Ο μικρός Άγγελος στο ιατρείο της Ε1 πύλης στον Πειραιά




(Γιώργος Βήχας – Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού)

Το πρόσωπο του νεαρού από την Συρία είχε αρχίσει να γαληνεύει καθώς έπαιρνε με τον νεφελοποιητή το φάρμακο για την λοίμωξη του αναπνευστικού που μόλις είχε διαγνωσθεί.

Καθώς έπαιρνε τις τελευταίες οδηγίες σχετικά με την αντιβίωση που θα ολοκλήρωνε την θεραπεία, η ψυχή μου σφίχτηκε όταν συνειδητοποίησα πως δεν τον περιμένει ένα κρεβάτι, ένα ζεστό σπίτι, αλλά πηγαίνει σε μια σκηνή έξω στο κρύο και τη βροχή.

Εδώ και κάμποση ώρα άκουγα τον αέρα και την βροχή, μόλις εκείνη τη στιγμή όμως συνειδητοποιούσα πως όλοι οι ασθενείς και ήταν αρκετοί σήμερα που είχαν πυρετό, ανάμεσα τους και αρκετά παιδιά, θα συνέχιζαν να ζούν σε αυτές τις άσχημες συνθήκες. Και καθώς αυτές οι σκέψεις πλάκωναν την ψυχή, όπως πολλές φορές συμβαίνει αυτά τα δύσκολα χρόνια, εκεί που αισθάνεσαι πως σε παίρνει από κάτω, γίνεται κάτι και παίρνεις δύναμη.

Ξαφνικά ακούω δίπλα μου ένα 10 χρονο παιδάκι – από το Αφγανιστάν όπως μου είπε αργότερα-να μιλάει με άψογα Αγγλικά αλλά και με άψογη προφορά, κάνοντας τον διερμηνέα για την άρρωστη αδελφή του που την εξέταζε η παιδίατρος.

Ενώ αρχικά ήταν αυτά τα άψογα αγγλικά που τράβηξαν την προσοχή μου, αυτό που με ταρακούνησε στην κυριολεξία ήταν το ίδιο το παιδί. Εξέπεμπε μια δύναμη και μια ηρεμία απίστευτη!

Μια δύναμη και μια ηρεμία που τα μετέδιδε αυτόματα και η ψυχή μου με μιας φωτίστηκε. Η όψη του, το βλέμμα του, ο λόγος του, δεν φανέρωναν όλη αυτή την οδύσσεια που έζησε και ζούσε, όλες τις κακουχίες που είχε βιώσει και βίωνε…

Άθελα του εκείνη τη στιγμή αυτό το προσφυγόπουλο με μια ψυχή χιλιοτραυματισμένη, έδινε δύναμη, μπόλιαζε με ελπίδα και κουράγιο κάποιον που ήταν εκεί για να προσφέρει βοήθεια. Αυτός ο μικρός Άγγελος είχε αντιστρέψει τους ρόλους και η βοήθεια που μου πρόσφερε χθές το απόγευμα στο ιατρείο της Ε1 πύλης στον Πειραιά, ήταν απίστευτα μεγάλη!
Τον ευχαριστώ πολύ!

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.
Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.