Σε κλαμπ των νοτίων προαστίων ψάχνουν το παρελθόν του Αλβανού που ανατινάχτηκε με το Smart – στο μικροσκόπιο τα όπλα που βρέθηκαν στο σπίτι του στον Άγιο Δημήτριο (VIDEO)




Ένα σετ οξυγονοκόλλησης και δύο φιάλες προπανίου, που βρέθηκαν στο σπίτι του 35χρονου Άλεξ Ράπο, ο οποίος έχασε τη ζωή του στην περίεργη έκρηξη του μικρού αυτοκινήτου στην Αττική Οδό, διευρύνουν τις έρευνες των αξιωματικών της Ασφάλειας Αττικής προς το ενδεχόμενο συμμετοχής του σε σπείρες ανατινάξεων ΑΤΜ τραπεζών με την διοχέτευση προπανίου στο εσωτερικό τους (μέθοδος plofkraak).

Στο σπίτι του που διέμενε με την 26χρονη σύντροφό του στον Αγ. Δημήτριο, βρέθηκαν επίσης δύο πιστόλια, ένα περίστροφο, μία χειροβομβίδα, 103 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, ένα σπρέι χημικών ουσιών, μία σιδηρογροθιά, μία κουκούλα full face, μικροποσότητα κάνναβης πολλές κάρτες sim και σημειώσεις με τηλέφωνα.

Στο βίντεο – ντοκουμέντο που εξασφάλισε το notia.gr και κάνει το γύρο του διαδικτύου, φαίνεται το smart την ώρα που φλέγεται. Το βίντεο έχει τραβηχτεί λίγα μόλις λεπτά μετά την έκρηξη. Στο αριστερό μέρος διακρίνεται ο οδηγός του ο οποίος είναι πεσμένος στο οδόστρωμα. Κάνει κάποιες κινήσεις με τα χέρια του αλλά μετά από λίγο αφήνει την τελευταία του πνοή. Στο σημείο δεν έχει φτάσει ακόμη ούτε ασθενοφόρο ούτε όχημα της Πυροσβεστικής παρά μόνο ένα περιπολικό της Αστυνομίας

Δύο «ζωές»

Οι αξιωματικοί ερευνώντας την παράξενη υπόθεση διαπιστώνουν ότι το θύμα είχε φτιάξει «εικονική» ζωή, μία που είχε ως προκάλυμμα για την οικογένεια και τους γνωστούς του, ενώ η άλλη φαίνεται να ήταν παράνομη.

«Έλεγε ότι ήταν πορτιέρης, μέτρ ή έκανε δημόσιες σχέσεις σε δύο γνωστά κλαμπ των νοτίων προαστίων. Διαπιστώθηκε ότι δεν έχει απασχοληθεί ποτέ σε αυτά. Αντίθετα έχει κατηγορηθεί για υπόθεση ναρκωτικών στη Θεσσαλονίκη, όπου του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 8 χρόνων.

Φυλακίστηκε το 2004 και αποφυλακίστηκε το 2008 από τις φυλακές Λάρισας. Έχει κατηγορηθεί επίσης για εμπόριο γυναικών και πλαστογραφίες.

Το παρελθόν του οδηγού του Smart μας δίνει πολλά ποσοστά στο ενδεχόμενο παγίδευσης του αυτοκινήτου ή μεταφοράς εκρηκτικών από τον ίδιο.

Περιμένουμε τα αποτελέσματα του χημείου, από την εξερεύνηση των ρούχων του θύματος και των μεταλλικών μερών του οχήματος για την τυχόν ανίχνευση εκρηκτικής ύλης.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν τέτοια ευρήματα» υποστηρίζουν αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. που ασχολούνται με την παράξενη υπόθεση.

Οι αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής διαπιστώνουν ότι το θύμα είχε δηλώσει διεύθυνση κατοικίας στην Ηλιούπολη όπως προέκυπτε από την άδεια κυκλοφορίας του οχήματος που ήταν στο όνομα του πατέρα του.

Οι γονείς του χωρίς να ξέρουν τι είχε συμβεί στο παιδί τους έρχονταν στην Ελλάδα προκειμένου να περάσουν μαζί τις γιορτές, εντοπίστηκαν από τους αστυνομικούς και κλήθηκαν να καταθέσουν.

Επιβεβαιώνουν ότι ο γιος τους τους είχε πει πως εργαζόταν σε κέντρα διασκέδασης, για τα οποία οι αστυνομικοί είχαν διαπιστώσει ότι δεν είχε εργασιακή σχέση. Ο πατέρας αναφέρει ότι το αυτοκίνητο ήταν στο όνομά του, ήταν βενζινοκίνητο και δεν θυμάται να είχε κάνει μετατροπές ο γιος του.

Εμπόριο γυναικών και Μικρολίμανο

Οι αστυνομικές έρευνες επικεντρώνονται στον εντοπισμό των παράνομων δραστηριοτήτων του 35χρονου, τις ομάδες προσώπων με τις οποίες συνεργαζόταν και με ποιους ενδεχομένως είχε διαφορές.

Από αυτό το πλαίσιο των ερευνών δεν έχει αποκλειστεί και η πρόσφατη υπόθεση του μακελάρη του Μικρολίμανου, και η ενδεχόμενη εμπλοκή προσώπων αυτής της ιστορίας με τις δραστηριότητες του θύματος αναφορικά με τη διακίνηση και μαστροπεία αλλοδαπών γυναικών.

Αυτή η παράμετρος μπήκε στο ερευνητικό τραπέζι, όταν οι αστυνομικοί διαπίστωσαν πως το 2009 που είχε συλληφθεί για κατοχή πλαστών εγγράφων μετά από καταδίωξη αστυνομικών της Δίωξης Ναρκωτικών στην Αθήνα, το όχημα που οδηγούσε ανήκε σε Ρουμάνο υπήκοο, ο οποίος είχε απασχολήσει σε υποθέσεις εμπορίας και μαστροπείας γυναικών.

Αυτός ο Ρουμάνος φαίνεται να είχε κάποιες επαφές με τους συνεργούς του μακελάρη του Μικρολίμανου, Αρμπέρ Μπάκο, στην διακίνηση και εκμετάλλευση γυναικών.

Τι λέει η 26χρονη σύντροφός του

Η 26χρονη γυναίκα, που έχει υποστεί εγκαύματα, σε μία πρώτη κατάθεση στους αστυνομικούς αναφέρει λεπτομέρειες για την «εικονική ζωή» που της είχε παρουσιάσει ο σύντροφός της.

Βέβαια στο σπίτι που διέμεναν μαζί βρέθηκε ο οπλισμός, οπότε οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι και η ίδια γνώριζε μέρος των παράνομων δραστηριοτήτων του 35χρονου, ενώ θα κατηγορηθεί και εκείνη για παραβάσεις του νόμου περί όπλων και ναρκωτικών.

Σχετικά με τη στιγμή της έκρηξης, το μόνο που θυμάται είναι το ισχυρό ρεύμα αέρα «σαν να ανοίγει απότομα παράθυρο» όπως είπε χαρακτηριστικά, το οποίο την χτύπησε, και πιθανότατα ήταν το ωστικό κύμα, ενώ φλόγες που πετάχτηκαν από τον μπροστινό μέρος του οχήματος την τύλιξαν.

Παναγιώτης Σπυρόπουλος – thetoc.gr

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.