“Παράνομη η ψηφοφορία που αφορά τον ΣΠΑΥ”




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Απευθυνόμαστε σε κάθε δημοκράτη πολίτη της πόλης μας για να μάθει ότι στις 11 Δεκέμβρη 2014 γράφτηκε μία μαύρη σελίδα στην ιστορία του Δήμου μας.
Ο Δήμαρχος Ηλιούπολης Βασίλης Βαλασόπουλος και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κώστας Σεφτελής προχώρησαν σε μια παράνομη και στημένη ψηφοφορία για να αποκλείσουν την παράταξή μας από τη νόμιμη εκπροσώπηση της στον (ΣΠΑΥ), όπως δικαιούνταν σύμφωνα με τον Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την υπ’ αριθμόν 142/2007 γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, ο υποψήφιος για την μία θέση εκπροσώπου του ΣΠΑΥ εκ μέρους της αντιπολίτευσης, αναδεικνύεται από το σύνολο των δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης, με χωριστή ψηφοφορία.
Αυτό σκόπιμα παραλήφθηκε από το δίδυμο Βαλασόπουλου – Σεφτελή που έκανε πάλι το θαύμα του : η παράταξή μας, η αξιωματική αντιπολίτευση του 49,09 % (με 17.199 ψήφους) δεν στέλνει εκπρόσωπο στον ΣΠΑΥ αλλά εκεί θα συμμετέχει για λογαριασμό της μειοψηφίας ο εκπρόσωπος της πέμπτης σε δύναμη ψήφων Παράταξης «ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ», Δημοτικός Σύμβουλος κ. ΚΟΥΡΗΣ, ο οποίος δεν αναδείχθηκε από το σύνολο των δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης με χωριστή ψηφοφορία.
Παρά τις έντονες διαφωνίες που εκφράσαμε στην παραπάνω συνεδρίαση οι Βαλασόπουλος- Σεφτελής έστησαν με παράνομο τρόπο τη διαδικασία και καταπάτησαν ακόμη κι αυτά που έλεγαν το 2011 για τα δικαιώματα της αξιωματικής αντιπολίτευσης του Δήμου στην ψηφοφορία για εκλογή αντιπροσώπων στον ΣΠΑΥ. Μάλιστα, με σκοπό να παραπλανήσει το Δημοτικό συμβούλιο, ο κ. Δήμαρχος ψευδώς ανέφερε ότι ακολουθείται η ίδια διαδικασία εκλογής με αυτήν που έγινε στον Δήμο Γλυφάδας. Στην πραγματικότητα, όπως διαπιστώσαμε, έγινε το ακριβώς αντίθετο, δηλαδή ο εκπρόσωπος της αντιπολίτευσης βγήκε από χωριστό ψηφοδέλτιο της μειοψηφίας.
Το σύνολο της Δημοτικής ομάδας της παράταξής μας μαζί και με άλλους πολίτες έχουμε ήδη ασκήσει προσφυγή στον Γ.Γ. Περιφέρειας για την ακύρωση της παραπάνω ψηφοφορίας και θα ασκήσουμε όλα τα νόμιμα μέσα για να ελεγχθούν οι ενορχηστρωτές του πραξικοπήματός αυτού. Ζητήσαμε εξάλλου με τον πιο έντονο τρόπο από τον Δήμαρχο και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου να ξανακάνουν νόμιμα την ψηφοφορία.
Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 12ης Γενάρη 2015 θέσαμε και πάλι το θέμα της παράνομης ψηφοφορίας και ζητήσαμε και πάλι να λυθεί το θέμα πολιτικά, όπως αρμόζει σε ένα πολιτικό σώμα όπως το Δημοτικό Συμβούλιο, δηλαδή να επαναληφθεί η ψηφοφορία με τον νόμιμο τρόπο. Διαβάσαμε μάλιστα και απόσπασμα από τα πρακτικά της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου της 28ης Φεβρουαρίου 2011 όπου ο Δήμαρχος Βασίλης Βαλασόπουλος, στην προηγούμενη εκλογή αντιπροσώπων στον ΣΠΑΥ, έλεγε επί λέξει : «Υπάρχουνε κάποιες διαδικασίες, επιτρέψτε μου γιατί είναι πολύ σοβαρό το θέμα, όπου πάντα στα Διοικητικά Συμβούλια ή στις διαδικασίες τις εκλογικές Γενικών Συνελεύσεων Συνδέσμων – γιατί ο ΣΠΑΥ είναι ένας Σύνδεσμος – η αξιωματική αντιπολίτευση έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων και την υποψηφιότητα ». Όταν του υπενθυμίσαμε τι έλεγε τότε ο κ. Δήμαρχος δήλωσε ότι δεσμεύτηκε στον κ. Χαρδαλιά (απερχόμενο πρόεδρο ΣΠΑΥ) ότι θα περιμένει την απόφαση του Γ. Γ. Περιφέρειας, όμως αυτό δεν απαντάει στο μείζον θέμα Δημοκρατίας και πολιτικής ηθικής.
