Άλιμος: Τα e-παράπονά σας στον κ. δήμαρxo




Μετά τη Γραμμή Δημότη ( 155 17), έρχεται στο δήμο Αλίμου και η εφαρμογή novoville, για κινητά τηλέφωνα και tablets, που επιτρέπει στο χρήστη εύκολα και γρήγορα, να δηλώνει προβλήματα που εντοπίζει στην πόλη του, σε πέντε απλά βήματα:

  • Φωτογραφίζει με την κάμερα το πρόβλημα
  • Λαμβάνει ακριβή τοποθεσία με στίγμα στο χάρτη
  • Επιλέγει την κατηγορία του προβλήματος
  • Εισάγει προαιρετικά μια σύντομη περιγραφή
  • Καταχωρεί την αναφορά!

Μόλις αποσταλεί η αναφορά, ειδικό σημείο εμφανίζεται στον χάρτη της πόλης και η αρμόδια υπηρεσία του δήμου λαμβάνει αυτόματα αναλυτική αναφορά του συμβάντος. Ο χρήστης ενημερώνεται σε όλη την πορεία επίλυσης του προβλήματος μέχρι την οριστική του διευθέτηση.

Όπως είπε στο Δημοτικό Συμβούλιο, ο δήμαρχος Ανδρέας Κονδύλης, η εφαρμογή θα τεθεί σε λειτουργία τις επόμενες ημέρες.

Λακκούβες, οδική σήμανση, δημόσιος φωτισμός, διαρροές υδάτων, κατεστραμμένα πεζοδρόμια, εγκαταλελειμμένα πάρκα και δεκάδες άλλα προβλήματα που συναντάμε στις πόλεις μας καθημερινά μπορούν να αναφέρονται, να ενημερώνονται οι υπηρεσίες του Δήμου και τελικά να επιλύονται συμβάλλοντας έτσι στην βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών.

Παράλληλα, οι δημόσιοι φορείς όπως οι Δήμοι, χρησιμοποιούν ένα online διαχειριστικό σύστημα με διαδραστικούς χάρτες ώστε να βλέπουν σε πραγματικό χρόνο τα προβλήματα που δηλώνονται από τους πολίτες και να δρομολογούν την επίλυση τους με βέλτιστο τρόπο, κρατώντας ταυτόχρονα ενήμερους τους πολίτες για το στάδιο εξέλιξης.

Με το novoville βελτιώνουμε τις γειτονιές μας και παράλληλα βοηθάμε τους Δήμους που ζούμε και εργαζόμαστε να γίνουν πιο αποτελεσματικοί.

Με το novoville συνεργαζόμαστε και κάνουμε τις πόλεις μας καλύτερες!

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.
Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΙΜΟΥ:

Ο Δήμος Αλίμου εγκαινιάζει την πρωτοποριακή νέα ηλεκτρονική εφαρμογήnovoville για τον ταχύτερο εντοπισμό των τοπικών προβλημάτων και την άμεση επίλυσή τους.

Αρκεί μόνο το κατέβασμα της εφαρμογής στο κινητό τηλέφωνο (android ή iPhone), η φωτογράφιση του προβλήματος με την κάμερα του κινητού και η αποστολή της αναφοράς στο Δήμο με ένα «κλικ».

Με αυτόν τον τρόπο ο Δήμος πληροφορείται και κινητοποιείται αμέσως για λακκούβες, καμένες λάμπες, εγκαταλειμμένα αυτοκίνητα κ.λπ., ενώ ο χρήστης ενημερώνεται απευθείας για το αποτέλεσμα της αναφοράς του.

Τεχνολογία εναντίον γραφειοκρατίας για μια πιο αποτελεσματική Αυτοδιοίκηση!

 Για τα παράπονα και τις υποδείξεις όλων των κατοίκων του Αλίμου προς το Δήμο, λειτουργεί πλέον η νέα 5ψηφια τηλεφωνική “Γραμμή Δημότη”: 155 17

Με ένα απλό τηλεφώνημα στο 155 17 καταγράφουμε και επιλύουμε άμεσα κάθε θέμα για τη λειτουργία της πόλης μας: πράσινο, οδοφωτισμός, καθαριότητα, ανακύκλωση, πληροφορίες….

