Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης: Ο απολογισμός για το 2015 (VIDEO)




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Ο ετήσιος απολογισμός πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής για το έτος 2015 και η παρουσίαση της ετήσιας έκθεσης του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης ήταν το μοναδικό θέμα της ειδικής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβούλιου η οποία διεξήχθη τη Δευτέρα 7 Μαρτίου. Η διαδικασία γίνεται, όπως ορίζει ο κώδικας δήμων και κοινοτήτων, ετησίως για να μπορέσει να παρουσιάσει η Δημοτική Αρχή το έργο της προηγούμενης χρονιάς, αλλά και να δώσει βήμα στους δημοτικούς συμβούλους, φορείς και δημότες να τοποθετηθούν επί του θέματος.
Ο Δήμαρχος έκανε αναλυτική αναφορά στο έργο της Δημοτικής Αρχής κατά το 2015, χωρίζοντας το στις ακόλουθες θεματικές ενότητες:
– Λειτουργία Δήμου – Οργάνωση Υπηρεσιών – Λειτουργία Δημοτικού Συμβουλίου
– Περιβάλλον – Πράσινο – Καθαριότητα
– Υποδομές – Προγραμματισμός- Έργα
– Παιδεία
– Κοινωνική Μέριμνα
– Πολιτισμός – Αθλητισμός

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.
Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

Κατά την ομιλία του, ο Δήμαρχος ευχαρίστησε όλους όσους συνέβαλαν στην προσπάθεια της προηγούμενης χρονιάς, ευχαριστώντας το σύνολο του Δημοτικού Συμβουλίου, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στους περισσότερους εργαζόμενους που υπερέβησαν τα όρια του καθήκοντος προκειμένου να υλοποιηθεί το πλούσιο έργο που παρουσιάστηκε. Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στους εργαζόμενους, τους αντιδημάρχους, τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου, τα τρία τοπικά συμβούλια, στις παρατάξεις της αντιπολίτευσης και στους ενεργούς δημότες.
Μετά την παρουσίαση του Δημάρχου το λόγο πήρε ο Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, κ. Σωτήρης Ελευθερίου, ο οποίος παρουσίασε την ετήσια έκθεση του. Ο κ. Ελευθερίου ανέλυσε στο Δημοτικό Συμβούλιο το ρόλο του συμπαραστάτη αφού στο Δήμο μας η διαδικασία ακολουθείται για πρώτη φορά, και στη συνέχεια αναφέρθηκε στα θέματα που έχουν θέσει οι δημότες κατά τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του θεσμού.
Παρόντες στη συνεδρίαση ήταν και ο Περιφερειακός Σύμβουλος, κ. Πάρης Ευαγγελίου, ο Δημοτικός Σύμβουλος Παλλήνης, κ. Νεκτάριος Καλαντζής και ο συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης του Δήμου Σαρωνικού, και συντονιστής του Δικτύου Συμπαραστατών και Περιφερειακών Συμπαραστατών, κ. Ευάγγελος Μιχάλης, οι διευθυντές των υπηρεσιών του Δήμου, εκπρόσωποι πολλών φορέων της πόλης και πλήθος δημοτών. Ο κ. Ευαγγελίου χαιρέτισε το σώμα και έδωσε εγκάρδια συγχαρητήρια στη Δημοτική Αρχή αφού όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, το έργο που παρουσιάστηκε θα μπορούσε να είναι έργο πενταετίας, και όχι μιας χρονιάς.
Μετά την παρουσίαση του έργου της Δημοτικής Αρχής και του Συμπαραστάτη του Δημότη, ακολούθησε συζήτηση σε πολύ θετικό κλίμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, με τους περισσότερους δημοτικούς συμβούλους να ασκούν εποικοδομητική κριτική και να καταθέτουν προτάσεις στη διοίκηση του Δήμου.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.