Άλσος Νέας Σμύρνης: Ιωνικές Γιορτές 2015 – Θεατρικές παραστάσεις και συναυλίες με εισιτήριο 5 ευρώ




Ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Νέας Σμύρνης, διοργανώνει για ακόμη μια φορά στα πλαίσια του Φεστιβάλ των Ιωνικών Γιορτών, από 29/8 – 5/10, στο Άλσος Νέας Σμύρνης, ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων, από επιτυχημένες θεατρικές παραστάσεις, μεγάλες συναυλίες αλλά και παραστάσεις χορού και εναλλακτικές μορφές καλλιτεχνικής έκφρασης, αποδεικνύοντας, για μία ακόμη φορά, ότι το πρόγραμμα του Φεστιβάλ χαρακτηρίζεται τόσο από υψηλή ποιότητα όσο και από καλλιτεχνική καινοτομία.

Επιδίωξη μας είναι να έχουν πρόσβαση όλοι οι πολίτες. Έτσι, διατηρήσαμε το εισιτήριο σε συμβολικό μόνο επίπεδο ως μία ένδειξη αλληλεγγύης και κοινωνικής ευαισθητοποίησης.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Το Πολιτιστικό Φεστιβάλ των Ιωνικών Γιορτών επιστρέφει στο καθιερωμένο του ραντεβού στο Άλσος Νέας Σμύρνης. Για μία ακόμη χρονιά, ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Νέας Σμύρνης δημιούργησε ένα μοναδικό πρόγραμμα εκδηλώσεων, έχοντας ως στόχο η Νέα Σμύρνη να απολέσει για τους συμπολίτες μας, και όχι μόνο, κατά τον μήνα Σεπτέμβρη, τόπο ουσιαστικής συνάντησης δημιουργών και θεατών.

Μέσα στην αίσθηση αβεβαιότητας και κρίσης που μας περιβάλλει, το Πολιτιστικό Φεστιβάλ των «Ιωνικών Γιορτών», φέτος περισσότερο από ποτέ, στοχεύει να συμβάλλει στην αποφυγή της πολιτιστικής τελμάτωσης αλλά και στη περαιτέρω αναβάθμιση του θεσμού ως ένα καταξιωμένο φεστιβάλ Τέχνης και Πολιτισμού, για όλη την Αθήνα.

Άλλωστε για εμάς, αποτελεί σταθερή συνισταμένη, για την οποία εργαζόμαστε, η καλλιτεχνική αφύπνιση, η πολιτιστική εναλλαγή και ανάπτυξη καθώς και για τη συνεχή ανανέωση των προγραμμάτων και των δράσεων μας. Γι’ αυτό το λόγο, το πρόγραμμα μας είναι εμπλουτισμένο με εξαιρετικές παραστάσεις αλλά και νέες δράσεις-ενότητες που έχουν ως σκοπό να κρατήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον όλων των πολιτών αλλά και να υποστηρίξουν την καλλιτεχνική δημιουργία.

Το κυρίως πρόγραμμα του θεάτρου του Άλσους, περιλαμβάνει όλες τις επιτυχημένες θεατρικές παραστάσεις, μεγάλες συναυλίες από αγαπημένους και καταξιωμένους καλλιτέχνες αλλά και παραστάσεις χορού και εναλλακτικές μορφές καλλιτεχνικής έκφρασης, αποδεικνύοντας, για μία ακόμη φορά, ότι το πρόγραμμα του φεστιβάλ χαρακτηρίζεται τόσο από υψηλή ποιότητα όσο και από καλλιτεχνική καινοτομία.

Φέτος, έχοντας ως στόχο να προωθήσουμε τη καλλιτεχνική έκφραση νέων δημιουργών, συμπεριλάβαμε μία νέα ενότητα που αφορά τον κινηματογράφο με διεθνείς και βραβευμένες ταινίες μεγάλου και μικρού μήκους, δημιουργών από τα Βαλκάνια και όχι μόνο, που θα προβάλλονται σε ειδικό χώρο παράπλευρα του θεάτρου.

