Αλλοδαποί κρατούμενοι με ψώρα στα κρατητήρια του Α.Τ Μαρκοπούλου




Για απαράδεκτες συνθήκες υγιεινής στο αστυνομικό τμήμα Μαρκοπούλου κάνει λόγο με ανακοίνωσή της  η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής. Σύμφωνα με καταγγελίες των αστυνομικών στα κρατητήρια βρίσκονται εδώ και δύο μήνες 9 αλλοδαποί κρατούμενοι με ψώρα με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν τόσο οι αστυνομικοί που υπηρετούν στο Μαρκόπουλο , όσο και οι πολίτες οι οποίοι επισκέπτονται καθημερινά το τμήμα, αφού τα κρατητήρια βρίσκονται δίπλα από το γραφείο του αξιωματικού υπηρεσίας.

Οι αστυνομικοί ζητούν την μεταφορά των κρατουμένων και την απολύμανση των κρατητηρίων ενώ ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Χρήστος Συνδρεβέλης, έχει ζητήσει συνάντηση με τον δήμαρχο της πόλης για το θέμα.

 

Η Ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής:

Η νεοϊδρυθείσα Ένωσή μας έχει γίνει αποδέκτης πληθώρας καταγγελιών αστυνομικών που υπηρετούν στο Α.Τ. Μαρκοπούλου περί της ύπαρξης σοβαρού ζητήματος που σχετίζεται με την ασφάλεια και υγιεινή τους κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους έτσι όπως αυτή προβλέπεται από το Π.Δ. 45/2008.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις καταγγελίες οι οποίες έχουν λάβει και ενυπόγραφο χαρακτήρα εντός των κρατητηρίων του Α.Τ. Μαρκοπούλου κρατούνται εννέα (9) κρατούμενοι αλλοδαποί οι οποίοι πάσχουν από το άκρως μεταδοτικό νόσημα της ψώρας. Το παραπάνω ζήτημα δημιουργεί κίνδυνο τόσο για την υγεία των συναδέλφων μας, που υπηρετούν στο Α.Τ. Μαρκοπούλου, όσο και των οικογενειών τους καθώς επίσης και των πολιτών που προσέρχονται στο Α.Τ. για να διευθετήσουν ζητήματά τους, αφού τα κρατητήρια της ανωτέρω υπηρεσίας ευρίσκονται δίπλα ακριβώς από το γραφείο του Αξιωματικού Υπηρεσίας.
Παρακαλούμε όπως προβείτε στην ενίσχυση και τη συνδρομή από πλευρά σας στην Ένωσή μας, προκειμένου διενεργηθούν οι απαραίτητες ενέργειες με απώτερο σκοπό την αποσυμφόρηση των κρατητηρίων, την άμεση μεταγωγή των παραπάνω κρατουμένων σε χώρους με την προβλεπόμενη υποδομή καθώς και την άμεση απολύμανση του χώρου των κρατητηρίων.

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.