H μάχη για την πολιτιστική και περιβαλλοντική κληρονομιά του Αλίμου (VIDEO)




Λίγη ώρα μετά τη δίκη με την ΜΑΚΡΟ, το notia.gr συνάντησε δύο ενεργούς πολίτες του Αλίμου και τον μαχητικό ιερέα, πατέρα Διονύσιο. Οι τρεις τους ,  μαζί με πολλούς άλλους Αλιμιώτες,  δίνουν μάχη με την πολυεθνική εταιρία  στην οποία ανήκει το κτήμα Γερουλάνου και  έχει απαγορεύσει την ελεύθερη πρόσβαση στο βυζαντινό εκκλησάκι των Εισοδίων της Θεοτόκου που βρίσκεται μέσα.

Στέφανος Διαμαντής – υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με τον συνδυασμό “Αγαπώ τον Άλιμο”
“Εκδικάστηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα που είχαμε καταθέσει κατά της εταιρίας ΜΑΚΡΟ 17 πολίτες του Αλίμου για να έχουμε ελέυθερη πρόσβαση στο εκκλησάκι των Εισοδίων της Θεοτόκου, δύο φορές το μήνα.
Πρέπει να είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι για την έκβαση της δίκης.Η απόφαση θα βγει το νωρίτερο σε δύο μήνες”

Πατήρ Διονύσιος – ιερέας της Ζωοδόχου Πηγής:
“Ακούστηκαν πολλά ψέματα στο δικαστήριο από την πλευρά της ΜΑΚΡΟ. Από το 2008 που ήρθα στον Άλιμο παρέλαβα και κλειδιά για το εκκλησάκι στο κτήμα Γερουλάνου και για την είσοδο από την οδό Αρχαίου Θεάτρου και για δυόμιση χρόνια μπαινόβγαινα όποτε ήθελα και έκανα λειτουργίες.
Η ΜΑΚΡΟ ισχυρίζεται ότι από το 2005 δεν λειτουργούσε το εκκλησάκι και δεν έμπαινε κανένας μέσα. Μας είπαν ψεύτες μέσα στο δικαστήριο…”
Χρήστος Αδαμόπουλος – ενεργός πολίτης του Αλίμου:
“Είμαι αισιόδοξος γιατί πιστεύω ότι θα επικρατήσει η λογική και νόμοι του κράτους. Είναι αδιανόητο να απαγορεύουν την πρόσβαση σε τόπους λατρείας και πολιτιστικά μνημεία. Να μην ξεχνάμε ότι μέσα στο κτήμα βρίσκεται και το ρέμα,ένας περιβαλλοντικός πλούτος. Το ρέμα αυτό δεν έχει οριοθετηθεί. Είναι τραγικό να έχει καταπατηθεί με την ανοχή της Πολιτείας.Το ρέμα και η εκκλησία είναι η πολιτιστική ταυτότητα του Αλίμου”.

Bίντεο από τη λειτουργία στα Εισόδια της Θεοτόκου, στο κτήμα Γερουλάνου

 

 

Διαβάστε Επίσης

Ένα Σχόλιο στο “H μάχη για την πολιτιστική και περιβαλλοντική κληρονομιά του Αλίμου (VIDEO)

  • 02/02/2014 at 9:27 μμ
    Permalink

    Ε ρε αγωνιστές που γεμίσαμε… κάθε λίγο και λιγάκι ο Διαμαντής να μας ενημερώνει για την έκβαση… τώρα που κατεβαίνει υποψήφιος το θυμήθηκε φαίνεται και καπηλεύεται τον αγνό αγώνα του παπά Διονύση…ντροπή ρε Στέφανε και μεγαλώσαμε και μαζί…
    Φρόντισε πάλι να ψήσεις και τον Κονδύλη να σου δώσει λεφτά για να ωφεληθεί η εταιρεία σου από το προεκλογικό αγώνα του…Ελπίζω αυτός τουλάχιστον να μην αποδειχτεί αφελής…αν και οι δυο είστε μετρ της μεταγραφής στο κυνήγι των προσωπικών σας φιλοδοξιών…(3 φορές αλλαγή παράταξης ο καθένας στο βιογραφικό του). Ίσως υπάρχει ειλικρίνεια μεταξύ κατεργαρέων…

    Απαντήστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.