Τα εγκαίνια του Α’ Παιδικού Σταθμού Αργυρούπολης (EIKONEΣ)




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Έναν ακόμη παιδικό σταθμό εγκαινίασε στην Αργυρούπολη ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, μαζί με το Δήμαρχο Ελληνικού – Αργυρούπολης, Χρήστο Κορτζίδη. Ο παιδικός σταθμός, συνολικού προϋπολογισμού 1.840.000 ευρώ, χρηματοδοτήθηκε εξ ολοκλήρου από την Περιφέρεια Αττικής, έχει συνολικό εμβαδόν 600 τ.μ. και φιλοξενεί 40 νήπια.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής κατά το χαιρετισμό του επεσήμανε:

«Παραδίδουμε απόψε στους πολίτες της Αργυρούπολης, ένα σύγχρονο, άνετο, όμορφο και ασφαλή παιδικό σταθμό. Ένα πολύ σημαντικό έργο που θα ανακουφίσει τα επόμενα χρόνια εκατοντάδες οικογένειες της πόλης, που απαλλάσσονται από το δυσβάσταχτο κόστος της φιλοξενίας ενός παιδιού στους ιδιωτικούς σταθμούς. Βλέπουμε όλοι μας τις σκληρές προσπάθειες των ανθρώπων της Αυτοδιοίκησης να αποδίδουν καρπούς. Είναι η έμπρακτη συμμετοχή μας στην προσπάθεια ουσιαστικής στήριξης των συμπολιτών μας στις μέρες αγωνίας και απόγνωσης που βιώνουν».

Στη συνέχεια ο κ. Σγουρός έκανε ένα σύντομο απολογισμό των έργων που ολοκλήρωσε η πρώην Νομαρχία Αθηνών και η Περιφέρεια Αττικής, στο Δήμο Αργυρούπολης, τα τελευταία 10 χρόνια, τα οποία αφορούν σε έργα ανάπλασης, αντιπλημμυρικά, αθλητικά έργα, ΚΑΠΗ και παιδικούς σταθμούς, για τα οποία το συνολικό ποσό της χρηματοδότησής τους ξεπερνά τα 10 εκατ. Ευρώ, κατά βάση από ιδίους πόρους (κατά 90%) της Νομαρχίας Αθηνών και Περιφέρειας Αττικής, και κατέληξε: «Κάνοντας πράξη το σύνθημα, ότι μας ενδιαφέρουν τα προβλήματα και η λύση τους και όχι οι παραταξιακές σημαίες των Δημάρχων, συνεργαστήκαμε εποικοδομητικά και με τους τρεις Δημάρχους της Αργυρούπολης, τα τελευταία χρόνια, με αποτέλεσμα ένα πολύ σημαντικό έργο, το οποίο απολαμβάνουν οι κάτοικοι της πόλης».

Ο Δήμαρχος, κ. Χ. Κορτζίδης, αφού ευχαρίστησε όλους όσους συνετέλεσαν ώστε να ολοκληρωθεί το έργο εμπρόθεσμα και με καλό αποτέλεσμα, ανέφερε πως η ψυχή των κτιρίων είναι πάντα οι άνθρωποι και εξέφρασε την ανησυχία του όσον αφορά στη λειτουργία των δομών λαμβάνοντας υπ’ όψιν το ενδεχόμενο να μπουν σε κινητικότητα χιλιάδες δημοτικοί υπάλληλοι.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο πρώην Δήμαρχος Αργυρούπολης και Νομάρχης Αθηνών, κ. Τάκης Ευσταθιάδης, η Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Τομέα κα Μαρία Καρακλιούμη, ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών, κ. Αθανάσιος Σπονδυλίδης, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Ελληνικού – Αργυρούπολης, κ. Χρήστος Βλάχος, ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο Δήμο, Γιάννης Κωνσταντάτος, ο Πρόεδρος της Παράταξης ‘Ξανά η πόλη μπροστά’, Ευάγγελος Βαζαίος, ο πρώην Αντιπεριφερειάρχης Χάρης Πασβαντίδης, πολλοί Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι και εκπρόσωποι φορέων της πόλης.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.