Πρωταθλήτριες στο πόλο τα κορίτσια της Βουλιαγμένης (EIKONEΣ)




Το 11ο πρωτάθλημα της ιστορίας της πανηγυρίζει η γυναικεία ομάδα πόλο της Βουλιαγμένης που έκανε το 3-0 στους τελικούς της Α1 με αντίπαλο τον Ολυμπιακό, επικρατώντας στα πέναλτι με 16-15

Ο ΝΟΒ έκανε το 3-0 στη σειρά των τελικών με αντίπαλο τον Ολυμπιακό, επικρατώντας στον Πειραιά σε ένα συναρπαστικό ματς, στα πέναλτι με 16-15. Η εμπειρία του ΝΟΒ «μίλησε» όταν χρειάστηκε κάμπτοντας τον νεανικό ενθουσιασμό των «ερυθρολεύκων», που αποδείχθηκαν ωστόσο… σκληρά καρύδια.

Αυτό είναι το 11ο πρωτάθλημα για το γυναικείο τμήμα πόλο της Βουλιαγμένης.

Το ματς

Ο Ολυμπιακός ήταν αυτό που ξεκίνησε με ενθουσιασμό στο παιχνίδι καταφέρνοντας με πάρει προβάδισμα τριών τερμάτων (4-1), με την ολοκλήρωση του πρώτου οκταλέπτου. Η Βουλιαγμένη πίεσε στη συνέχεια ισοφαρίζοντας σε 4-4 με τις «ερυθρόλευκες» ωστόσο να φτάνουν στο ημίχρονο με πλεονέκτημα ενός γκολ (6-5).

Ο ΝΟΒ με τις Τσουκαλά και Ασημάκη κατάφερε να περάσει μπροστά για πρώτη φορά στο ματς (6-7), η απάντηση από τις Ελευθερία Πλευρίτου και Μαυρέλου ήρθε άμεσα για να ξαναπάρουν το πάνω χέρι οι γηπεδούχες (8-7). Στο τελευταίο οκτάλεπτο με πρωταγωνίστρια την Αντιγόνη Ρουμπέση, οι φιλοξενούμενες έκαναν το 9-10 και βρέθηκαν μία ανάσα από τον τίτλο, όμως στο φινάλε η Αβραμίδου τους χάλασε τα σχέδια ισοφαρίζοντας σε 10-10, οδηγώντας το ματς στην παράταση.

Το πρώτο τρίπλεπτο βρήκε και πάλι τις δύο ομάδες ισόπαλες 11-11. Στο δεύτερο, η Ρουμπέση έδωσε προβάδισμα στον ΝΟΒ και πάλι όμως ήρθε η Αβραμίδου να δώσει τη λύση στον Ολυμπιακό μερικά δευτερόλεπτα πριν το φινάλε (12-12), στέλνοντας τον αγώνα στα πέναλτι!

Εκεί για τις «ερυθρόλευκες» ευστόχησαν οι Μαργαρίτα και Ελευθερία Πλευρίτου καθώς και η Αβραμίδου ενώ στο δοκάρι πήγαν τα σουτ των Τετζαλίδου και Μανωλιουδάκη. Όσο για τον ΝΟΒ, στόχο βρήκαν Τσουκαλά, Ξενάκη και Γερόλυμου, δοκάρι είχε η Λιόση ενώ η Διαμαντοπούλου απέκρουσε το πέναλτι της Ρουμπέση. Το σκορ παρέμεινε στο 15-15. Στις επιπλέον προσπάθειες η Αβραμίδου ήταν αυτή που είχε δοκάρι με τη Λιόση να ευστοχεί και να χαρίζει στην ομάδα της το 11ο πρωτάθλημα της ιστορίας της.

Τα οκτάλεπτα: 4-1, 2-4, 2-2, 2-3, (1ο τρίλεπτο 1-1, 2ο τρίλεπτο 1-1), πέναλτι 3-4

Ολυμπιακός (Παυλίδης): Μ. Πλευρίτου 3, Αβραμίδου 4, Ε. Πλευρίτου 4, Μαυρέλου 1

Βουλιαγμένη (Δήμου): Λιόση 2, Ασημάκη 4, Χυδηριώτη 1, Γερόλυμου 1, Τσουκαλά 1, Ρουμπέση 3

Read more: http://www.sporfm.gr/permalink/73658.html#ixzz2UkvdrMa3

Δραματική νίκη με 3-4 στα πέναλτι (10-10, 12-12) πήρε η γυναικεία μας ομάδα επί του Ολυμπιακού, στον Πειραιά, και κατέκτησε τον τίτλο της Πρωταθλήτριας !

Ο αγώνας ήταν ένα πραγματικό θρίλερ, με τις ερυθρόλευκες να έχουν το προβάδισμα στο 1ο μισό του αγώνα (προηγούμενες 4-1 στο 1ο 8λεπτο) αλλά την ομάδα μας να επανακάμπτει και να παίρνει κι εκείνη τα ηνία από την 3η περίοδο και μετά. Όμως ο Ολυμπιακός “απαντούσε” σχετικά γρήγορα και καμία από τις δύο ομάδες δεν κατάφερε να πάρει διαφορά μεγαλύτερη του 1 γκολ, είτε στην κανονική διάρκεια (10-10, με τον Ολυμπιακό να ισοφαρίζει 18” πριν τη λήξη) είτε στην παράταση.

Οι θεατές απόλαυσαν ένα μεγάλο παιχνίδι, με σασπένς και θέαμα, αντάξιο της ποιότητας των δύο αντιπάλων, που στις δύσκολες οικονομικά εποχές κρατούν ψηλά τη σημαία του γυναικείου πόλο.