Ταυτόχρονα, κάθε απόγευμα στη πλατεία Καρύλλου θα στήνεται ένα μικρό Θέατρο Σκιών με παραστάσεις του λαϊκού μας ήρωα, του καραγκιόζη, από τους πιο καταξιωμένους καλλιτέχνες του είδους, έτσι ώστε, μικροί και μεγάλοι, να έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή ξανά με τη λαϊκή μας παράδοση.

Βέβαια, δεν θα μπορούσαμε να παραλείψουμε εκδηλώσεις που αφορούν την πολιτιστική παράδοση και κληρονομιά όλων όσων κατοικούν σε αυτή την πόλη, εντάσσοντας στον φετινό προγραμματισμό σημαντικές μουσικές εκδηλώσεις αλλά και ενότητες-παραγωγές αποκλειστικά του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Νέας Σμύρνης που αφορούν την Σμύρνη και τις Αλησμόνητες Πατρίδες.

Με όλα αυτά, ευελπιστούμε το φετινό φεστιβάλ να αποτελέσει εκτός από μια επιλογή ψυχαγωγίας και μια ευκαιρία προώθησης του πολιτισμού ως ένα μέσο προόδου και αντιμετώπισης των κακώς κειμένων των καιρών μας.

Ιδιαίτερα τώρα, εν μέσω του κυκεώνα αστάθειας και κρίσης που βιώνουμε, στοχεύουμε στον κοινωνικό και προσωπικό με επαναπροσδιορισμό μέσω του πολιτισμού του τόπου μας, στον οποίο επιδιώκουμε να έχουν πρόσβαση όλοι. Έτσι, διατηρούμε το εισιτήριο σε συμβολικό μόνο επίπεδο ως μία ένδειξη αλληλεγγύης και κοινωνικής ευαισθητοποίησης.

Ο Δ Η Μ Α Ρ Χ Ο Σ
ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΖΟΥΛΑΚΗΣ                   Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ –  ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΧΑΤΖΑΤΟΥΡΙΑΝ

Διαβάστε Επίσης

Ένα Σχόλιο στο “Άλσος Νέας Σμύρνης: Ιωνικές Γιορτές 2015 – Θεατρικές παραστάσεις και συναυλίες με εισιτήριο 5 ευρώ

  • 23/08/2015 at 8:13 μμ
    Permalink

    Ποσες χρονιες ακομα θα αντεχει η ακοη μας αυτες τις αισχρες και ανευ λογου γιορτες;θεωρειτε απαραιτητο να γινονται ολα αυτα οταν γυρω μας γινονται ανακαταταξεις;ποσα ευρω χαλασατε παλι φετος;τους περιοικους τους σκεφτεστε που εργαζονται σε διαφορετικα ωραρια απο αυτα που εσεις συνηθειζετε;ελεος πλεον μα τα αισχη! !!vοταν υπαρχει ανεργια σε τετοιο βαθμο που εσεις ως σωστος δημαρχος θα επρεπε να μειωσετε,οχι μονο απολυετε και μειωνετε θεσεις αλλα ταλαιπωρειτε ενα σωρο ανθρωπους που μενουν κοντα στο Αλσος..θυμαμαι τι ωραια που ηταν με το σινεμα μεσα στο αλσος-τωρα μονο ουρλιαχτα απο ακατανομαστους τσαρλατανους δηθεν ηθοποιους και τραγουδοποιους…δυστηχως δεν κανετε την αλλαγη που τοσο ως νεωτερος εκπροσωπος ενος κοματος που σας εξελεγξε θελατε και υποσχοσασταν…ελπιζω λογω εκλογων να ακυρωθει το μεγαλυτερο μερος γιατι αλλιως θα εχετε θεμα με τις γιορτες παραλληλα με ομιλιες ολων οσων θα προσπαθησουν να τραβηξουν την ψηφο μας…σας λυπαμαι κυριοι γιατι ουδεμια σχεση με τον πολιτισμο εχετε παρα μονο με την φανφαρα και μικρολαικισμο!

    Απαντήστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.