Εξοργισμένοι είναι οι κάτοικοι των Αμπελακίων με το Δήμαρχο Αλίμου




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:
Εξοργισμένοι είναι οι κάτοικοι των Αμπελακίων με το Δήμαρχο Αλίμου, ο οποίος σφραγίζει το τέλος της δημοτικής περιόδου 2011-2014 με μία θλιβερή πράξη.
 Στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο (17 Μαρτίου 2014) προ των εκλογών, ο απερχόμενος Δήμαρχος επιδόθηκε σε μία λυσσαλέα προσπάθεια, ώστε να ληφθεί απόφαση υπέρ της άρσης της απαλλοτρίωσης του οικοδομικού τετραγώνου 355 που περικλείεται από τις οδούς Υψηλάντου, Λευκωσίας, Μεγίστης και Βάρναλη (απέναντι από τα σχολεία της Υψηλάντου).
 Το συγκεκριμένο σημείο είναι το ψηλότερο των Αμπελακίων και είναι πλέον σίγουρο ότι μετά τις ενέργειες του Δημάρχου, αυτή η περιοχή-κόσμημα θα καταστραφεί από την υπερβολική δόμηση. Ο κ. Δήμαρχος έχει ήδη προϊστορία σε τέτοια θέματα, αφού επί δημαρχίας του καταστράφηκε και μία από τις ωραιότερες τοποθεσίες του Αλίμου, γύρω από το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου στο τέρμα της οδού Ταξιαρχών.
Εκείνο που προκαλεί εντύπωση είναι η βιασύνη του Δημάρχου να περάσει το θέμα άμεσα και χωρίς καμία καθυστέρηση, αφού απέρριψε με ένταση οποιαδήποτε πρόταση αναβολής. Το χειρότερο όλων είναι ότι ο κ.Ορφανός και η διοίκησή του κινήθηκαν με πρωτοφανή για τα δικά τους δεδομένα αποφασιστικότητα, για να εξασφαλίσουν τα συμφέροντα ενός ιδιώτη.
Από την άλλη, τα συμφέροντα του Δήμου Αλίμου με αυτή την συμφωνία δεν έχουν πλήρη κατοχύρωση: επαφίεται στην καλή διάθεση του ιδιώτη να παράσχει μέρος του οικοδομικού τετραγώνου στο Δήμο, εφόσον όμως ολοκληρωθεί η άρση της απαλλοτρίωσης και καταστεί δομήσιμο το υπόλοιπο οικόπεδο!
Στα πολύ αρνητικά αυτής της υπόθεσης θα πρέπει να συμπεριληφθεί και η στάση μέρους της Αντιπολίτευσης. Η παράταξη του κ. Τσαμπαρλή αποχώρησε από το Δημοτικό Συμβούλιο λόγω ‘ανειλημμένης υποχρέωσης’, η οποία περιέργως θεωρήθηκε πιο σημαντική από το συγκεκριμένο ζήτημα.
Η παράταξη του κ. Δουρίδα, αλλά και αυτή του κ. Κλαυδιανού, έδωσαν λευκή ψήφο. Ο ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος κ. Ανδρέας Κονδύλης έδωσε μάχη για να μην υπερψηφιστεί η άρση της απαλλοτρίωσης και τελικά την καταψήφισε, όπως την καταψήφισαν και οι ανεξάρτητοι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Δημήτρης Δημάκης, κ. Δημήτρης Γιαννακόπουλος και Αναστασία Σιμητροπούλου.
Υπενθυμίζεται ότι με βάση τον νέο οικοδομικό κανονισμό (Ν.Ο.Κ.) το μέγιστο ύψος των κτηρίων έχει καθορισθεί στα 18 μέτρα, δηλαδή σε 6 ορόφους.
Δυστυχώς για την περιοχή μας, η απόφαση για άρση της απαλλοτρίωσης υπερψηφίσθηκε από την παράταξη Ορφανού και αργά ή γρήγορα θα δούμε να υψώνεται σε αυτό το σημείο ένα πολυώροφο κτήριο, το οποίο λόγω του ύψους της περιοχής, αλλά και του επιτρεπόμενου ύψους των οικοδομών, θα φαίνεται από παντού, καταστρέφοντας την συμμετρία και την αρμονία του χώρου.
Ο Σύλλογος Αμπελακίων, αν και δεν έχει τη δυνατότητα να αναιρέσει αυτή την απόφαση, θα προχωρήσει σε ενημέρωση των κατοίκων, έτσι ώστε να ξέρουν οι πολίτες ποιοί είναι οι υπεύθυνοι για το έκτρωμα που σύντομα θα αντικρίζουμε.

Διαβάστε Επίσης

Ένα Σχόλιο στο “Εξοργισμένοι είναι οι κάτοικοι των Αμπελακίων με το Δήμαρχο Αλίμου

  • 24/03/2014 at 12:21 μμ
    Permalink

    ΤΟ 2009 Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΟΝΔΥΛΗΣ ΨΗΦΙΣΕ ΤΗΝ ΑΡΣΗ ΤΟΥ Ο.Τ. 355 !!!
    ΣΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ ΟΛΑ ΕΧΟΥΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΔΙΝΕΙ «ΜΑΧΗ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΣΗ ΤΗΣ ΑΡΣΗΣ
    Σίγουρα είναι δικαίωμα του συλλόγου Αμπελακίων να υπερασπίζεται τα συμφέροντα της περιοχής του και να μάχεται για την καλύτερη ποιότητα ζωής των κατοίκων που μένουν στην περιοχή. ¨Όπως δικαίωμα του είναι να παίρνει θέση στα πολιτικά δρώμενα της πόλης μας. Δε γίνεται όμως να μη σχολιάσω τα παρακάτω.
    Το ότι η πρόεδρος του συλλόγου είναι μητέρα του υποψήφιου Α. Κονδύλη δε σημαίνει ότι ο σύλλογος είναι «τσιφλίκι» ενός υποψηφίου . Θεωρώ λάθος σε ένα δελτίο τύπου να γίνονται ειρωνικά σχόλια του τύπου η παράταξη του Τσαμπαρλή αποχώρησε λόγω «ανειλημμένης υποχρέωση» αλλά για αυτό θα απαντήσει φαντάζομαι ο Νίκος Τσαμπαρλής. Ο βασικός λόγος που σχολιάζω το δελτίου τύπου είναι η αναφορά στη «μάχη που έδωσε μόνο ο Ανδρέας Κονδύλης και οι σύμβουλοί του».
    Μία μάχη που δεν έδωσαν οι κ.κ Κονδύλης, Γιαννακόπουλος και Δημάκης το 2009 όταν ξεκίνησε η διαδικασία της άρσης υπερψηφίζοντας τότε με την απόφαση 288/2009 την «άρση απαλλοτρίωσης με ταυτόχρονη τροποποίηση του ρυμοτομικού σχεδίου και την μετατροπή κοινόχρηστου χώρου σε οικοδομήσιμο στο Ο.Τ. 355….»
    Σας παραθέτω αυτούσια την απόφαση 388/2009 με την επισήμανση ότι αν ηθελε και μπορούσε ο Δήμος να κρατήσει το Ο.Τ. 355 έπρεπε να το κάνει από το 2009. Τώρα που η διαδικασία έχει τελειώσει δικαστικά είναι υποκριτικό μερικοί να εμφανίζονται δήθεν υπέρμαχοι των συμφερόντων της περιοχής.

    Απαντήστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.