Να ψηφίσουμε όλοι οι Αλιμιώτες την ταινία του 2ου Δημοτικού Σχολείου (VIDEO)




 

“Μην πατάτε τα μυρμήγκια”:
Μαθητική ταινία μικρού μήκους που δημιουργήθηκε την άνοιξη που μας πέρασε από το Ε1 του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αλίμου με την αμέριστη και καταλυτική βοήθεια μαθητών του 4ου Γυμνασίου και 2ου Λυκείου Αλίμου, (Αντ. και Νικ. Μιχαλόπουλος και Αντ. Μπούρδος).
Συμμετέχει στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Μαθητικών Ταινιών Μικρού Μήκους που πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του φορέα
” Πάμε σινεμά;” και με την έγκριση του υπουργείου Παιδείας.
Αυτή την περίοδο και μέχρι περίπου τις 20 Δεκεμβρίου που θα πραγματοποιηθεί η τελετή απονομής,  εξελίσσεται διαγωνισμός κοινού για την καλύτερη ταινία, στη διάρκεια του οποίου ψηφίζει ο οποιοσδήποτε όσες φορές θέλει την ταινία της αρεσκείας του.
Σας προτρέπουμε καταρχήν να δείτε την ταινία, γιατί  έτσι θα πραγματώσει το σκοπό της: Να επικοινωνήσει με το κοινό για το οποίο δημιουργήθηκε.
Σας προτρέπουμε να την ψηφίσετε, ενθαρρύνοντας έτσι τα “μυρμήγκια” που συμμετείχαν.
Τέλος, σας προτρέπουμε να τη σχολιάσετε, γιατί έτσι παίρνετε πιο ενεργητική θέση απέναντι στην καλλιτεχνική δημιουργία . Tο site στο οποίο θα μπορείτε να τη δείτε και να ψηφίσετε είναι: http://www.pamecinema.net/

 

Πρόκειται για μία ερασιτεχνική δουλειά από την κορφή μέχρι τα νύχια και το καυχόμαστε αυτό. Έχουν συνδράμει για να δημιουργηθεί ποικίλες βαθμίδες της εκπαίδευσης, (δημοτικό, γυμνάσιο, λύκειο) κι επίσης αυτό μας κάνει περήφανους!

Περιέχει το απόσταγμα σκέψεων και συμπεριφορών που υιοθετούνται και προωθούνται πολλά χρόνια τώρα στην ελληνική εκπαίδευση, γι’ αυτό και γράφτηκε απνευστί. Χρησιμοποιήθηκαν σαν πρωτογενές υλικό και κείμενα – ιδέες των παιδιών.

Είναι αιχμή δόρατος για το ρόλο και τις προσδοκίες των σύγχρονων γονιών κι εγώ είμαι η πρώτη που δέχομαι να υποστώ το πλήγμα του. Θέλει να κεντρίσει την προσοχή με χιούμορ μήπως κι επιστρέψουμε την χαμένη παιδική ηλικία στα παιδιά μας…(πριν να είναι πολύ αργά).

Το “Μην πατάτε τα μυρμήγκια” βγάζει κόκκινη κάρτα στον “αγώνα” της εποχής για “επιβίωση”, όταν αυτή περνάει πρωτίστως από τον ανταγωνισμό. Βγάζει κόκκινη κάρτα στους θεσμούς που ξεπέρασαν τις ανθρώπινες ανάγκες…αλλά αντιστέκονται ακόμα στην αλλαγή.

Βάνια Ξιφαρά – η δασκάλα της τάξης (σενάριο – σκηνοθεσία – μουσική επένδυση)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.