Νέα Σμύρνη – Εκδηλώσεις μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου




mayrh_thalassa

Η Ένωση Ποντίων Νέας Σμύρνης “Η Μαύρη Θάλασσα” μας προσκαλεί την Κυριακή 26 Μαΐου 2013 στις εκδηλώσεις Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου από το κεμαλικό καθεστώς των νεότουρκων, “για να τιμήσουμε όλοι μαζί τις 353.000 αθώα θύματα αλλά και για να διεκδικήσουμε τη διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας”. Σε Δελτίο Τύπου της Ένωσης αναφέρεται επίσης αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων:

Την Κυριακή 26/5 στις 9.45΄π.μ τελούμε Επιμνημόσυνη Δέηση στον Ι.Ν της Αγίας Φωτεινής Ν.Σμύρνης, πορεία προς το μνημείο Γενοκτονίας Ποντιακού Ελληνισμού στην ομώνυμη πλατεία (Αμισού και Αίνου), όπου τελούμε μια σεμνή τελετή απόδοσης τιμών με τη συμμετοχή της δημοτικής αρχής, της Φιλαρμονικής, των μουσικών και των χορευτών μας. Θα ακολουθήσει κέρασμα στο νέο γραφείο της Ένωσής μας, έναντι του μνημείου.

Το βράδυ της ίδιας μέρας, Κυριακή 26/5 στις 8 μ.μ στο μέγαρο της Εστίας Ν.Σμύρνης  διοργανώνουμε εκδήλωση αφιερωμένη στη Γενοκτονία με ομιλητή το διακεκριμένο δημοσιογράφο, συγγραφέα και λαογράφο κ.Γιώργο Λεκάκη, τον σπουδαίο θεατράνθρωπο-ηθοποιό κ.Λάζο Τερζά, τη χορωδία και τους μουσικούς μας. Θα υπάρχει έκθεση ποντιακών εκδόσεων καθώς και των βιβλίων του ομιλητή.

Με εκτίμηση  Για το Δ.Σ

Η πρόεδρος                                                            Η Γεν.Γραμματέας
Ράνια Χρυσοχοΐδου-Κανάκη                                  Αθηνά Σκουλά-Παπαδοπούλου

 

Περισσότερες Πληροφορίες:  ΕΝΩΣΗ ΠΟΝΤΙΩΝ «Η ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ»


Αμισού 11- πλατεία Γενοκτονίας Ποντιακού Ελληνισμού –Ν.Σμύρνη
Τηλ.-Αυτ.τηλ/τής-FAX: 2109313288-E.mail: [email protected]

www.mavrithalassa.org.gr

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.