Ο Αλιμιώτης ηθοποιός Γιάννης Μόρτζος, δίνει μάχη στην εντατική – στο πλευρό του μέρα νύχτα, η σύζυγός του και γνωστή ηθοποιός Γιούλη Ζήκου




Ένας από τους πιο συμπαθείς ανθρώπους του θεάτρου ανεβαίνει εδώ και 17 μέρες τον δικό του γολγοθά.Ο Γιάννης Μόρτζος, που πριν από περίπου τρεις εβδομάδες μπήκε σε ιδιωτικό νοσοκομείο των νοτίων προαστίων για μια εγχείρηση ρουτίνας by pass, νοσηλεύεται διασωληνωμένος στη μονάδα εντατικής θεραπείας, από τη στιγμή που βγήκε από το χειρουργείο έως και σήμερα.

Συγκλονισμένη βρίσκεται μέρα νύχτα στο πλευρό του η σύζυγός του και γνωστή ηθοποιός Γιούλη Ζήκου, ελπίζοντας πλέον σε ένα θαύμα.

Η σύζυγός του, Γιούλη Ζήκου «Ο Γιάννης δεν είχε κάποιο εμφανές πρόβλημα με την καρδιά του, απλώς σε μια καρδιολογική εξέταση του βρήκαν μια αρτηρία φραγμένη και του συνέστησαν προληπτικά να κάνει την απαραίτητη χειρουργική διαδικασία του by pass. Μάλιστα τον διαβεβαίωσαν ότι πρόκειται για μια επέμβαση ρουτίνας και πως η νοσηλεία του θα διαρκούσε μόνο λίγες μέρες. Ομως εδώ και δεκαεπτά μέρες που έχει βγει από το χειρουργείο είναι σαν ζωντανός-νεκρός, αφού βρίσκεται στον αναπνευστήρα, σε μηχανική υποστήριξη και δεν επικοινωνεί καν με το περιβάλλον» λέει στη «Espresso» άτομο από το στενό περιβάλλον του ηθοποιού και προσθέτει:

«Δεν ξέρουμε τι ακριβώς συνέβη, απλώς μετά την επέμβαση δεν επανήλθε ο οργανισμός του στα φυσιολογικά επίπεδα. Λέγεται ότι υπέστη μετεγχειρητικό σοκ».

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Espresso», ο Γιάννης Μόρτζος μπήκε στο νοσοκομείο για την επέμβαση με πολύ καλή διάθεση κι αυτό που τον ενδιέφερε ήταν να βγει το συντομότερο δυνατόν, ώστε να επιστρέψει στις επαγγελματικές δραστηριότητές του.

«Μάλιστα για να μην ανησυχήσει τους οικείους του δεν είχε πει σε όλους ότι θα μπει στο νοσοκομείο και τώρα που το έμαθαν έπεσαν από τα σύννεφα. Με την απουσία του έχουν αρχίσει να ανησυχούν και οι σπουδαστές στη δραματική σχολή στην οποία διδάσκει, αλλά και όσοι φίλοι και συνάδελφοί του δεν γνωρίζουν τις δύσκολες ώρες που περνάει».

Ο Γιάννης Μόρτζος σπούδασε θέατρο στη Σχολή του Θεάτρου Τέχνης με την καθοδήγηση του σπουδαίου θεατράνθρωπου Καρόλου Κουν. Από το 1961 μέχρι το 1981 συνεργάστηκε με το Θέατρο Τέχνης ως βασικό στέλεχός του, υποδυόμενος σημαντικούς θεατρικούς ρόλους απ’ όλο το φάσμα της θεατρικής γραφής: αρχαίο δράμα, κλασικό και σύγχρονο θέατρο, θέατρο του παραλόγου, αλλά κυρίως νεοελληνικό, για το οποίο τρέφει ιδιαίτερη αδυναμία και το προτιμά πάντα μέχρι σήμερα στις επιλογές του ρεπερτορίου του.

Με το Θέατρο Τέχνης συμμετείχε ως βασικός πρωταγωνιστής στα μεγάλα θεατρικά φεστιβάλ της Ευρώπης τις δεκαετίες του ’60, του ’70 και του ’80 και γνώρισε διάσημους καλλιτέχνες, από τους οποίους αποκόμισε σημαντικές γνώσεις. Εχει συνεργαστεί με τους περισσότερους Ελληνες ηθοποιούς, σκηνοθέτες, μουσικούς, σκηνογράφους και μεταφραστές.

Τα τελευταία χρόνια έχει δημιουργήσει το θέατρο Τέσσερις Εποχές, με το οποίο παρουσιάζει σημαντικές παραστάσεις σε όλη την Ελλάδα. Τον περασμένο χειμώνα ανέβασε την παράσταση «Οταν ο Θεόφιλος συνάντησε την ερωτευμένη απελπισθείσα». Πρόκειται για μια παράσταση σε δική του σκηνοθεσία και αφορούσε τη θεατρική «συνομιλία» δύο έργων ζωγραφικής του Θεόφιλου: της «Ερωτευμένης απελπισθείσας» και των «Οθωμανίδων εκ της Υπαρχίας Κωνσταντινουπόλεως Νικομηδείας».

Ετοίμαζε έργο για τη ζωή του Ελ. Βενιζέλου

Τον τελευταίο καιρό ο Γιάννης Μόρτζος ετοίμαζε με μεγάλο ενδιαφέρον ένα θεατρικό έργο βασισμένο στη ζωή του Ελευθέριου Βενιζέλου, με το οποίο θα περιόδευε στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Ο εκλεκτός ηθοποιός μιλούσε με πολλή αγάπη γι’ αυτό στους στενούς συνεργάτες του τονίζοντας πως πρόκειται για ένα μεγάλο θεατρικό εγχείρημα.

«Στον Γιάννη αρέσει να υποδύεται στη σκηνή διάφορες προσωπικότητες -όπως είναι ο Στάλιν και ο Θεόφιλος, που ανέβασε στο θέατρό του-, αλλά ο Βενιζέλος είναι το πρόσωπο το οποίο επιθυμεί να ενσαρκώσει περισσότερο από κάθε άλλο. Του εύχομαι να γίνει σύντομα καλά και να πραγματοποιήσει αυτή τη μεγαλόπνοη παράσταση κερδίζοντας, όπως πάντα, το χειροκρότημα και την αναγνώριση του κοινού» υποστηρίζει στενός συνεργάτης του.

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.