Συμφωνία Δημάρχων – Μουζάλα: Στο γήπεδο Χόκεϊ του Ελληνικού οι μετανάστες




Σε συμφωνία κατέληξαν το απόγευμα της Τρίτης ο υπουργός Μεταναστευτικής πολιτικής και οι δήμαρχοι Γλυφάδας, Ελληνικού – Αργυρούπολης και Αλίμου για την δημιουργία κέντρου φιλοξενίας προσφύγων στις εγκαταστάσεις του Ελληνικού για τους επόμενους τρεις μήνες.

Μετά από αρκετές ημέρες διαπραγματεύσεων η Πολιτεία έφθασε σε συμφωνία με τους δήμους που βρίσκονται στην περιοχή και, όπως ανακοίνωσε ο Γιάννης Μουζάλας, υπήρξε συμφωνία για να συνεχιστεί η φιλοξενία στον ίδιο χώρο, στο γήπεδο του χόκεϊ, μέχρι τον Μάρτιο.

Ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «Καταλήξαμε σε μια κοινά αποδεκτή λύση που αντιμετωπίζει την προσωρινή στέγαση προσφύγων και μεταναστών. Συγχρόνως φροντίζει και διασφαλίζει την ελάχιστη δυνατή επιβάρυνση»

Σημείωσε, ακόμη, ότι οι δύο πλευρές (Πολιτεία και δήμοι) θα δείξουν συνέπεια.

«Στο επόμενο διάστημα των τριών μηνών τη φύλαξη του χώρου θα αναλάβει η αστυνομία με ευθύνη του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής και τη συνεργασία των δήμων και της Περιφέρειας Αττικής» είπε ο υπουργός και μίλησε για τη συμβολή της Ελληνικό Α.Ε. και του ΤΑΙΠΕΔ στο πλαίσιο των δεσμεύσεών τους.

Ο δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου, ανέφερε ότι «ήταν αυτονόητη η αγωνία μας για τη δημόσια ασφάλεια και τη δημόσια υγεία» ανακοινώνοντας ότι οι πρόσφυγες και μετανάστες θα φιλοξενηθούν στο γήπεδο χόκεϊ και δεν θα ανοίξουν άλλοι χώροι μέσα στις παλιές εγκαταστάσεις του Ελληνικού.

Μίλησε ακόμη για τις απαραίτητες ενέργειες που πρέπει να γίνουν για τη φιλοξενία και την καταγραφή των ανθρώπων αυτών, αλλά και να αποφευχθούν τα παρατράγουδα.

Ο δήμαρχος Ελληνικού- Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος επισήμανε ότι η εγκατάσταση δεν θα είναι κοντά σε κατοικημένες περιοχές, ενώ επισήμανε ότι στόχος δεν είναι να φιλοξενούνται εκεί οι ίδιοι άνθρωποι για τρεις μήνες, αλλά να φεύγουν μόλις ολοκληρώνονται οι διαδικασίες καταγραφής και ταυτοποίησής τους.

Σημείωσε, ακόμη, ότι ο αριθμός των ανθρώπων που θα φιλοξενούνται εκεί θα είναι περίπου 500 – 600.

Τέλος, ο δήμαρχος Αλίμου, Ανδρέας Κονδύλης, σημείωσε ότι «έχουμε λάβει μέριμνα και είμαστε σε συνεργασία για να εξασφαλίσουμε τις συνθήκες διαβίωσης και την ασφάλεια στην περιοχή.

ΠΗΓΗ: efsyn.gr

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ

H ανακοίνωση του Υπουργείου: 

O Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής και οι Δήμαρχοι Ελληνικού – Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος, Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου, Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης, μετά από γόνιμο και εξαντλητικό διάλογο κατέληξαν σήμερα σε κοινά αποδεκτή λύση που αντιμετωπίζει την προσωρινή στέγαση προσφύγων και μεταναστών στην πρώην Ολυμπιακή εγκατάσταση του χόκεϋ στο Ελληνικό και συγχρόνως διασφαλίζει την ελάχιστη δυνατή επιβάρυνση για τους κατοίκους της περιοχής.

Θεωρούμε αυτό το γεονός ένα εξαιρετικό παράδειγμα δημιουργικής συνεργασίας που και οι δύο πλευρές θα υποστηρίξουν στη συνέχεια.

Η προσωρινή αυτή συνέχιση της χρησιμοποίησης του άνω χώρου για διάστημα ακόμα 3 μηνών θα τελεί υπό τη φύλαξη της Ελληνικής Αστυνομίας υπό την ευθύνη του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής και υπό την συνεργασία των Δήμων της περιοχής και της Περιφέρειας Αττικής.

Τίποτα βέβαια από όλα αυτά δεν θα μπορούσε να συμβεί χωρίς τη συμβολή της “Ελληνικό Α.Ε” και του ΤΑΙΠΕΔ στο πλαίσιο των δεσμεύσεών τους για την αξιοποίηση του ακινήτου.

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.