Δήμος Γλυφάδας: “Καθαρίστε τα οικόπεδα γιατί έρχονται μηνύσεις”




Mε πρόστιμα απειλούνται οι ιδιοκτήτες οικοπέδων στη Γλυφάδα, σε περίπτωση που δεν τα καθαρίσουν από τα ξερά χόρτα και τα άλλα εύφλεκτα υλικά. Σε περίπτωση που δεν συμμορφωθούν, ο δήμος θα καθαρίσει τα οικόπεδα και θα τους χρεώσει με 0,50 ευρώ/τετραγωνικό και θα τους κάνει και μήνυση!

ΣΕ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ ΤΩΝ ΟΙΚΟΠΕΔΩΝ ΚΑΙ ΑΚΑΛΥΠΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΚΑΛΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ Η ΝΟΜΕΙΣ ΤΩΝ.

 ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΣΥΜΜΟΡΦΩΘΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΟΤΙ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ.ΜΕ.ΠΡΟΣΤΙΜΑ.

Ο ΔΗΜΟΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΘΕΙ ΣΤΗΝ ΥΠ’ ΑΡΙΘΜΟΝ 4 ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΔΙΑΤΑΞΗ (ΦΕΚ 724 τ. Β /22-12-1987)ΚΑΙ 4/2012/12 (ΦΕΚ 1346 Β/25-4-2012) ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΑΠΟΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΠΡΟΚΛΗΣΗΣ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ, ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΛΕΣΕΙ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΟΙΚΟΠΕΔΩΝ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΑΚΑΛΥΠΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΟΡΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ, ΝΑ ΠΡΟΒΟΥΝ ΣΤΙΣ ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΝΕΡΓΙΕΣ ΑΠΟΨΙΛΩΣΗΣ ΑΥΤΩΝ ΑΠΟ ΞΕΡΑ ΧΟΡΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗΣ ΤΥΧΟΝ ΑΛΛΩΝ ΕΥΦΛΕΚΤΩΝ ΥΛΙΚΩΝ ΚΑΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΤΟΣΟ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΟΙΚΟΠΕΔΟΥ, ΟΣΟ ΚΑΙ ΣΕ ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΕΚΑΤΟ (100) ΜΕΤΡΩΝ ΠΕΡΙΜΕΤΡΙΚΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗΣ ΤΗΣ ΕΚΤΑΣΗΣ ΤΟΥΣ ΣΕ ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΑ ΒΑΣΕΙ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 94, παρ. 26, του ν.3852/2010 (ΦΕΚ 87/07.06.2010 τεύχος Α) (Καλλικράτης).

ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΜΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΣΤΑ ΑΝΩΤΕΡΩ, Ο ΔΗΜΟΣ ΔΥΝΑΤΑΙ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΣΤΙΣ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΟΙΚΟΠΕΔΩΝ ΜΕ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΤΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ (ΕΠΙΒΟΛΗ ΠΡΟΣΤΙΜΟΥ ΠΕΝΗΝΤΑ (50) ΛΕΠΤΩΝ, ΑΝΑ ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΤΟΥ ΟΙΚΕΙΟΥ ΧΩΡΟΥ, ΒΕΒΑΙΟΥΤΑΙ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥΣ Η ΙΣΟΠΟΣΗ ΣΧΕΤΙΚΗ ΔΑΠΑΝΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΡΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ) ΚΑΙ ΥΠΟΒΑΛΛΕΤΑΙ ΜΥΝΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΔΙΚΗΜΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 433 ΤΟΥ ΠΟΙΝΙΚΟΥ ΚΩΔΙΚΑ.

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

1 η Μαΐου. Αρχίζει η αντιπυρική περίοδος που λήγει την 31η Οκτωβρίου.

Αυτό σημαίνει: Για να ζήσουμε με ασφάλεια αυτό το καλοκαίρι η πρόληψη των πυρκαγιών εξαρτάται από εμάς .

Το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας και Εθελοντισμού του Δήμου μας και η Ομάδα Εθελοντικής Δασοπροστασίας-Πυρόσβεσης και Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών Γλυφάδας σας δίνουν απλές συμβουλές για να αποφύγουμε τον κίνδυνο της πυρκαγιάς και την προστασία της ζωής και των υλικών αγαθών.

 Πρέπει να κόβουμε τα ξερά χόρτα γύρω από το σπίτι μας και κάνουμε αντιπυρική ζώνη πλάτους 5 μέτρων , με την συνεργασία των γειτόνων μας .

 Να μη καίμε ξερά χόρτα ή να κάνουμε οποιουδήποτε τύπου ελεγχόμενη καύση στο ύπαιθρο από την 1η Μαΐου έως και την 31η Οκτωβρίου .

 Να αποφεύγουμε εργασίες κήπου ή τεχνικές εργασίες που προκαλούν σπινθήρες σε όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού (π.χ. κόψιμο , τρόχισμα , άναμμα θυμιατού , κάπνισμα μελισσών κ.α. )

 Να ψήνουμε φαγητά σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους BBQ και μόνο εκεί πάντοτε με την επίβλεψη μας και το νερό κοντά μας

 Να μη σταθμεύουμε τα αυτοκίνητα μας σε χώρους που έχουν ξερά χόρτα και φυσικά όχι κοντά σε πυροσβεστικά υδροστόμια .

 Να μην αποθηκεύουμε καύσιμα και εύφλεκτα υλικά στο ύπαιθρο αφύλακτα αλλά να τα φυλάμε σύμφωνα με τις προδιαγραφές ασφαλείας τους .

 Αν για κάποιο λόγο αναγνωρίσουμε κίνδυνο , δούμε άσπρο καπνό στο βουνό (αρχή πυρκαγιάς ) , τότε επικοινωνούμε αμέσως με την Πυροσβεστική Υπηρεσία στο τηλέφωνο 199, αναφέρουμε την περιοχή που βρισκόμαστε, πως μπορεί σύντομα να έρθει πυροσβεστικό όχημα, τι βλέπουμε με σαφήνεια και δεν κλείνουμε το τηλέφωνο αν δεν γίνουμε πλήρως κατανοητοί από τον τηλεφωνητή.

ΕΠΙΣΚΕΥΘΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ ΠΥΡΟΦΥΛΑΚΙΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ ΤΕΡΜΑ Κ.ΑΘΑΝΑΤΟΥ ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΗΛ .ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 210.96.43.280 ΤΗΛ. ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ 199

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.