Στη δικαιοσύνη o φάκελος με την υπόθεση “Αθηνά”




(Aνακοίνωση του δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης)

Με ομόφωνη απόφαση επί των ψηφισάντων του, το Δημοτικό Συμβούλιο παρέπεμψε στην δικαιοσύνη τον φάκελο με την υπόθεση “Αθηνά” που εισηγήθηκε ο δήμαρχος. Πρόκειται για μια παράνομη πολύχρονη συνεργασία που είχε ο Δήμος επί δημαρχίας Κορτζίδη με εταιρία αποκομιδής και μεταφοράς μπαζών. Μια συνεργασία προφορική που παρά τις καταγγελίες των εργαζομένων, συνέχιζε ο πρώην δήμαρχος κανονικά. Μια συνεργασία που δεν είχε σύμβαση και που όπως έδειξε η προκαταρκτική εξέταση υπήρξε επιζήμια για τον δήμο μας .

Η παράταξη Κορτζίδη , αν και είχε ενημερωθεί έγκυρα για το πόρισμα , επέλεξε την φυγή. Απαξίωσε να μείνει στην συζήτηση ενός τόσο σοβαρού θέματος που είχε ως αναφορά τα πεπραγμένα της . Δικαίωμά της, αλλά οι υπόλοιπες παρατάξεις δεν είχαν την ίδια άποψη με αυτή. Όπως είπε και ο δημοτικός σύμβουλος της ελάσσονος αντιπολίτευσης Δημήτρης Παπαγεωργίου “Δεν πρέπει να φοβόμαστε την συζήτηση και την δικαιοσύνη . Κακώς έφυγε ο κύριος Κορτζίδης , έπρεπε να μείνει και να μας λύσει τις απορίες. Φυσικά δεν θα συγκαλύψουμε το πόρισμα και η δικαιοσύνη έχει τον λόγο” .

Με την φυγή η παράταξη Κορτζίδη δεν δικαιώθηκε. Το δημοτικό συμβούλιο δεν είναι δικαστήριο αλλά ο ναός της δημοκρατίας και του διαλόγου. Έχασαν την ευκαιρία να απαντήσουν στα εύλογα ερωτήματά μας. Ελπίζουμε να το κάνουν με σαφήνεια πλέον στις δικαστικές αρχές όπου από εκεί δεν θα μπορούν να αποχωρήσουν .

 Τι φοβήθηκαν όμως και έφυγαν ;

Για την υπόθεση αυτή εμείς θα επανέλθουμε όταν η δικαστική έρευνα αποφανθεί . Θα καταθέσουμε όλα τα στοιχεία για την επιζήμια αυτή συνεργασία με τον ιδιώτη , ως τότε συνιστούμε ψυχραιμία και σιωπή στην αξιωματική αντιπολίτευση .

Τι ειρωνεία όμως! Ο πολέμιος των ιδιωτών και των επενδύσεων , Χρήστος Κορτζίδης , ο άνθρωπος που δεν θέλει ιδιωτικοποιήσεις των υπηρεσιών των δήμων , συνεργαζόταν για χρόνια με ιδιώτη δικής τους εμπιστοσύνης ( προφορικά το λένε) και μάλιστα στο χώρο των απορριμμάτων και μπαζών . Αυτός ο ιδιώτης δεν είναι κακός, μόνο οι άλλοι . Αυτός ήταν εδώ για το καλό του δήμου αλλά μόλις έχασε τις εκλογές ο κύριος Κορτζίδης , ο “καλός” ιδιώτης ξαφνικά έφυγε μαζί του .

Τα πολιτικά συμπεράσματα είναι ξεκάθαρα ! Τα υπόλοιπα , ας περιμένουμε την δικαιοσύνη . Όσο για τις ύβρεις κατά του Δημάρχου Κωνσταντάτου επειδή δεν συγκάλυψε την υπόθεση , δεν άφησε τον φάκελο στο συρτάρι του όπως ήθελε ο κύριος Κορτζίδης , δείχνουν το χαμηλό επίπεδο και τον χαρακτήρα των ανθρώπων τώρα που έπεσαν οι μάσκες .

Η Eνωμένη Πόλη δεν καλύπτει κανέναν και όπως το 2011 ζητάγαμε ορκωτούς για τα δήθεν χρέη της Αργυρούπολης έτσι και τώρα ως διοίκηση πράττουμε με συνέπεια το καθήκον μας . Χαιρετίζουμε την υπευθυνότητα των άλλων παρατάξεων που ζητούν και εκείνοι  άπλετο φως και δικαιοσύνη .Ο λόγος στις αρχές !

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.
Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.