Επιχείρηση “Καθαρός Υμηττός” (ΕΙΚΟΝΕΣ)




Επιδεικνύοντας για μια ακόμη φορά αίσθημα ευθύνης αλλά και γρήγορα αντανακλαστικά η Εθελοντική Δασοπροστασία Νοτίου Υμηττού ανέλαβε αμέσως δράση για να απομακρύνει μια μικρή χωματερή που δημιουργήθηκε από την εγκατάσταση παράνομου καταυλισμού Ρομά, στη ρεματιά που βρίσκεται πάνω από την Αιξωνή Γλυφάδας.

Στο σημείο είχαν απορριφθεί κάθε λογής σκουπίδια και υλικά, από κοινά σκουπίδια μέχρι έπιπλα. Το δύσκολο ανάγλυφο της περιοχής με την έντονη κλίση της ρεματιάς έκανε το εγχείρημα ακόμη πιο δύσκολο, όμως την Κυριακή 20 Μαρτίου οι εθελοντές της Ε.Δ.Ν.Υ. και πολίτες της περιοχής ανέλαβαν δράση. 20 συμμετέχοντες ενεργοποιήθηκαν και κατάφεραν να απομακρύνουν το εντυπωσιακό και συνάμα θλιβερό σύνολο των περίπου 8 κυβικών μέτρων σκουπίδια από το σημείο. Ένα φορτηγό που παρείχε το τμήμα καθαριότητας του Δήμου Γλυφάδας γέμισε και έφυγε υπερφορτωμένο, όπως συνέβη και με ένα μικρό όχημα με καρότσα, το οποίο παρείχε η Ε.Δ.Ν.Υ. και το οποίο παρέλαβε τα ανακυκλώσιμα υλικά που απομακρύνθηκαν προς ανακύκλωση, με τον κατάλληλο τρόπο, ύστερα από διαλογή στην πηγή. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο σημείο υπήρχαν ακόμη σκουπίδια από την τελευταία εγκατάσταση παράνομου καταυλισμού που είχε σημειωθεί πριν από περίπου 4 χρόνια, τα οποία επίσης απομακρύνθηκαν.

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.
Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

Οι εθελοντές της Ε.Δ.Ν.Υ. αποδεικνύουν για μια ακόμη φορά εμπράκτως την αγάπη τους για τον Νότιο Υμηττό και τη φύση του, παραδίδοντας τον δασικό δρόμο και τη ρεματιά απαλλαγμένα από όσα δεν έπρεπε να βρίσκονται εκεί. Με άμεση και δυναμική παρουσία, αλλά και χωρίς να φοβούνται τα δύσκολα θα συνεχίσουν να φροντίζουν το βουνό όλο τον χρόνο, προστατεύοντάς το από κάθε λογής κίνδυνο. Ένα μεγάλο «ευχαριστώ» και συγχαρητήρια αξίζουν σε όλους όσοι συμμετείχαν.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.