Ανδρέας Κονδύλης:”γιατί έστειλα εξώδικο στο ΤΑΙΠΕΔ” (VIDEO)




Aποφασισμένος να προχωρήσει ακόμη και σε κινητοποιήσεις αν δεν γίνουν δεν γινουν δεκτοί οι όροι του Δήμου για τη Μαρίνα Αλίμου, δηλώνει ο νέος Δήμαρχος Ανδρέας Κονδύλης. Ήδη το χτεσινό Δημοτικό Συμβούλιο με 19 ψήφους υπέρ και 3 κατά, πήρε την απόφαση να στείλει ψήφισμα διαμαρτυρίας στο ΤΑΙΠΕΔ.
Ανδρέας Κονδύλης στο notia.gr:
“Προχωράει η διαδικασίας πώλησης της Μαρίνας Αλίμου μέσα στον Ιούλιο με την κατάθεση των οικονομικών προσφορών. Τα δικαιώματα του Δήμου οι περιβαλλοντικοί όροι, τα αντισταθμιστικά οφέλη που έχουμε ζητήσει δεν έχουν κατοχυρωθεί. Υπάρχει σοβαρός κίνδυνος το κολυμβητήριο να απομακρυνθεί από το χώρο της μαρίνα και για το λόγο αυτό στείλαμε ως νέα Δημοτική Αρχή, εξώδικη δήλωση στο ΤΑΙΠΕΔ και σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και τα Υπουργεία και διευκρινίζουμε ότι εάν δεν γίνουν σεβαστοί οι όροι που έχουμε θέσει, δεν πρόκειται να επιτρέψουμε να γίνει η επένδυση. Θα το πετύχουμε ασκώντας κάθε ένδικο μέσο, ασφαλιστικά μέτρα και αιτήσεις ακύρωσης στα αρμόδια δικαστήρια και βεβαίως παίρνοντας αποφάσεις να μη δώσουμε καμία άδεια για κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος που θα γίνει μέσα στη μαρίνα”.
marinakondylisgeito

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Παρέμβαση του νέου Δημάρχου Αλίμου για τη διαφύλαξη των δικαιωμάτων του Δήμου στη Μαρίνα Αλίμου

 

 Άλιμος, 10.7.2014

 «Αποτελεί αδιαπραγμάτευτη θέση μας η πλήρης διαφύλαξη των δικαιωμάτων του Δήμου μας στο χώρο της Μαρίνας Αλίμου, για τη διαφύλαξη των οποίων θα εξαντληθεί κάθε υπάρχον ένδικο μέσο», υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο νέος Δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης, μιλώντας σήμερα 10.7.2014 σε ραδιοφωνικές εκπομπές.

Ο Ανδρέας Κονδύλης στις συνεντεύξεις αυτές ανακοίνωσε ότι απέστειλε σήμερα το πρωί Εξώδικη Δήλωση προς τη Διοίκηση του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας Δημοσίου Α.Ε. (ΤΑΙΠΕΔ), καθώς και προς κάθε άλλο εμπλεκόμενο φορέα, προκειμένου να διαφυλάξει όλα τα δικαιώματα του Δήμου και των πολιτών στο χώρο της Μαρίνας Αλίμου.

Η Μαρίνα Αλίμου είναι η μεγαλύτερη Μαρίνα της χώρας και αυτό το διάστημα βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία παραχώρησής της σε ιδιώτες από το ΤΑΙΠΕΔ. Η νέα δημοτική αρχή έχει καταστήσει απολύτως σαφές ότι δεν είναι αντίθετη με την ανάπτυξη, υπό την προϋπόθεση όμως ότι δεν θίγονται τα συμφέροντα του Δήμου και των κατοίκων και ότι η επένδυση θα συμβάλλει στη βελτίωση της ποιότητας της ζωής των πολιτών και όχι στην υποβάθμισή της.

 «Υπάρχει ήδη δίπλα μας το πολύ επιτυχημένο παράδειγμα της Μαρίνας Φλοίσβου, όπου εξασφαλίστηκαν για το Δήμο Παλ. Φαλήρου και τους κατοίκους του συγκεκριμένα ανταποδοτικά ωφελήματα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο νέος Δήμαρχος και κατέληξε: «Εάν νομίζουν ότι μπορούν να πραγματοποιήσουν την επένδυση με το Δήμο να διαφωνεί, ας το προσπαθήσουν».

Απόφαση κατά της συγκεκριμένης διαδικασίας ιδιωτικοποίησης αναμένεται να λάβει και το Δημοτικό Συμβούλιο του Αλίμου στην προσεχή του συνεδρίαση για το θέμα αυτό.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.