Τo θερινό πρόγραμμα για τα παιδιά στα 3Β – οι προϋποθέσεις και τα δικαιολογητικά




Θερινό πρόγραμμα δραστηριοτήτων για παιδιά ηλικίας 6 έως 12 ετών διοργανώνει το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (Κ.Δ.Α.Π.) του Δήμου Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, για το μήνα Ιούλιο και το πρώτο δεκαήμερο Αυγούστου.

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί σε δύο περιόδους (α’ περίοδος 1/7/2013 – 31/7/2013 και β’ περίοδος 1/8/2013 – 10/8/2013) και θα περιλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων, που σχετίζονται με τις τέχνες και τον αθλητισμό, όπως θέατρο, μουσική, χορός, κινηματογράφος, ποδόσφαιρο, μπάσκετ, πινγκ πονγκ κ.ά.
Το ωράριο λειτουργίας των δραστηριοτήτων είναι από τις 08:00 έως τις 16:00, από Δευτέρα έως Παρασκευή.
Ποιοι έχουν δικαίωμα συμμετοχής
Δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα έχουν αποκλειστικά τα τέκνα δημοτών ή εργαζομένων στον Δήμο Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, που θα υποβάλουν εμπρόθεσμα τη σχετική αίτηση.
Απαραίτητη προϋπόθεση είναι τα παιδιά κατά το προσεχές σχολικό έτος να φοιτούν στο Δημοτικό.
Προτεραιότητα θα δοθεί σε τέκνα μονογονεϊκών, πολύτεκνων, τρίτεκνων οικογενειών με χαμηλό ετήσιο οικογενειακό εισόδημα (έως 25.000€) και γενικότερα οικογενειών με χαμηλό οικογενειακό εισόδημα, βάσει του πλέον πρόσφατου εκκαθαριστικού σημειώματος.
Σε περίπτωση υπεράριθμων αιτήσεων που πληρούν τις παραπάνω προϋποθέσεις και καλύπτουν τα παραπάνω κριτήρια, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας με βάση τον αριθμό πρωτοκόλλου της αίτησης, μέχρι τη συμπλήρωση του ανώτατου αριθμού συμμετοχών ανά μήνα.
Τα δίδακτρα καθορίζονται στα 30€ για κάθε μαθητή για την περίοδο από 1/7/2013 – 31/7/2013 και στα 10€ αντίστοιχα, για την περίοδο από 1/8/2013 – 10/8/2013. Εξαιρούνται οι πολύτεκνοι και οι άποροι, που απαλλάσσονται από την καταβολή διδάκτρων.
Διαδικασία υποβολής αιτήσεων
Οι ενδιαφερόμενοι να συμμετέχουν στο πρόγραμμα θα πρέπει να υποβάλουν σχετική αίτηση στο Δήμο, προσκομίζοντας τα απαραίτητα δικαιολογητικά.
Η χρονική περίοδος των αιτήσεων είναι από 1/6/2013 έως 15/6/2013.
Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά είναι:
1. έντυπο αίτησης, το οποίο διατίθεται μέσω της ιστοσελίδας του Δήμου Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης www.vvv.gov.gr, στο Γραφείο Πρωτοκόλλου του Δήμου Κ. Καραμανλή 18, Βούλα, στα γραφεία της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής, Παιδείας , Αθλητισμού και Πολιτισμού Ζεφύρου 2,Βούλα και στα γραφεία του ΚΔΑΠ, στο 2ο Γυμνάσιο Βούλας, Λ. Βουλιαγμένης και Προόδου.
2. πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης από τον Δήμο
3. βεβαίωση ιατρού για την υγεία του παιδιού και
4. αντίγραφο του πλέον πρόσφατου εκκαθαριστικού της εφορίας

Οι αιτήσεις υποβάλλονται στο Γραφείο Πρωτοκόλλου του Δήμου (Δημαρχείο Βούλας, Κ. Καραμανλή 18, Βούλα) τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.
Η επιλογή των παιδιών που θα συμμετέχουν στο Πρόγραμμα εγκρίνεται από πενταμελή επιτροπή που αποτελείται από τον υπεύθυνο λειτουργίας του Κ.Δ.Α.Π., δύο Δημοτικούς Συμβούλους και δύο διοικητικούς υπαλλήλους της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής, Παιδείας, Αθλητισμού και Πολιτισμού.
Ο κατάλογος των παιδιών που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα θα ανακοινωθεί στο διάστημα 22/6/2013 – 30/6/2013 στο γραφείο του Κ.Δ.Α.Π. (2ο Γυμνάσιο Βούλας,Λ. Βουλιαγμένης & Προόδου, Βούλα).
Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το Δήμο στο τηλέφωνο 213 2019911 (υπεύθυνος: κ. Κομνηνός Παπαδημητρίου)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.