Ωράριο λειτουργίας: τις καθημερινές 9 π.μ. – 9 μ.μ. και το Σάββατο 9 π.μ. – 5 μ.μ

Διαβάστε Επίσης

�χόλια στο “Άλιμος: Τα e-παράπονά σας στον κ. δήμαρxo

  • 06/07/2017 at 9:53 πμ
    Permalink

    Καλημέρα σε όλο τον Δήμο Αλίμου. Ονομάζομαι Δραγατσης Νικόλαος είμαι τρίτεκνος και καθημερινά πηγαίνουμε και κάνουμε μπάνιο στην ακτή του ήλιου στο Bolivar. Όπως κάθε πρωί ήρθαμε και σήμερα με τα τρία παιδιά μου να κάνουμε το καθημερινό μας μπάνιο και είχα ξεχάσει τις κάρτες των παιδιών μου είχα μόνο την δικιά μου κάρτα. Δείχνω την κάρτα μου και λέω της ταμίας (τελείως απαράδεκτη με την συμπεριφορά της) ότι έχω ξεχάσει τις κάρτες των παιδιών μου. Φυσικά παρόλο ότι μας γνωρίζει δεν μας άφησε να μπούμε και μου ζήτησε 3ευρω για το κάθε παιδί. Κρίμα για τον Δήμο Αλίμου που τόσο υποστηρίζουμε αυτόν και τον δήμαρχο μας ευχαριστώ πολύ

    Απαντήστε
  • 06/05/2020 at 9:28 μμ
    Permalink

    ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ .
    ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΟΝΩ ΟΤΙ ΚΑΤΑ ΤΙΣ ΑΠΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΒΡΑΔΥΝΕΣ ΩΡΕΣ ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΑΠΑΓΩΡΕΥΣΗ ΣΤΙΣ ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΧΑΡΕΣ ΚΑΠΟΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΒΑΛΑΝΕ ΤΑ ΚΑΓΓΕΛΑ ΚΑΙ ΠΑΙΖΟΥΝ η ΣΥΝΑΘΡΙΖΩΝΤΕ .
    ΚΑΝΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΜΙΑ ΕΡΕΥΝΑ.ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΤΟΥΣ.
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

    Απαντήστε
  • 26/08/2020 at 4:44 μμ
    Permalink

    Γεια σας

    Στην λεωφορο Θεομητορος εδω και περιπου 3 χρονια, ακριβως μπροστα απο τον Σκλαβενιτη ειναι σπασμενα 4 πλακακια του πεζοδρομιου. Δυο μετρα μακριτερα ειναι σπασμενα αλλα δυο. Δυο απο τα σπασμενα πλακακια ειναι ενδεικτικα για τους τυφλους. Τον περασμενο Μαρτιο εστειλα εμαιλ στον Δημο καμμια ενεργεια. τον Απριλιο πηρα τηλεφωνο στο 15517 και ανεφερα το γεγονος. Καμμια ενεργεια. Μετα 3 μηνες ξαναπειρα τηλεφωνο στο 15517. Μεχρι σημερα ΚΑΜΜΙΑ ενεργεια.
    Ελεος. Εκτος που το βραδυ ειδικα καποιος πεζος μπορει να χτυπησει στο κενο που αφηνουν τα πλακακια που λειπουν αλλα ποσο μαλλον που λειπουν τα δυο πλακακια για τους τυφλους.

    Απαντήστε
  • 24/07/2021 at 11:14 πμ
    Permalink

    καλημέρα σας
    Από σήμερα που επιτέλους μετά από σχεδόν 6 μήνες ασφάλτωσαν εν μέρη την οδός Κανάρι παρακαλούμε πάρα πολύ την ανακατασκευή / διόρθωση πεζοδρόμιου μετάξι οδών Πιζανή / Κανάρη 17 και Θεμιστοκλέους 19 στο οποίο οι περισσότερες πλάκες πεζοδρόμιων είναι σπασμένες έξω από το δάπεδο και πολύ επικίνδυνα για ηλικιωμένους και όχι μόνον. Γύρο από τα δέντρα υπάρχουν πολλά κλαδιά κλπ.
    Ευχαριστούμε εκ των προτέρων
    Μάριος Τρίκας 6937654414

    Απαντήστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.