Ηλιούπολη: Επιστολή διαμαρτυρίας για το τέρμα του 237




(Δημοσιεύουμε την επιστολή του Μιχάλη Τασούλα, για τη μεταφορά του τέρματος του 237, στα Αστυνομικά της Ηλιούπολης και περιμένουμε την επίσημη απάντηση του δήμου για το θέμα)

Το Τέρμα του 237 βλάπτει σοβαρά τις … business του … “Ομίλου” …

Σε μείζον κοινωνικό ζήτημα εξελίσσεται η μεταφορά του Τέρματος του 237 στα Αστυνομικά. Η δημοτική Αρχή της πόλης μας, αποφάσισε την μεταφορά χωρίς να συζητηθεί σε Δημοτικό Συμβούλιο ή στην αρμόδια επιτροπή Ποιότητας Ζωής, ενώ την ίδια ώρα η τοπική κοινωνία είναι ανάστατη καθώς κανένας δεν μπήκε στην διαδικασία να την ρωτήσει θέτοντας το θέμα σε … διαβούλευση.
Επειδή κάποιοι προσπαθούν τεχνηέντως να διαδώσουν διάφορα σενάρια σχετικά με την απόφαση,
Τώρα είναι η Ώρα να ειπωθεί Όλη η Αλήθεια …
Κατ΄ αρχάς δεν υπάρχει καμία πρόθεση του ΟΑΣΑ για μεταφορά του Τέρματος, όπως φυσικά και καμία απόφαση του Οργανισμού σχετικά.
Η απόφαση ανήκει καθαρά στον Δήμο Ηλιούπολης και έχει παρθεί καθ΄ υπόδειξιν , ή μάλλον σωστότερα ύστερα από απαίτηση του Ομίλου τέννις ( Α.Ο.Α.Η) ο οποίος εδώ και δυό δεκαετίες εκμεταλλεύεται τα γήπεδα στο Πανόραμα, αντί ενός εξευτελιστικού πόσου (7 γήπεδα x 80 ευρώ = 560 ευρώ το μήνα !!! ) εισπράττοντας από αθλητές και μέλη υπερπολλαπλάσια έσοδα.

