Μες του Μαγιού τις μυρωδιές (VIDEO&ΕΙΚΟΝΕΣ)





Με τον ερχομό του Μάη, μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε τα παιδιά και τους γονείς του 9ου νηπιαγωγείου Αλίμου καθώς το πρωί της Δευτέρας 4 Μάη βρήκαν την αυλή του σχολείου τους ριζικά αναδιαμορφωμένη.

Αυτό συνέβη χάρη στις ενέργειες της σχολικής επιτροπής Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του δήμου Αλίμου και της προέδρου της  Μαρίας Αραπάκη αλλά και στις πρωτοβουλίες των εκπαιδευτικών και στην έμπνευση και στο μεράκι των γονέων  του 9ου νηπιαγωγείου Αλίμου.

Πιο συγκεκριμένα, την Πέμπτη 30 Απρίλη έγινε πράξη το χρόνιο αίτημα των εκπαιδευτικών του σχολείου και τοποθετήθηκαν στον προαύλιο χώρο του σχολείου όργανα παιδικής χαράς πιστοποιημένα και σύμφωνα με τις προδιαγραφές του υπουργείου ώστε τα παιδιά να παίζουν με ασφάλεια την ώρα του διαλλείματος καθώς μέχρι τώρα δεν υπήρχε τίποτα στην αυλή εκτός από ένα πλαστικό σπιτάκι.

Η αναδιαμόρφωση όμως δεν σταμάτησε εκεί… Οι νηπιαγωγοί είχαν οργανώσει δραστηριότητες ζωγραφικής των τοίχων της αυλής από τα παιδιά με σκοπό την έκφραση της δημιουργικότητας τους, τη συνεργασία αλλά και την ενεργό συμμετοχή τους για την επίτευξη ενός κοινού στόχου.

Την σκυτάλη πήραν οι γονείς καθώς η καλλιτέχνις Γεωργία Καλαθιανάκη,  μητέρα μαθητή του σχολείου ζωγράφισε με πολλή έμπνευση και ταλέντο την υπόλοιπη αυλή του σχολείου σύμφωνα με τις επιθυμίες των παιδιών.

Στην προσπάθεια της βοήθησαν η προϊσταμένη του 9ου νηπιαγωγείου Mαρία Αποστολίδη,  αλλά και ομάδα γονέων με πολύ κέφι και μεράκι. Επίσης ο  Χάρης Μηλιώνης, θείος μαθήτριας του νηπιαγωγείου συμπλήρωσε λειτουργικά τον καλλωπισμό της αυλής καθώς προσέφερε δυο ταμπέλες όπου αναγράφεται το όνομα του νηπιαγωγείου ενώ μαζί με τον Ευθύμη Μηλιώνη, πατέρα μαθήτριας συνέβαλαν αποφασιστικά στην αλλαγή των φεγγιτών του σχολείου.

Το πρωί της Δευτέρας 4 Μάη όταν τα παιδιά αντίκρυσαν την αναμορφωμένη αυλή του σχολείου τους ενθουσιάστηκαν και δεν χορταίνουν να παίζουν στα όργανα της παιδικής χαράς ενώ όταν τελειώνει το μάθημα θέλουν να παραμείνουν στο σχολείο τους για να παίξουν κι άλλο ενώ άλλα παιδιά επιδεικνύουν στους γονείς τους, τις γιαγιάδες, παππούδες τις δημιουργίες τους στους τοίχους αλλά και όλη την αυλή.

Οι νηπιαγωγοί από την μεριά τους κάθε πρωί που μπαίνουν στο σχολείο θαυμάζουν ακόμη την καλόγουστη αυλή ενώ στο διάλλειμα έχοντας την επίβλεψη των παιδιών χαίρονται με τη χαρά των παιδιών.

Το τελευταίο βήμα που έχει προγραμματιστεί από την σχολική επιτροπή είναι η αντικατάσταση των κάγκελων που λείπουν από την περίφραξη του νηπιαγωγείου και ο ελαιοχρωματισμός τους με χρώματα που θα επιλέξουν τα παιδιά.

Όλα τα παραπάνω αποτελούν ένα εξαιρετικό παράδειγμα για το πώς μπορούν να συνεργαστούν φορείς, εκπαιδευτικοί, γονείς και παιδιά για την επίτευξη ενός κοινού στόχου, ενός στόχου που ξεπερνά τις πολιτικές παρατάξεις, τις προσωπικές φιλοδοξίες, τις διαφορές αλλά και τον εφιάλτη της οικονομικής κρίσης, του στόχου να κάνουμε την καθημερινότητα των παιδιών μας λίγο καλύτερη και κατά συνέπεια και τη δική μας

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.