Επιστολή κατοίκων για τη στάθμευση γύρω από το σταθμό του μετρό στον Άλιμο




ΕΞΩΡΑΙΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΡΑΧΩΝΩΝ ΑΛΙΜΟΥ “ΤΟ ΕΥΩΝΥΜΟ”
( ΠΡΩΗΝ ΖΩΟΔΟΧΟΣ ΠΗΓΗ )
ΤΗΛ.2109925677-6945544779 ΠΡΟΣ: Τον κ. ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΛΙΜΟΥ

Αριθ.Πρωτ:122/16-12-2013 κ.κ Αρχηγούς ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ

ΘΕΜΑ : Ελεγχόμενη Στάθμευση στην ευρύτερη Περιοχή του metro Αλίμου

Κύριε Δήμαρχε.
Μετά την συνάντησή μας την Δευτέρα 2/12/13 και παρουσία του κ.Μελετητή, για την ελεγχόμενη στάθμευση στην περιοχή γύρω από το metro Αλίμου και την αποτύπωση θέσεων στάθμευσης επί του προχείρου σχεδίου της περιοχής που μας παραδώσατε, το ΔΣ μας σε εμβόλιμη συνεδρίασή του για το θέμα, αποφάσισε τις παρακάτω παρατηρήσεις- θέσεις μας, που θεωρούμε ότι θα πρέπει να τις λάβετε σοβαρά υπ΄όψιν, πριν από κάθε υλοποίηση που ενδεχομένως αποφασίσετε δοκιμαστικά η μη.
Κατ΄αρχήν είναι θετικό το γεγονός ότι επί τέλους ανοίγει το θέμα της ελεγχόμενης στάθμευσης, καθ΄όσον η σημερινή κατάσταση ,μας αναγκάζει να ψάχνουμε σε άλλες γειτονιές να σταθμεύσουμε τα αυτοκίνητα μας . Παράλληλα θα πρέπει να υλοποιηθεί και η κυκλοφοριακή μελέτη , όπως έχει εγκριθεί και δεν ισχύει σε ορισμένες περιπτώσεις, ώστε επί τέλους να υπάρξει νοικοκύρεμα τόσο στην κυκλοφορία των οχημάτων όσο και στην στάθμευσή τους .
Οι Προτάσεις –Θέσεις μας είναι:

1. Επέκταση, της ελεγχόμενης στάθμευσης πέραν της προβλεπόμενης σχεδιασμένης πρότασης, δηλαδή μέχρι την Πλατεία Παναγούλη και δυτικά να περιλάβει και την Ελευθερίου Βενιζέλου. Είναι προφανές ότι απαιτείται η παραπάνω επέκταση καθ όσον οι θέσεις που θα προσδιορισθούν των κατοίκων θα σπρώξουν τα αυτοκίνητα των επισκεπτών στις παραπέρα γειτονιές και άρα θα πρέπει να υπάρξει πρόνοια και για τους κατοίκους αυτούς ώστε να μην δημιουργούνται προβλήματα στο μέλλον.

2. Εφοδιασμός των κατοίκων με κάρτες.
Το θέμα αυτό θα πρέπει να διευθετηθεί με διαφάνεια και αντικειμενικότητα, ώστε να μην χωρούν πάσης φύσεως εξυπηρετήσεις κλπ. δηλαδή η κάρτα κάθε αυτοκινήτου των κατοίκων να προκύπτει από την κατάθεση συγκεκριμένων δικαιολογητικών που θα βεβαιώνουν την εγκυρότητάτης. Όπως:1. Αίτηση, (βλέπε συνημμένο υπόδειγμα), 2.Υπεύθυνη Δήλωση ( βλέπε συνημμένο υπόδειγμα )3. Αντίγραφο Αδείας Κυκλοφορίας.4. Αντίγραφο Δήλωσης Ε1 (χωρίς βέβαια τα οικονομικά στοιχεία ).

3.Ελεγχος του συστήματος στάθμευσης.
Με την κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας ποιος θα ελέγχει το σύστημα?
• Εξουσιοδοτημένοι Υπάλληλοι του Δήμου?
• Ανάθεση σε Ιδιωτική επιχείρηση?

4.Στούς επαγγελματίες της περιοχής πόσες θέσεις θα παραχωρηθούν?
Επειδή η περιοχή μας είναι γεμάτη συνεργεία αυτοκινήτων (γιατί δεν έγινε για χρόνια προσδιορισμός χρήσεων γης παρά τις συνεχείς εκκλήσεις μας διαχρονικά με αποτέλεσμα την συνεχή υποβάθμιση της περιοχής μας καταδικάζοντάς μας να ζούμε με αυτά), πόσες θέσεις θα παραχωρηθούν και ποια τα οφέλη που θα αποκομίσει ο Δήμος ώστε αντισταθμιστικά να χρησιμοποιηθούν επ΄ωφελεία της περιοχής μας?

5.Πληρωμή για χρόνο στάθμευσης σε χώρους στάθμευσης επισκεπτών.

Ο Σύλλογός μας , κατά την συζήτηση, δεν αντελήφθη την θέση του κ.Δημάρχου εάν οι επισκέπτες θα πληρώνουν η δεν θα πληρώνουν, για τον χρόνο στάθμευσης των αυτοκινήτων των επισκεπτών σε θέσεις που θα προορίζονται για αυτούς. Ο Σύλλογός μας είναι υπέρ της πληρωμής χρόνου στάθμευσης τουλάχιστον κατά τις εργάσιμες ημέρες της εβδομάδος , καθ΄όσον τις ημέρες αυτές υπάρχει πλημμυρίδα αυτοκινήτων επισκεπτών- εργαζομένων στην περιοχή και ένα μικρό ποσό για την στάθμευσή τους θα αποφέρει στον Δήμο μας σημαντικά οικονομικά οφέλη ,τμήμα των οποίων θα πρέπει να δαπανάται για τον εξωραϊσμό της περιοχής μας ,που συνεχώς υποβαθμίζεται.
6. Τέλος, κ. Δήμαρχε ,υπάρχει έντονος προβληματισμός και αίτημα για το επί πλέον του ενός αυτοκινήτων, στις όποιες οικογένειες υπάρχουν , καθ΄όσον δεν είναι δυνατό και λογικό να περιορίζονται οι θέσεις των κατοίκων της περιοχής μας ,για να σταθμεύουν όσο γίνεται πιο κοντά στο metro, οι επισκέπτες-χρήστες του ( ένας ακόμη λόγος για επέκταση του συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης ) όπως στην αρχή του εγγράφου μας αναφέρουμε.
Κ.Δήμαρχε,
Θεωρούμε αυτονόητο, ότι στην όποια πρωτοβουλία αναλάβετε για την υλοποίηση της ελεγχόμενης στάθμευσης στην περιοχή δοκιμαστικά η μη θα ενημερώσετε τον Σύλλογό μας, και βεβαίως θα λάβετε σοβαρά υπ΄όψιν τις παραπάνω θέσεις- απόψεις μας.
Για το ΔΣ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Π.ΠΛΕΣΣΑΣ Γ. ΚΡΗΤΙΚΟΠΟΥΛΗΣ

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.