Βαλαβάνη: Παραχώρηση 12 στρεμμάτων του Ελληνικού για διαχείριση απορριμμάτων




Την παραχώρηση τμήματος έκτασης δώδεκα στρεμμάτων του παλαιού αεροδρομίου στο Ελληνικό για την κατασκευή σταθμού μεταφόρτωσης απορριμμάτων αποφάσισε το υπουργείο Οικονομιικών.

Οπως δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη «πράγματι υπάρχει αναγκαιότητα να παραχωρηθεί χώρος περίπου δώδεκα στρεμμάτων εντός της έκτασης του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό, προκειμένου να υλοποιηθεί το τοπικό σχέδιο διαχείρισης απορριμμάτων των τεσσάρων όμορων δήμων»

Η κα Βαλαβάνη ξεκαθάρισε πως «θα προχωρήσουμε άμεσα σε συνεργασία με τα συναρμόδια Υπουργεία και την εταιρεία Ελληνικό ΑΕ για την δρομολόγηση και υλοποίηση της συγκεκριμένης παραχώρησης».

Η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών, κ. Νάντια Βαλαβάνη, ενημερώθηκε από τον Αντιπεριφερειάρχη Νότιου Τομέα Αθηνών, κ. Χρήστο Καπάνταη, για το αίτημα των δήμων Γλυφάδας, Αλίμου, Αργυρούπολης Ελληνικού, Παλαιού Φαλήρου, αναφορικά με την παραχώρηση χώρου περίπου δώδεκα στρεμμάτων εντός της έκτασης του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού.

Πρόκειται όπως αναφέρει η ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ για έναν χώρο απολύτως απαραίτητο προκειμένου να υλοποιηθεί τοπικό σχέδιο διαχείρισης απορριμμάτων των παραπάνω δήμων.

Υπενθυμίζεται ότι το παλαιό αεροδρόμιο στο Ελληνικό, από κοινού με την παραλιακή έκταση του Αγιου Κοσμά, βρίσκεται σε διαδικασία παραχώρησης σε ιδιώτη (Lamda Development του ομίλου Λάτση), η οποία έχει προς το παρόν «παγώσει» εν αναμονή πολιτικής απόφασης για την τύχη του διαγωνισμού.

ΠΗΓΗ:kathimerini.gr

Διαβάστε Επίσης

�χόλια στο “Βαλαβάνη: Παραχώρηση 12 στρεμμάτων του Ελληνικού για διαχείριση απορριμμάτων

  • 03/06/2015 at 4:46 μμ
    Permalink

    Ωραία, θα μοσχοβολήσει ο τόπος…
    Και αν είναι δυνατόν όσο πιο κοντά στον Άλιμο.
    Κάντε μας αυτήν την μικρή χάρη κυρία Βαλαβάνη!
    Πρώτη φορά Αριστερά!!!

    Απαντήστε
    • 06/06/2015 at 2:57 πμ
      Permalink

      @Alimiotis
      Έχει δοθεί για διαβούλευση το νομοσχέδιο για το ΕΣΔΑ (Ενιαίο Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων) που εναρμονίζει την ελληνική νομοθεσία με την ευρωπαϊκή.
      Σε γενικές γραμμές:
      1. Η αρμοδιότητα για τη διαλογή ανήκει στους ΟΤΑ που επεξεργάζονται Τοπικά Σχέδια.
      2. Μπαίνει τέλος στα πρόστιμα εκατομμυρίων ευρώ που έχουν επιβληθεί στην πατρίδα μας.
      3. Μπαίνει τέλος στην ασύδοτη κονόμα των γνωστών εθνικών μεγαλοεργολάβων.
      4. Από τη μείωση του κόστους διακίνησης – ταφής & την πώληση των ανακυκλώσιμων προκύπτουν κέρδη για τις τοπικές κοινωνίες. κλπ κλπ
      5. Υποχρεωτικά θα επιλέξουμε κάπου μέσα στα όρια των 4 δήμων ή στις αυλές μας & πάντως όχι στη Φυλή.
      6. Μιλάμε για μονάδα διαλογής και διαχείρισης μόνο ανακυκλώσιμων και όχι για μοσχοβολιές που παραπληροφορούν οι καλοθελητές.
      7. Λέω να μη συνεχίσω…
      –> Πράγματι: Πρώτη φορά Αριστερά!

      Απαντήστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.