Στα πέναλτι η αγωνία, φυσικά, έφτασε στο αποκορύφωμά της, με τις 3 πρώτες παίκτριες από κάθε ομάδα να ευστοχούν, τις επόμενες 5 να αστοχούν και την Αγγελική Γερόλυμου (που πραγματοποίησε μια ακόμη εξαιρετική εμφάνιση) να σφραγίζει τον τίτλο για την ομάδα μας !

Σημειώνεται ότι στον αγώνα συμμετείχε, τελικά, η Αντιγόνη Ρουμπέση, η οποία μάλιστα … έδειξε τα δόντια της σκοράροντας 3 κρίσιμα τέρματα ! Πρώτη σκόρερ ωστόσο ήταν η Αλεξάνδρα Ασημάκη, με 4 γκολ, που έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο κι αυτή μια ακόμη σαιζόν σε υψηλό επίπεδο.

Το ενθαρρυντικό είναι οι εμφανίσεις που έκαναν οι νεότερες αθλήτριες της ομάδας μας, που έδειξαν ότι ο Όμιλος μπορεί να στηρίξει το μέλλον του πάνω τους.

Τα στοιχεία του 3ου τελικού :

Ολυμπιακός-ΝΟΒ:15-16 (4-1, 2-4, 2-2, 2-3, 1-1, 1-1, 3-4 πέν.)

Οι σκόρερς :

Ολυμπιακός (Χάρης Παυλίδης) : Ελευθερία Πλευρίτου 4, Αβραμίδου 4, Μαργ. Πλευρίτου 3, Μαυρέλου
ΝΟΒ (Κώστας Δήμου) : Ασημάκη 4, Ρουμπέση 3, Λιόση 2, Τσουκαλά, Χυδηριώτη, Γερόλυμου

Ο προπονητής της ομάδας μας, Κώστας Δήμου, δήλωσε στην ιστοσελίδα του Ομίλου :
“Είμαστε πολύ χαρούμενοι, συγχαρητήρια σε όλα τα κορίτσια ! Νομίζω ότι δίκαια κατακτήσαμε το πρωτάθλημα καθώς παίξαμε καλά και πήραμε τα αποτελέσματα. Η χρονιά ήταν δύσκολη, γενικά δεν καταφέραμε να είμαστε καλά, λίγες φορές ήμασταν καλά και κυρίως ήμασταν εκτός ρυθμού.

Η επιτυχία είναι ομαδική : από το απλό μέλος που ήρθε στην πισίνα και μας στήριξε, το τεχνικό επιτελείο, τις αθλήτριες, την έφορο την κα Κυριαζάκου-Τροβά και τη διοίκηση, όλοι συμμετείχαν σ’αυτή την επιτυχία με τον τρόπο τους και χωρίς αυτούς δε θα τα είχαμε καταφέρει. Περισσότερο απ’όλους όμως θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ και να δώσω συγχαρητήρια στα κορίτσια !

Σήμερα θα πανηγυρίσουμε και μετά θα συγκεντρωθούμε να προετοιμαστούμε για την επόμενη χρονιά ώστε και τότε να εμφανιστούμε αξιόμαχοι και να διεκδικήσουμε τίτλους.

Ο τίτλος κρίθηκε στο ότι οι αθλήτριες έχουν μάθει να παίζουν αυτή τη σειρά παιχνιδιών και διαθέτουν την ποιότητα και την εμπειρία για να παίρνουν τα αποτελέσματα.

Παράλληλα, δίπλα τους μαθαίνουν και οι “μικρές”, οι οποίες μάλιστα έδωσαν λύσεις σ’αυτή τη σειρά και βρίσκονται σε καλό δρόμο. Ο ΝΟΒ παραδοσιακά στήριζε και στηρίζει τις υποδομές με όλες του τις δυνάμεις και αυτό θα κάνουμε και στο μέλλον.”

Οι φετινές πρωταθλήτριες, λοιπόν, είναι οι : Έλενα Κούβδου και Φεντερίκα Λάβι, Χριστίνα Τσουκαλά, Ιωάννα Χυδηριώτη, Στεφανία Μουλλάκη, Κική Λιόση, Έλενα Ξενάκη, Αλεξάνδρα Ασημάκη, Αντιγόνη Ρουμπέση, Αγγελική Γερόλυμου, Μαρία Ντάσιου, Ντίνα Κουτέλη, Τίνα Κοντογιάννη, Σοφία Σούρμπη ενώ αγωνίστηκε στο πρώτο ήμισυ της σαιζόν η Άντυ Μελιδώνη και αρκετές συμμετοχές “έγραψαν” οι πιο μικρές (Νεάνιδες & Κορασίδες) Νιόβη Ζοφώλη, Έλλη Πρωτοπαπά, Αμαλία Μαυρωτά, Μαριαλένα Σελετοπούλου, Χαρά και Ελένη Λακουμέντα.

Προπονητής της ομάδας είναι ο Κώστας Δήμου με συνεργάτες την Άντυ Μελιδώνη και το Γιάννη Στεργιόπουλο και … μάνα του λόχου την έφορο κα Μαρία Κυριαζάκου-Τροβά. Συγχαρητήρια σε όλες και όλους για τη μεγάλη επιτυχία !

Ο τίτλος αυτός είναι ο 11ος στην ιστορία της γυναικείας μας ομάδας, είναι ο 2ος συνεχόμενος και ο 2ος τα τελευταία χρόνια που κατακτάται με 3-0 νίκες, μετά από αυτόν του 2010 (πάλι με Ολυμπιακό και ντεζαβαντάζ έδρας).

 

01 300 04 300
05 300 06 300
07 300 08 300
09 300 11 300

H ομάδα μας ευχαριστεί την οικογένεια Λουιζίδη για την πολύτιμη βοήθεια της !

(nov.gr)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.