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

Ο “Ομιλος” λοιπόν, έχει αποφασίσει ότι το Τέρμα του 237 έξω από την πόρτα του ενοχλεί και στέλνει κατ΄ επανάληψιν επιστολές διαμαρτυρίας προς την δημοτική Αρχή, όπου ισχυριζόμενος ότι οι αθλητές που πάνε το απόγευμα για προπόνηση κινδυνεύουν από τα λεωφορεία, αλλά και πως απειλείται η υγεία τους, καθώς τα καυσαέρια από τις εξατμίσεις των οχημάτων, κατευθύνονται – δήθεν – προς τα γήπεδα που προπονούνται, ζητάει να μεταφερθεί το τέρμα .
Η Αλήθεια φυσικά είναι πως, το 95% των αθλητών πάνε στα γήπεδα από τον χώρο του πάρκινγκ που βρίσκεται πάνω από τις εγκαταστάσεις και ένα ελάχιστο ποσοστό παιδιών διασχίζει κάθετα την οδό Έβερτ μπροστά από τα σταματημένα λεωφορεία. Το επιχείρημα βέβαια για τις εξατμίσεις που … διοχετεύουν καυσαέριο στα γήπεδα (άτιμε ..Γραικο -Λεβάντε), είναι τουλάχιστον … αστείο …
Κατά έναν περίεργο τρόπο όμως ο Δήμος Ηλιούπολης … υιοθετεί τις αιτιάσεις του “ Ομίλου”, και αποστέλλει προς τον ΟΑΣΑ αίτημα μεταφοράς του τέρματος στην οδό Κεφαλληνίας, χρησιμοποιώντας μάλιστα τα ίδια επιχειρήματα, αλλά κι ακόμη ένα ακόμη πιο ψευδέστατο των προαναφερομένων.
Λέει κατά λέξη στο έγγραφό του ο Δήμος:
«Στην οδό Κεφαλληνίας όπου ζητάμε να μεταφερθεί η αφετηρία της γραμμής 237, οι συνθήκες είναι σαφώς πιο εύκολες, καθώς πρόκειται για οδό με μεγάλο πλάτος, επίπεδη, χωρίς κλίσεις , η κίνηση από πεζούς είναι μηδαμινή και ο προτεινόμενος χώρος για την στάθμευση των λεωφορείων είναι άνετος, χωρίς εμπόδια»
Η Αλήθεια φυσικά είναι πως, το συγκεκριμένο σημείο ούτε επίπεδο είναι, ούτε χωρίς κλίσεις, υπάρχει μειωμένη ορατότητα λόγω της αντίθετης κλίσης του οδοστρώματος ένθεν κακείθεν της συμβολής με την οδό Έβερτ, το ζιγκ ζαγκ που δημιουργούν στο εν λόγω σημείο είναι πολύ επικίνδυνο και λόγω του ότι ακριβώς εκεί η Κεφαλληνίας είναι ανισόπεδη, το πεζοδρόμιο είναι πολύ στενό και τα λεωφορεία είναι αδύνατον να το προσεγγίσουν λόγω των δεκάδων δέντρων που βρίσκονται στο πρανές αλλά και πάνω στο (ελάχιστο) πεζοδρόμιο. Τέλος το πιο σημαντικό απ΄όλα, από το σημείο, καθημερινά εκτός από τους πολλούς περπατητές, διέρχονται εκατοντάδες παιδιά, μόνα τους, ή με γονείς ή παππούδες, που πηγαίνουν – και επιστρέφουν – στα δύο Δημοτικά (8ο &17ο) , τα δύο νηπιαγωγεία (8ο & 21ο) και στο ένα Γυμνάσιο (2ο), που βρίσκονται ακριβώς δίπλα.
Βέβαια, ένα εκ των επιχειρημάτων προς τον ΟΑΣΑ, ήταν και το ατύχημα που συνέβη στις 4.7.2014, όπου ένα λεωφορείο έπεσε πάνω στην στάση στο τέρμα , προξενώντας ευτυχώς μόνο υλικές ζημιές.
Προφανώς κατανοούμε την «ευαισθησία» που δείχνει η Δημοτική Αρχή, σε θέματα που αφορούν τα του …”Ομίλου” , μιας και κορυφαία εκ των στελεχών του, είναι ταυτόχρονα και Αντιδήμαρχοί, Πρόεδροι Νομικών Προσώπων και Δημοτικοί Σύμβουλοι του κ. Δημάρχου, αλλά δυστυχώς αυτή σας η «ευαισθησία» είναι απολύτως επιλεκτική.
Δεν υπήρξατε όμως το ίδιο «ευαίσθητοι» όταν, στα τελευταία 8 χρόνια, δύο φορές έχει φύγει το λεωφορείο από το τέρμα του 206 (Αγία Μαύρα) και διανύοντας 30 μέτρα στην κατηφόρα της Λ. Σοφοκλή Βενιζέλου, έχει πέσει διαλύοντας ολοσχερώς το ίδιο cafe γνωστού επιχειρηματία της πόλης, ο οποίος μάλιστα, ήταν και υποψήφιος με το ψηφοδέλτιο του κ. Δήμαρχου.
Έτσι είναι Γιάννη, άλλο εσύ … κι άλλο οι … “ Όμιλοι ” …!!!
Όπως γίνεται φυσικά κατανοητό, είναι αδύνατον να θυσιάσουμε την Ασφάλεια – αν μη τι άλλο – των παιδιών μας, προς χάριν των … όποιων συμφερόντων .
Η τοπική κοινωνία δικαίως εξανέστη με τα σχέδια αυτά και έχοντας ήδη καταθέσει πάνω από 250 υπογραφές κατοίκων σε όλους τους αρμόδιους φορείς (Δήμο, ΟΑΣΑ, Πολεοδομία, Τροχαία κλπ) περιμένει το αυτονόητο.
Να προχωρήσει άμεσα ο Δήμος Ηλιούπολης στην ματαίωση της απόφασης.

Μιχάλης Τασούλας
Γονέας παιδιών
στο 17ο Δημοτικό
και στο 2ο Γυμνάσιο
Οδηγός ΟΣΥ ΟΑΣΑ

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.