Δήμος Αγίου Δημητρίου: Ψάχνει σπίτια για τους πρόσφυγες – Δείτε τις προϋποθέσεις




Ο Δήμος Αγ. Δημητρίου συμμετέχει μαζί με το Δήμο Αθηναίων (μέσω της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής) στο πρόγραμμα της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, που προβλέπει την προσωρινή στέγαση προσφύγων στην Ελλάδα με την παροχή 20.000 θέσεων υποδοχής. 
Το πρόγραμμα αφορά στους αιτούντες άσυλο και στους πρόσφυγες που πρόκειται να μετεγκατασταθούν στη χώρα.

Τα διαμερίσματα θα αναζητηθούν εκτός από την πόλη του Αγ. Δημητρίου και στους δήμους Μοσχάτου – Ταύρου, Ν. Σμύρνης, Ζωγράφου και Δάφνης – Υμηττού, με στόχο να καλύψουν 1.200 θέσεις υποδοχής, μισθώνοντας αρχικά 200 διαμερίσματα.
Τα προς μίσθωση διαμερίσματα που αναζητούνται πρέπει να έχουν έκταση από 60 τ.μ και άνω, το μηνιαίο μίσθωμα έχει ανώτατο όριο τα 400 € και τα ενοίκια θα προπληρώνονται έως το τέλος του 2016 με δυνατότητα παράτασης ενός ακόμα έτους. Επίσης, θα εξοπλιστούν με έπιπλα και την απαραίτητη οικοσκευή.

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.
Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

Το εν λόγω πρόγραμμα περιλαμβάνει και άλλες παροχές για τους ωφελούμενους πρόσφυγες, όπως κάρτες σίτισης και κουπόνια για την αγορά ειδών ατομικής υγιεινής και καθαριότητας, υποστήριξη και καθοδήγηση στη διαχείριση της καθημερινότητάς τους, κάρτες μετακίνησης για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, αλλά και υποστήριξη σε θέματα κοινωνικο-ιατρικών παροχών από τα Δημοτικά Ιατρεία του Δήμου ή από τις κοινωνικές δομές (ιματιοθήκες κ.λπ).

Τέλος για την υλοποίηση του προγράμματος προκηρύσσονται θέσεις εργασίας για ελεύθερους επαγγελματίες προκειμένου να στελεχωθούν καίριες ειδικότητες όπως διοικητικό προσωπικό, κοινωνικοί λειτουργοί, διερμηνείς κ.λπ.

Ανακοινώσεις τόσο για τη μίσθωση των διαμερισμάτων, όσο για τους προμηθευτές και τους ελεύθερους επαγγελματίες, έχουν δημοσιευτεί στο www.developathens.gr.

Πώς ενοικιάζονται σπίτια σε πρόσφυγες
Οι ΜΚΟ προκαταβάλουν τα ενοίκια «ξεπαγώνοντας» την αγορά

Έτοιμες να φιλοξενήσουν τις πρώτες οικογένειες προσφύγων είναι 300 κατοικίες στην Αθήνα, ενώ η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες αναζητά επιπλέον σπίτια σε Θεσσαλονίκη, Κω, Λέρο, Χίο, Μυτιλήνη και Σάμο.

Τους χώρους νοικιάζουν ΜΚΟ που συμμετέχουν στο πρόγραμμα «Relocation Scheme and Emergency Response» έναντι 400 ευρώ μόνο σε πιστοποιημένους πρόσφυγες -όχι μετανάστες- που περιμένουν να εγκριθεί το αίτημα μετεγκατάστασής τους σε κάποια άλλη ευρωπαϊκή χώρα. Οι ΜΚΟ προκαταβάλουν τα ενοίκια, δίνοντας ανάσα σε ιδιοκτήτες του κέντρου, που είχαν επί χρόνια ξενοίκιαστα τα διαμερίσματά τους, αναφέρει το Έθνος. Επίσης αναλαμβάνουν τις δαπάνες κοινοχρήστων και ΔΕΚΟ καθώς και την αποκατάσταση τυχόν ζημιών που μπορεί να προκύψουν από τη διαμονή προσφύγων.

Στα μισθωμένα διαμερίσματα εγκαθίστανται προσωρινά μόνο οικογένειες με παιδιά, που αυτή τη στιγμή μένουν σε ξενοδοχεία. Απαραίτητες προϋποθέσεις είναι τα διαμερίσματα να μπορούν να φιλοξενήσουν από 4-6 άτομα, να είναι άνω των 60 τμ, σε καλή κατάσταση, να μην φέρουν φορολογικά βάρη ή οφειλές και να μην εκκρεμούν κληρονομικές εκκρεμότητες.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.