Ανδρέας Κονδύλης:”όλη η αλήθεια για το κολυμβητήριο Αλίμου”




kondilismarinageito

 (agapotonalimo.gr)

Την ώρα που διακυβεύονται τα δικαιώματα και τα συμφέροντα του Δήμου μας στο χώρο της Μαρίνας Αλίμου, μας προκαλεί εύλογα ερωτηματικά και έντονη ανησυχία η στάση του Δημάρχου κ. Ορφανού και του επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Τσαμπαρλή, οι οποίοι αναπαράγουν και διαδίδουν τους ισχυρισμούς του ΤΑΙΠΕΔ Α.Ε. (Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας Δημοσίου Α.Ε.), αντί να μάχονται για τις θέσεις και τα συμφέροντα των δημοτών και του Δήμου μας.

Σας παραθέτουμε ένα σύντομο ιστορικό του τι έχουν πει και τι συμβαίνει στην πραγματικότητα, αναφορικά με τη Μαρίνα, το Κολυμβητήριο και το Ν.Ο.Κ.

ΤΙ ΜΑΣ ΕΙΠΑΝ

ΤΙ ΕΓΙΝΕ

Μέχρι τον Ιούλιο 2013, έλεγαν ότι το Κολυμβητήριο και οι εγκαταστάσεις του ΝΟΚ δεν θα παραχωρηθούν σε ιδιώτες και θα παραμείνουν ως έχουν. Τον Ιούλιο εκδόθηκε το ΦΕΚ 1668Β/5.7.2013. ΟΛΟΙ οι χώροι (μαζί και το Κολυμβητήριο) ιδιωτικοποιούνται. Ο Δήμος μας έχασε όλα τα δικαιώματά του στη Μαρίνα.
Στις 24 Ιουλίου 2013 το Δημοτικό Συμβούλιο αποφασίσε να προσφύγει ο Δήμος μας στη Δικαιοσύνη για το θέμα (Απόφαση 308/2013). Μας είπαν ότι θα το αναθέσουν σε Δικηγορικό Γραφείο. Το ανέθεσαν στις 14 Νοεμβρίου 2013 (Απόφαση 351/2013), μεΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ 4 ΜΗΝΩΝ!
Ότι η Δημοτική Αρχή είναι σε επιφυλακή για τα συμφέροντα του Δήμου μας (Δημοτικό Συμβούλιο 24 Ιουλίου 2013). Στις 15 Νοεμβρίου 2013 ο κ.Δήμαρχος ομολόγησε ότι «δεν γνώριζε» την ύπαρξη του παραπάνω ΦΕΚ, γιατί «το έβγαλαν κρυφά»!

ΤΙ ΜΑΣ ΛΕΝΕ

ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ

Ότι το ΤΑΙΠΕΔ «έβγαλε κρυφά το ΦΕΚ» και λειτούργησε ερήμην τους. Συνεχίζουν να εμπιστεύονται το ΤΑΙΠΕΔ και να αναπαράγουν τις θέσεις του.
Ότι το Κολυμβητήριο θα παραμείνει στο Δήμο. Ο Δήμος έχει ήδη χάσει το Κολυμβητήριο.
Ότι το Κολυμβητήριο θα μετεγκατασταθεί, όπως προβλέπει το ΤΑΙΠΕΔ στο προτεινόμενο Γενικό Προγραμματικό Σχέδιο της Μαρίνας. Το Προγραμματικό Σχέδιο δεν διασφαλίζει και δεν κατοχυρώνει τίποτασχετικά με τα συμφέροντα του Δήμου μας.
Ότι το Κολυμβητήριο θα ανεγερθεί εκ νέου αλλού. Δεν έχει προσδιοριστεί άλλος χώρος για Κολυμβητήριο. Το ΤΑΙΠΕΔ προτείνει να χωροθετηθεί ΕΚΤΟΣ ΜΑΡΙΝΑΣ, σε χώρο του Δήμου, χωρίς αποζημίωση.
Ότι το Κολυμβητήριο θα ανεγερθεί εκ νέου αλλού. Δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη και εξασφάλιση για το ποιος θα αναλάβειτο κόστος κατασκευής.
Ότι το Κολυμβητήριο θα ανεγερθεί εκ νέου αλλού. Δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη και εξασφάλιση για τεχνικές προδιαγραφές αντίστοιχες με το σημερινό Κολυμβητήριο (π.χ. Ολυμπιακές διαστάσεις).
Ότι το Κολυμβητήριο θα ανεγερθεί εκ νέου αλλού. Δεν υπάρχει κανένα χρονοδιάγραμμα ανέγερσης νέου Κολυμβητηρίου καικαμία πρόβλεψη για τις ανάγκες των δημοτών στο μεσοδιάστημα.
Ότι το Κολυμβητήριο θα ανεγερθεί εκ νέου αλλού. Ενώ αποφασίσανε για νέο Κολυμβητήριο, εξακολουθούν να επενδύουν στο παλιό. Π.χ. δαπάνη 35.000 € μέσα στο Νοέμβριο για σύνδεση με το Φυσικό Αέριο.
Ότι το Κολυμβητήριο δεν θα γκρεμιστεί (Δελτίο Τύπου 10.12.2013 του Δήμου Αλίμου και εκδήλωση 10.12.2013 του κ. Τσαμπαρλή). Παραπληροφορούν τους πολίτες. Δεν γνωρίζουν την ακόλουθη φωτογραφία; (Πηγή: Σχέδιο του ΤΑΙΠΕΔ, Αύγουστος 2013).
Το ΦΕΚ 1668Β/5.7.2013:http://www.et.gr/idocs-nph/search/pdfViewerForm.html?args=5C7QrtC22wEaosRGzKxO6XdtvSoClrL8puV55ZCI0p3uFUDqazHcNeJInJ48_97uHrMts-zFzeyCiBSQOpYnTy36MacmUFCx2ppFvBej56Mmc8Qdb8ZfRJqZnsIAdk8Lv_e6czmhEembNmZCMxLMtckFIovudLohM8FMc3ew0W0WBKK8iL2hG6unJU5XLaHf

neo kolimbitirio fb

ΠΗΓΗ:  http://www.hradf.com/uploads/files/MARNET_AlimosMarinaMasterPlan_SMPE_report.pdf

 

 Η ανεξάρτητη κίνηση «Αγαπώ τον Άλιμο»:

  • Επισημαίνει τη σοβαρότητα της κατάστασης και την ανάγκη για αποφασιστικότητα, επιφυλακή και συσστράτευση όλων.
  • Ζητά να εξαιρεθούν από την παραχώρηση στους ιδιώτες οι εγκαταστάσεις του Κολυμβητηρίου και του Ν.Ο.Κ. Τούτο να γίνει με επίσημες Αποφάσεις της Δ.Ε.Α.Δ. και του Τ.Α.Ι.Π.Ε.Δ., ώστε κανένας ιδιώτης να μην μπορεί να αμφισβητήσει σήμερα ή στο μέλλον τα δικαιώματα του Δήμου και των πολιτών.
  • Έχει προχωρήσει στη συλλογή υπογραφών για το ζήτημα και έχει αποφασίσει να ασκήσει Παρέμβαση υπέρ του Δήμου στη δικαστική διαδικασία κατά του Τ.Α.Ι.Π.Ε.Δ.
  • Καλεί τους πολίτες του Αλίμου να παραστούν στο Δημοτικό Συμβούλιο που θα πραγματοποιηθεί για το ζήτημα αυτό την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013 και ώρα 5 μ.μ., ώστε να ενημερωθούν αναλυτικά για την πορεία της υπόθεσης.

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.