Ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης “Μετέχω” για το σχέδιο διαχείρισης στερεών αποβλήτων




Το εναλλακτικό μοντέλο διαχείρισης των απορριμμάτων  που ξεκινά η Περιφέρεια Αττικής  είναι ένα στοίχημα που αφορά σε  όλη την κοινωνία.

Η Περιφέρεια, οι Δήμοι και οι τοπικές κοινωνίες θα αναμετρηθούν με το κορυφαίο πρόβλημα της πρωτεύουσας  και πρέπει να βγουν νικητές.

Η παράταξη του ΜΕΤΕΧΩ εχει  σαν βασικό πυλώνα στο πρόγραμμα του ένα εναλλακτικό μοντέλο διαχείρισης και αξιοποίησης των απορριμμάτων, σύγχρονο, φιλικό στο περιβάλλον που να διευκολύνει τους δημότες.

Σήμερα η πολιτεία απομακρύνεται από το καταστροφικό μοντέλο που ακολούθησε εδώ και πολλά χρόνια (χωματερές, υποβάθμιση ανακύκλωσης, προώθηση σχεδίων καύσης, μεγάλα εργολαβικά συμφέροντα, ιδιωτικοποίηση αποκομιδής κλπ).

Οι τοπικές κοινωνίες και οι Δήμοι καλούνται να ανοίξουν το δρόμο για την διαλογή στην πηγή και την αποκεντρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων, με στόχο:

  • Να αυξηθεί δραστικά και γρήγορα η ανακύκλωση.
  • Να μειωθεί η ποσότητα των σκουπιδιών που θάβονται.
  • Να πάψει η Φυλή να αποτελεί το σκουπιδότοπο της πρωτεύουσας.
  • Να παραμείνει δημόσια η αποκομιδή των απορριμμάτων.
  • Να προστατευτεί το περιβάλλον και η δημόσια υγεία.
  • Να εγκαθιδρυθεί διαφάνεια, συμμετοχή και έλεγχος από τους δημότες.

Καλούμε τους δημότες της πόλης μας να ανταποκριθούν στο κάλεσμα του Δήμου μας για διαβούλευση  στο κορυφαίο αυτό θέμα που αφορά την ποιότητα της δικής μας ζωής και των παιδιών μας.  Την Δευτέρα 8 Ιουνίου στο και ώρα 7:00 μμ στο Δημαρχείο.

Καλούμε τους δημότες να είναι παρόντες, βάζοντας τη δική τους σφραγίδα στις εξελίξεις. Τη σφραγίδα της κοινωνικής προόδου, του περιβάλλοντος, της διαφάνειας, της συμμετοχής.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την επιτυχία του φιλόδοξου εγχειρήματος κρίνουμε ότι είναι η πλήρης και διαρκής ενημέρωση των δημοτών, στα πρακτικά ζητήματα που εγείρει η εναλλακτική διαχείριση των απορριμμάτων.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.