Νέα Σμύρνη – έβαλαν πρόστιμο 5.000 ευρώ σε άνεργη που πουλάει κουλούρια για να ζήσει και κάνουν τα στραβά μάτια στις παρανομίες των καταστηματαρχών




5000 ευρώ πρόστιμο, στην κυρία που πουλά κουλούρια στην πλατεία, διότι δεν συνεμορφώθην με τας υποδείξεις. Μετά από 5 χρόνια ανεργίας και με μητέρα υπερήλικα κατάκοιτη, μόνες τους, η κυρία κατάφερε να φτιάξει ένα καρότσι και να πουλάει κουλούρια στην πλατεία. 5000 ευρώ πρόστιμο επειδή δεν έχει άδεια.
Το Δημοτικό Συμβούλιο προ 6μήνου αρνήθηκε να της δώσει άδεια και κατά πλειοψηφία στήριξε την άποψη να μην δίνονται άδειες σε μικροπωλητές. Η πλειοψηφία του ΔΣ με Δήμαρχο Τζουλάκη και αντιδήμαρχο Κονιδάρη, θεωρεί πως έχει τόσο τακτοποιημένη την πανέμορφη πλατεία μας, που είναι μίασμα να την πατούν άνθρωποι της δουλειάς. Έτσι συνέβαλαν τα μέγιστα ώστε η κυρία κουλουρτζού να μείνει απροστάτευτη απέναντι στο Νόμο, και το τόσο φιλολαϊκό σώμα της αστυνομίας να της ρίξει (όπως μάθαμε με μεγάλη χαρά και βία) αυτό το πρόστιμο της ντροπής για τη Νέα Σμύρνη μας.  Την άλλη μέρα τραβήξαμε φωτό από την πλατεία.
Το μήνυμα είναι σαφές.
Αφεντουλίδης Γιώργος, δημοτικός σύμβουλος με την ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΑΝΑΠΟΔΑ

Giorgos Afentoulidis

Αγαπητοί φίλοι ας γνωρίζουν οι τσατσάδες και οι νταβάδες της πλατείας πως γνωρίζουμε και την τελευταία βίδα από τα τραπεζοκαθίσματα των επιχειρήσεων πάνω της.

Εννοείται πως πριν αρχίσουμε να μιλάμε για τις επιχειρήσεις και τις άδειες λειτουργίας τους, τις περατζάδες των αντιδημάρχων ( ο υπεύθυνος αντιδήμαρχος και επί Κουτελάκη και Τζουλάκη είναι και καταστηματάρχης της πλατείας, ΟΥΑΟΥ), έχουμε μιλήσει στο Δημοτικό Συμβούλιο για τον λειτουργικό σχεδιασμό της πλατείας, έχοντας ζητήσει να καθαρίσει η πλατεία από τα τραπεζοκαθίσματα, να επανέλθει στην αρχική της μορφή (μιλάμε για ένα αριστούργημα της παγκόσμιας αρχιτεκτονικής που έχει κακοποιηθεί σε κάθε επέμβαση των δημοτικών αρχών, Γαλαξίας, βλαχοπετρόχτιστα, χιαστί καγκελάκια κλπ) και να κατέβουν τα τραπεζοκαθίσματα στον έναν εκ των δύο διαδρόμων του πανάθλιου σχεδιαστικά και κατασκευαστικά πεζόδρομου.

Βέβαια η αμάθεια είναι το φωτεινό μονοπάτι των δημοτικών αρχών τουλάχιστον τα τελευταία 20 χρόνια. Έτσι με την κατά πλειοψηφία απόφαση του ΔΣ αρ. 153/2010 «στα πεζοδρόμια που περικλείουν την κεντρική πλατεία απαγορεύεται η τοποθέτηση τεντών….σκιαδών προστεγασμάτων από ξύλο, ύφασμα …» σκοτώνοντας μια συνολικά ορθή προσέγγιση για την πλατεία πριν καν παρουσιαστεί.

Συνεχίζουμε δυνατά στο πλευρό της Ειρήνης. Ο αγώνας της μπορεί να κερδηθεί και να δώσει ώθηση σε θέματα που φαντάζουν πως δεν έχουν σχέση με την υπόθεση της, αλλά επί της ουσίας αφορούν την ποιότητα της ζωής όλων μας.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.