεργους, τους νέους, τους φτωχούς συμπολίτες μας, τους μικροεπαγγελματίες και τους μισθωτούς, ο φασισμός δεν μπορεί να δώσει καμία λύση και απάντηση στα προβλήματα τους. Αντίθετα αποτελεί έναν ιδιαίτερα σοβαρό κίνδυνο, γιατί από κοινού με την επίσημη κρατική καταστολή, στόχο έχει να τσακίσει κάθε διεκδίκηση και κάθε δημοκρατικό δικαίωμα που έχει κατακτηθεί με το αίμα του δημοκρατικού και αντιφασιστικού λαού μας.
Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ΓΛΥΦΑΔΑΣ θα αγωνισθεί αποφασιστικά μαζί με όλους τους δημοκρατικούς πολίτες της πόλης μας, για να μην επιτραπεί στο φασισμό να σέρνεται και να δηλητηριάζει την κοινωνική και πολιτική ζωή στην Γλυφάδα, ούτε σε καμία άλλη πόλη της πατρίδας μας, ούτε πουθενά.
ΕΞΩ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΛΥΦΑΔΑ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ

ΓΛΥΦΑΔΑ
Τ.Ε. ΣΥΡΙΖΑ ΓΛΥΦΑΔΑΣ

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.