Mαθήματα δημοσιογραφικής γραμματικής με τη φιλόλογο Δημοκρατία Νανάκη




Την παλιά φιλόλογο του 3ου Γυμνασίου Γλυφάδας, την κυρία Νανάκη Δημοκρατία γνώρισαν οι μαθητές της Δημοσιογραφικής ομάδας.
Οι “μελλοντικοί δημοσιογράφοι” είχαν την χαρά και την τιμή να την καλωσορίσουν και να την γνωρίσουν ως φιλόλογο, ανταποκρινόμενη στην πρόσκληση που της έγινε.

Αναφέρθηκε με περισσή αγάπη για την ελληνική γλώσσα και για το ξεχωριστό ενδιαφέρον για αυτήν από την ομάδα της δημοσιογραφίας.

Στο πρώτο μέρος του μαθήματος επισήμανε λάθη τα οποία συνηθίζουμε να κάνουμε στον καθημερινό μας λόγο. Με ελκυστικό τρόπο, στον οποίο συμμετείχαν και οι μαθητές, αναφέρθηκε στις ομόηχες λέξεις καθώς και σε λέξεις οι οποίες ενώ φαίνονται συνώνυμες έχουν εννοιολογικές διαφορές. Επιπλέον έδωσε έμφαση σε λέξεις που μπερδεύουν πολλοί άνθρωποι, οι οποίες πρέπει κανονικά να παίρνουν διαλυτικά.

Το χρονικό διάστημα που είχε η κυρία μίκρυνε γιατί αρκετοί καθηγητές έσπευσαν να χαιρετήσουν την παλιά τους συνάδελφο, η οποία υπηρέτησε στο σχολείο 33 έτη και είναι η πρώτη φορά που το επισκέπτεται από την συνταξιοδότησή της πριν δύο χρόνια.
Η επιμόρφωση της δημοσιογραφικής ομάδας θα συνεχιστεί και με άλλες επισκέψεις της κυρίας Νανάκη την οποία περιμένουν με ανυπομονησία και οι μαθητές και οι γονείς τους, μιας και ήταν η αγαπημένη τους φιλόλογος!

Σωτηρόπουλος Μιχάλης, Μπελεγράτη Κωνσταντίνα, Φίλιας Ερρίκος – ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ 3ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΓΛΥΦΑΔΑΣ (ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΟΜΑΔΑ) to-dialeimma2.blogspot.gr/EMAIL:[email protected]

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.