H δικαίωση ήρθε μετά από 15 μήνες!




Χρειάστηκε να περάσουν 15 μήνες, να μεσολαβήσουν πολλά διαβήματα στη προηγούμενη δημοτική αρχή Γλυφάδας και στα όργανα της πολιτείας που είναι εντεταλεμένα να προασπίζουν
τα δικαιώματα των πολιτών απέναντι στο κράτος, αλλά προπάντων να αλλάξει η δημοτική αρχή για να βρει το δίκιο του ο δημότης της κ. Γιώργος Τράγος.
Ο κ. Γιώργος Τράγος ζητούσε από το Δήμο Γλυφάδας να τον αποζημιώσει για τις εκτεταμένες ζημιές που έπαθε το αυτοκίνητό του από πτώση δένδρου που βρισκόταν σε δημόσιο χώρο. Ο κ. Τράγος στήριζε το αίτημά του σε σχετική απόφαση του Αρείου Πάγου με την οποία δημιουργείται δεδικασμένο σε ότι αφορά τις καταστροφές περιουσίας λόγω ζημιών που προκαλούνται από πτώσεις δέντρων για τα οποία είναι υπεύθυνοι οι δήμοι, αλλά και σε γνωματεύσεις του Υπουργείου Δικαιοσύνης, του Συνηγόρου του Πολίτη και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης που χαρακτήριζαν δίκαιο το αίτημά του.
Σήμερα με ευχαριστήρια επιστολή του προς τον νέο Δήμαρχο Γλυφάδας Γιώργο Παπανικολάου ο κ. Τράγος ευχαριστεί για την δίκαιη κατάληξη που είχε η υπόθεσή του, αφού απ’ ότι σημειώνει και στην επιστολή του το θέμα του είχε αίσιο τέλος.
Η επιστολή
Υπόψη Δημάρχου κ. Γεωργίου Παπανικολάου
Κύριε Δήμαρχε,
Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την λύση, απονομή δικαίου που αποδώσατε με την ανάληψη των καθηκόντων σας, στο πρόβλημα μου, που επί 15 μήνες παρέμενε άλυτο.
Αναφέρομαι, στις εκτεταμένες ζημιές που υπέστη το αυτοκίνητο μου από πτώση δέντρου, επί της οδού Κύπρου 50 το περασμένο Αύγουστο του έτους 2013, και που η προηγούμενη αρχή του κ. Κόκκορη και του συνυπογράφοντος την επιστολογραφία κ. Γεωργούλα Ε., αναίτια και άδικα με ταλαιπωρούσε, λαμβάνοντας άδικες αποφάσεις, παρακούοντας συστάσεις του Συνηγόρου του πολίτη, επιστολές του Υπουργού Δικαιοσύνης και του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, που μου έδιναν δίκαιο στην υπόθεση μου και τους κατηγορούσαν αντίστοιχα για κακοδιαχείριση.
Επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω, το Νομικό Τμήμα της υπηρεσίας σας και προσωπικά τον δικηγόρο κ. Γεωργούλα Απόστολο, για τις θετικές γνωματεύσεις του επί του θέματος.
Τέλος, δεν μπορεί να μείνει ασχολίαστη η στάση του πρώην Δημάρχου, στην Οικονομική Επιτροπή που ακόμη και την υστάτη στιγμή, αδικαιολόγητα προσπαθούσε να ρίξει το θέμα. Ειδικότερα τα περί «σύστασης βιομηχανίας» αποζημιώσεων, αγνοώντας τις παραπάνω αποφάσεις των οργάνων που ανέφερα, ήταν τουλάχιστον αστείες και μη βάσιμες.
Δράττοντας της ευκαιρίας, σας εύχομαι χρόνια πολλά με υγεία και, κάθε προσωπική επιτυχία στο έργο που αναλάβατε. Καλή χρονιά!
Φιλικά διατελώντας
Γιώργος Τράγος

ΠΗΓΗ:notiamatia.gr

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.