Boυλιαγμένη: Ρατσιστική επίθεση με θύμα έγχρωμο μαθητή




Ο δήμος Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης επιβεβαίωσε το περιστατικό βίας που συνέβη στο Δημοτικό Σχολείο Βουλιαγμένης, με δράστη ένα πατέρα και θύμα έναν έγχρωμο μαθητή.  Το επεισόδιο είχε δημοσιοποιηθεί νωρίτερα στο facebook και συγκεκριμένα στο  Forum των 3Β.

Σύμφωνα με ανάρτηση της  Angela Galouni:

“Σήμερα πατέρας παιδιού στο Δημοτικό σχολείο Βουλιαγμένης χαστούκισε παιδί (έγχρωμο) του ορφανοτροφείου. ‘Οταν ρωτήθηκε για ποιό λόγο το έκανε απάντησε “‘ετσι…του ορφανοτροφείου δεν είναι;” Αυτό δεν θα περάσει έτσι…Θα κατατεθεί μήνυση για να μάθουν οι ρατσιστές νεόπλουτοι να φέρονται”.

Λίγη ώρα αργότερα το περιστατικό επιβεβαίωσε με ανακοίνωσή του ο δήμος:

Η Δημοτική Αρχή δέχτηκε καταγγελία για περιστατικό βίας, από γονέα μαθητού, κατά άλλου μαθητή δημοτικού σχολείου της πόλης μας. Συγκεκριμένα ο Δήμος πληροφορήθηκε ότι γονιός εισήλθε στο προαύλιο του σχολείο και χειροδίκησε κατά μαθητή του ιδίου σχολείου ο οποίος φιλοξενείται στο ορφανοτροφείο Βουλιαγμένης. Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, αφορμή για το περιστατικό ήταν ότι το θύμα,  αλλοδαπός (έγχρωμος) μαθητής είχε διένεξη με το γιο του δράστη.

Ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, αλλά και σύσσωμη η Δημοτική Αρχή καταδικάζουν το περιστατικό. Καλούν την εκπαιδευτική κοινότητα, τις αρχές και την κοινωνία γενικότερα να θέσουν στο περιθώριο τον δράστη και να καταδικάσουν έμπρακτα όλα τα κρούσματα ρατσισμού και βίας, απ’ όπου και αν προέρχονται.

Ο Δήμος δεν ανέχεται σήμερα, ούτε πρόκειται να ανεχτεί στο μέλλον τέτοιου είδους συμπεριφορές και θα πράξει ότι εμπίπτει στο πεδίο των αρμοδιοτήτων του για να τις αποτρέψει.

Τέλος, ο Δήμαρχος καλεί τις αρμόδιες αρχές να πράξουν τα προβλεπόμενα και να εξαντλήσουν τα περιθώρια αυστηρότητας προκειμένου η τιμωρία του συγκεκριμένου να έχει και χαρακτήρα παραδειγματισμού.

Ακολουθούν σχόλια για το περιστατικό:

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.