“Πρωτάκια TV” – To βίντεο του 4ου Γυμνασίου Αλίμου για τον σχολικό εκφοβισμό που πήρε το πρώτο βραβείο




Στο Μουσείο Μπενάκη έγινε η απονομή  των βραβείων του  3ου  πανελλήνιου σχολικού διαγωνισμού «Λέμε ΟΧΙ στο σχολικό εκφοβισμό».

Στη διάρκεια της τελετής απονεμήθηκαν τα βραβεία στις έξι ομάδες που δημιούργησαν τα καλύτερα πρωτότυπα βίντεο και παρουσιάσεις με τον τρόπο που οι  ίδιες  αντιλαμβάνονται τις  αξίες της  διαφορετικότητας, της  ισότητας  των ευκαιριών, της κοινωνικής ένταξης και της ειρηνικής επίλυσης των διαφορών.

Καλύτερο βίντεο αναδείχθηκε το βίντεο της ομάδας «Πρωτάκια TV» του 4ου Γυμνασίου Αλίμου. Το σχολείο του Αλίμου κέρδισε έναν πλήρη τεχνολογικό εξοπλισμό τάξης για την ανάπτυξη των  ψηφιακών δεξιοτήτων  των  μαθητών, οοποίος αποτελεί ευγενική χορηγία συνεργατών του προγράμματος. Στην απονομή ήταν παρών ο δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

Ο διαγωνισμός «Λέμε ΟΧΙ στο σχολικό εκφοβισμό» είναι μέρος του εκπαιδευτικού προγράμματος του Βρετανικού Συμβουλίου και του Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας με τίτλο «Σέβομαι τη Διαφορετικότητα», το οποίο είναι κατά της ενδοσχολικής βίας και βασίζεται στα ιδανικά και τις αξίες του Ολυμπισμού και της Ολυμπιακής Εκεχειρίας.

Απευθύνεται σε μαθητές της Πέμπτης και Έκτης Δημοτικού και των τριών τάξεων του Γυμνασίου (10-15 ετών) σε όλα τα σχολεία εντός Ελλάδας.

Οι μαθητές, δουλεύοντας σε ομάδες καλούνται να δημιουργήσουν ένα βίντεο ή μια παρουσίαση (σε Microsoft PowerPoint) και να εμπνευστούν από τις ακόλουθες αρχές:

• Αναγνώριση της Διαφορετικότητας: Ο εκφοβισμός αναπτύσσεται όταν δεν προσπαθούμε να καταλάβουμε και να δεχτούμε ότι είμαστε διαφορετικοί.

• Όλοι έχουμε το δικαίωμα να μας φέρονται με σεβασμό και ευγένεια.

• Ισότητα Ευκαιριών: Όλοι έχουμε το ίδιο δικαίωμα συμμετοχής.

• Κοινωνική Ένταξη: Αποδέξου με έτσι, όπως είμαι.

• Όλοι έχουμε το δικαίωμα να αναγνωριζόμαστε γι’αυτό που είμαστε.

• Μπορούμε να είμαστε όλοι φίλοι μεταξύ μας.

• Επίλυση διαφορών: Μπορώ να λύσω τα προβλήματά μου συζητώντας με τους άλλους.

• Όλοι έχουμε το δικαίωμα να λύνουμε τα προβλήματά μας ειρηνικά.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.