Δυστυχώς αυτό που ακολούθησε στη συνέχεια δεν έχει προηγούμενο στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ηλιούπολης. Ο κ. Δήμαρχος Ηλιούπολης αναλαμβάνοντας πλέον και τον ρόλο του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου απαγόρευσε να συζητηθεί το θέμα της ψηφοφορίας για την Γ.Σ. του ΣΠΑΥ και διέταξε τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Ηλιούπολης να μην μας αφήσει καν να μιλήσουμε.
Επακολούθησαν εικόνες ντροπής : συνεχείς διακοπές του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου (Κ. Σεφτελή) και του Δημάρχου όταν μιλούσαν ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης μας Χρήστος Κοκοτίνης και άλλα μέλη της Δημοτικής μας ομάδας, ψευδείς ισχυρισμοί, οι οποίοι έμεναν αναπάντητοι από εμάς καθώς ο κ. Σεφτελής έκλεινε τα μικρόφωνα, όταν προσπαθούσαμε να αρθρώσουμε απάντηση και έλεγε ότι είμαστε εκτός θέματος. Ακόμη και όταν η σύμβουλος της παράταξής μας, Αγγελική Δουβή, θέλησε να πάρει τον λόγο για να κάνει σχετική ανακοίνωση στο σώμα, αλλά και να μιλήσει επί του προσωπικού, ο κ. Σεφτελής κατά παράβαση του κανονισμού λειτουργίας του Δημοτικού συμβουλίου, της έκλεινε τα μικρόφωνα και δεν την άφησε να μιλήσει ούτε για ένα λεπτό…
Ηλιουπολίτισσες, Ηλιουπολίτες είναι προφανές ότι ο Δήμαρχος Βασίλης Βαλασόπουλος και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κ. Σεφτελής βρίσκονται σε πανικό, καθώς διαπιστώνουν ότι ξεσκεπάσαμε το πραξικόπημά τους και ότι θα παλέψουμε για την ανατροπή του. Εκτός όμως από τις όποιες διαδικασίες υπάρχει και η κρίση του λαού της Ηλιούπολης που διαχρονικά ήταν πάντα στην πρωτοπορία των δημοκρατικών αγώνων.
Ζητάμε από όλες τις Δημοτικές Παρατάξεις της πόλης μας να λάβουν θέση και να καταδικάσουν το πραξικόπημα Βαλασόπουλου – Σεφτελή που προφανώς έγινε σε αγαστή συνεργασία με την παράταξη ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ. Ας λάβουν επιτέλους θέση και οι σύμβουλοι της παράταξης ΠΡΩΤΑ Η ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ που στην προηγούμενη θητεία υποστήριζαν ένθερμα τα δικαιώματα της τότε αξιωματικής αντιπολίτευσης (τα πρακτικά της συνεδρίασης του 2011 είναι αδιάψευστος μάρτυρας) ενώ τώρα σιώπησαν και σκύβουν το κεφάλι μπροστά στην αυταρχική συμπεριφορά Βαλασόπουλου-Σεφτελή.
Ηλιουπολίτισσες, Ηλιουπολίτες, καταγγέλλουμε με τον πιο έντονο τρόπο τις παραπάνω συμπεριφορές και δηλώνουμε ότι δεν χαρίζουμε στον κ. Βαλασόπουλο κανένα από τα δικαιώματά μας.
Αν χαθεί η αξιοπρέπειά μας, αν χαθεί η δημοκρατία τότε χάνονται τα πάντα.
ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.