Ο Σκλαβενίτης έφτιαξε δρόμο για ασφαλή πρόσβαση, στο βυζαντινό εκκλησάκι, στο κτήμα Τραχώνων





Με ιδιαίτερη κατάνυξη και παρά το τσουχτερό κρύο, πλήθος κόσμου συνέρευσε στον Βυζαντινό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου στο κτήμα Τράχωνες και παρακολούθησε τους τέταρτους χαιρετισμούς προς την Θεοτόκο.
Για μια ακόμα φορά η εταιρεία ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ μας εξέπληξε. Με δική της πρωτοβουλία μετέτρεψε το κακοτράχαλο μονοπάτι προς τον Ναό σε ένα στρωμένο άνετο και ασφαλή δρόμο, ώστε οι πιστοί και οι επισκέπτες οποιασδήποτε ηλικίας να προσέρχονται με άνεση και ασφάλεια. Επιπλέον τοποθέτησαν μεγάλο ξύλινο, πλήρως εξοπλισμένο, φαρμακείο.
Οι παραπάνω ενέργειες καταδεικνύουν τον σεβασμό που τρέφει η εταιρεία για την τοπική κοινωνία. Εμείς δεν απομένει παρά ανταποδίδουμε τον σεβασμό, στηρίζοντας εμπράκτως της ελληνική εταιρεία ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ.

isodiatrachones.blogspot.com

Πριν
Τώρα
Τώρα

Θα πρέπει να αναφέρουμε τη σημαντική βοήθεια που έχει προσφέρει στον αγώνα για την ελεύθερη πρόσβαση στο εκκλησάκι η ομάδα στο facebook Σώστε το κτήμα Γερουλάνου/Τράχωνες!…

Ο Μηνάς Κασιμάτης μέλος της επιτροπής αγώνα για το βυζαντινό εκκλησάκι των Εισοδίων της Θεοτόκου, γράφει:

Με τις τελευταίες αφίξεις μελών, μόλις φτάσαμε και ήδη ξεπεράσαμε τα 1.000 μέλη· και προχωράμε!
Από τότε που δημιουργήθηκε η παρούσα ομάδα, πολλά έχουν αλλάξει σε σχέση με το κτήμα Γερουλάνου/Τραχώνων, ευτυχώς προς το καλύτερο (όσοι παρακολουθείτε την υπόθεση, γνωρίζετε τις λεπτομέρειες): Μάχες -δικαστικές και όχι μόνον- κερδήθηκαν· το θέμα του Κτήματος όχι μονάχα γνωστοποιήθηκε σε όλους τους Αλιμιώτες και τους κατοίκους των γύρω περιοχών, αλλά έφτασε έως το κοινοβούλιο, με βουλευτές να κάνουν σχετικές επερωτήσεις, ενώ πολλά ΜΜΕ -τοπικά και πανελλαδικά- ασχολήθηκαν κατά περιόδους με αυτό, προβάλλοντάς το ακόμα περισσότερο· σχολεία πλέον έρχονται ξανά, ύστερα από χρόνια απαγορεύσεων, για να επισκεφθούν το μνημείο, γνωρίζοντας από κοντά την πολιτιστική και περιβαλλοντική κληρονομιά του τόπου τους!
Και βεβαίως, δεν μπορούμε να μην αναφερθούμε στην εξαγορά της «Μάκρο» από τα σούπερ μάρκετ «Σκλαβενίτης», με αποτέλεσμα, από εκεί που είχαμε να αντιμετωπίσουμε μια εχθρική γερμανική εταιρεία, που έδειχνε να αντιλαμβάνεται τις προσπάθειές μας περίπου ως ενόχληση από “ατίθασους ιθαγενείς”, πλέον έχουμε να κάνουμε με μια ΕΛΛΗΝΙΚΗ εταιρεία, που από την πρώτη στιγμή έδειξε εμπράκτως ότι στέκεται πλάι στους κατοίκους του Αλίμου, ενισχύοντας ηθικώς και υλικώς τις προσπάθειες αναδείξεως του μνημείου, εκπλήσσοντας μας συνεχώς ευχάριστα!
Και εκεί που από την «Μάκρο» επιτρεπόταν αναγκαστικώς -λόγω της δικαστικής αποφάσεως- να λειτουργείται το εκκλησάκι των Εισοδίων δύο μόνο πρωινά κάθε μήνα (πρώτη και τρίτη Πέμπτη κάθε μηνός, έως τις 11:00 το πρωί), ο «Σκλαβενίτης» από μόνος του επέτρεψε επιπροσθέτως να τελεστούν σε αυτό όλοι οι Χαιρετισμοί προς την Παναγία (κάθε Παρασκευή, 17:00-18:00), αλλά και να γίνει η περιφορά του Επιταφίου την Μεγάλη Παρασκευή, εκπληρώνοντας επιθυμίες δεκαετιών των κατοίκων του Αλίμου! Και σε όλες αυτές τις ιερές ακολουθίες, στελέχη του «Σκλαβενίτη» συμμετέχουν και εκείνοι, αθόρυβα, ως απλοί πιστοί, καταδεικνύοντας με τον πιο σαφή τρόπο ότι όλη τούτη η αλλαγή στάσεως δεν είναι απλώς μια “πολιτική” προσεγγίσεως του κόσμου, αλλά μια ειλικρινής εσωτερική αντίληψη των ανθρώπων της ελληνικής εταιρείας.
Μια τελείως καινούρια εποχή λοιπόν έχει ξεκινήσει για το κτήμα Γερουλάνου! Και να μας έχει όλους καλά ο Θεός, να δούμε τι άλλες αλλαγές θα έχουν συντελεστεί όταν αισίως φτάσουμε τα 2.000 μέλη! Ίσως τότε -ποιος ξέρει- το Κτήμα να έχει γίνει κέντρο περιπάτου και πολιτισμού! Έως τότε όμως, φροντίστε όλοι να έρχεστε όσο πιο συχνά μπορείτε στο κτήμα, κάθε φορά που αυτό ανοίγει· η παρουσία σας υπήρξε το μεγαλύτερο “όπλο” σε όλη αυτήν την προσπάθεια μέχρι σήμερα! Πλέον αρχίζουμε να γευόμαστε τους καρπούς των κόπων μας, ελπίζοντας για τα ακόμα καλύτερα στο μέλλον!

 

Διαβάστε Επίσης

�χόλια στο “Ο Σκλαβενίτης έφτιαξε δρόμο για ασφαλή πρόσβαση, στο βυζαντινό εκκλησάκι, στο κτήμα Τραχώνων

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.