Ιδρυτική Συνέλευση της Νέας Δημοτικής Κίνησης Γλυφάδας




ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ ΓΛΥΦΑΔΑΣ:
Η συνέλευση της Οργάνωσης Μελών του ΣΥΡΙΖΑ ΓΛΥΦΑΔΑΣ που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη  19/12/2013 αφού συζήτησε γόνιμα και διεξοδικά το θέμα της συμμετοχής της μαζί με άλλες αριστερές και προοδευτικές δυνάμεις στις προσεχείς δημοτικές εκλογές, κατέληξε με ψηφοφορία στις παρακάτω αποφάσεις:
1.   Αποφάσισε ομόφωνα να καλέσει τους δημότες της Γλυφάδας για την πραγματοποίηση Ιδρυτικής Συνέλευσης της Νέας Δημοτικής Κίνησης κατά το χρονικό διάστημα 10 έως 15 Γενάρη, σύμφωνα με τις αποφάσεις προηγούμενων συνελεύσεων αλλά και της διακήρυξης που εγκρίθηκε ως βάση για συζήτηση στην ανοικτή συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο της πόλης μας στις 24/11/2013.
Τις αμέσως προσεχείς μέρες θα κυκλοφορήσει κείμενο συλλογής υπογραφών στήριξης συμπολιτών μας που επιδιώκουμε όλοι μαζί την δημιουργία μιας νέας Δημοτικής Κίνησης με σαφή Αριστερό-Ριζοσπαστικό προσανατολισμό, με δημοκρατικά, κινηματικά, οικολογικά, αντισυστημικά, και αντιφασιστικά χαρακτηριστικά, ικανή να εμπνεύσει την τοπική κοινωνία και να ανατρέψει την απαράδεκτη σημερινή κατάσταση στο Δήμο και τις εφαρμοζόμενες αντιλαϊκές πολιτικές με στόχο τη νίκη στις επερχόμενες εκλογές.
2.   Ενέκρινε με συντριπτική πλειοψηφία (1 λευκό) το «σχέδιο διακήρυξης αρχών» το οποίο θα προτείνουμε στην ιδρυτική συνέλευση της νέας Δημοτικής Κίνησης.
3.   Ενέκρινε με συντριπτική πλειοψηφία (4 λευκά) το σχέδιο «κανονισμού λειτουργίας της νέας δημοτικής κίνησης» το οποίο θα προτείνουμε στην ιδρυτική συνέλευση της.
Τα μέλη της Ο.Μ. του ΣΥΡΙΖΑ ΓΛΥΦΑΔΑΣ θα αγωνισθούν για την μεγαλύτερη δυνατή διάδοση των προτάσεων μας στους συμπολίτες μας, και την επιτυχία της Ιδρυτικής Συνέλευσης της Νέας Δημοτικής Κίνησης.
Στόχος είναι να εμπνευστούν και να συμπορευτούν οι συναγωνιστές και οι συναγωνίστριες για να εξυπηρετηθεί το καλό του συνόλου και όχι προσώπων.
Η νέα δημοτική κίνηση ξεκινάει το ταξίδι της χωρίς προαποφασισμένες συμμαχίες με δημαρχοκεντρικούς και γνώριμους σχηματισμούς του παρελθόντος, χωρίς «ανακύκλωση» των υπαρχόντων συσχετισμών και τοπικών, δήθεν ανεξάρτητων, «παραγόντων». Ως εκ τούτου, οι θέσεις και οι αποφάσεις του ΣΥΡΙΖΑ Γλυφάδας είναι ριζικά αντίθετες με την ενέργεια λίγων, μεμονωμένων συντρόφων για υποστήριξη υποψηφίας δημάρχου. Η συντριπτική πλειοψηφία των μελών μας ενεργοποιεί όλες της τις δυνάμεις για τη δημιουργία ενός νέου δημοτικού σχήματος.
   Θεωρούμε ότι η αριστερά πρέπει και μπορεί να εξυπηρετήσει τα συλλογικά συμφέροντα της κοινωνικής πλειοψηφίας. Για να σχεδιάσει το μέλλον των πόλεών της, για να αμυνθεί στις καπιταλιστικές επιθέσεις, να δώσει όραμα και έμπνευση για δημιουργία στους πολλούς. Στους πολλούς που θα λογοδοτεί η νέα δημοτική παράταξη.
ΓΛΥΦΑΔΑ 22/12/2013

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.