Πειρατής δορυφορικών προγραμμάτων συνελήφθη στη Βάρη




 

 

Ακόμα μία περίπτωση «πειρατείας» συνδρομητικών δορυφορικών υπηρεσιών, εντοπίστηκε από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στην περιοχή της Βάρης Αττικής.

Ο «διαμοιρασμός» του τηλεοπτικού σήματος των συνδρομητικών υπηρεσιών, γινόταν μέσω δικτυακού δορυφορικού διακομιστή, σε μεγάλο αριθμό χρηστών του διαδικτύου

Σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη κατ’ εξακολούθηση και για παραβίαση των διατάξεων της νομοθεσίας που αφορά στην προστασία των συνδρομητικών υπηρεσιών και την πνευματική ιδιοκτησία, σε βάρος ενός 49χρονου ημεδαπού, που διαμένει στη συγκεκριμένη περιοχή, στην οικία του οποίου βρέθηκε πλήρης ηλεκτρονικός εξοπλισμός, τον οποίο χρησιμοποιούσε για την παράνομη δραστηριότητά του.

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από μήνυση, που υπέβαλλε στην Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, πληρεξούσιος δικηγόρος ανώνυμης εταιρίας παροχής υπηρεσιών σε ηλεκτρονικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Η μήνυση αφορούσε σε δορυφορική «πειρατεία» των υπηρεσιών που παρέχει η συγκεκριμένη εταιρεία, μέσω παράνομης διανομής τηλεοπτικού σήματός της σε μεγάλο αριθμό «συνδρομητών».

Από τη διαδικτυακή αστυνομική έρευνα, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της άρσης του απορρήτου των επικοινωνιών, ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του συγκεκριμένου ατόμου και διακριβώθηκαν τα ηλεκτρονικά του ίχνη.

Σε συνδυασμό με την ψηφιακή έρευνα, διαπιστώθηκε ότι ο 49χρονος, από το Σεπτέμβριο του 2012, είχε θέσει σε λειτουργία δικτυακό δορυφορικό αποκωδικοποιητή – διακομιστή (server), στον οποίο είχε εγκαταστήσει παράνομο λογισμικό και «διαμοίραζε», μέσω διαδικτύου, ηλεκτρονικά «κλειδιά» αποκωδικοποίησης – αποκρυπτογράφησης για τις συνδρομητικές υπηρεσίες μπουκέτου τηλεοπτικών καναλιών, σε χρήστες, που κατείχαν αντίστοιχα, ειδικές ψηφιακές δορυφορικές συσκευές αποκωδικοποίησης.

Σε έρευνα που έγινε, χθες το πρωί, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στην οικία του σε προάστιο της Αττικής, παρουσία Εισαγγελικού Λειτουργού, βρέθηκε εγκατεστημένος και συνδεδεμένος ψηφιακός δορυφορικός δέκτης, μέσω του οποίου γινόταν ο διαμοιρασμός των κωδικοποιημένων «κλειδιών» σε χρήστες, παρέχοντας με αυτό τον τρόπο τη δυνατότητα παράνομης θέασης συνδρομητικών καναλιών.

Επιπλέον, κατασχέθηκαν:

· Μία (1) κεντρική μονάδα ηλεκτρονικού υπολογιστή

· Ένας (1) δρομολογητής modem-router και

· Δύο (2) εξωτερικοί σκληροί δίσκοι αποθήκευσης.

Τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια απεστάλησαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια για τις απαραίτητες εργαστηριακές εξετάσεις.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του 49χρονου θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Υπενθυμίζεται ότι στον τηλεφωνικό αριθμό 11012 ή στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις [email protected] & [email protected] της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, για να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες και επίμεμπτες ενέργειες ή δραστηριότητες κατά του τομέα της οικονομίας, της δημόσιας περιουσίας, καθώς και της κοινωνικής και ασφαλιστικής πρόνοιας και των δικαιωμάτων.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.