SOS! Σκοτώνουν το περιβάλλον (VIDEO&ΕΙΚΟΝΕΣ)




Ένα περιβαλλοντικό έγκλημα συντελείται  στο ρέμα που περνάει δίπλα από το λιμανάκι του Συλλόγου Ερασιτεχνών Αλιέων, στον Άλιμο και καταλήγει στη θάλασσα. Κάποιοι ανεγκέφαλοι ρίχνουν μεγάλες ποσότητες πετρελαίου με αποτέλεσμα να κινδυνεύει με αφανισμό η πανίδα της περιοχής. 

Εδώ και τρεις ημέρες δεν μπορείς να σταθείς στο λιμανάκι από την αφόρητη μυρωδιά του πετρελαίου.

“Εδώ και τρεις μέρες που έρχομαι εδώ δεν μπορώ να σταθώ από τη μυρωδιά, έρχομαι και φεύγω αμέσως” μας λέει ο Αλέξανδρος, συχνός επισκέπτης στο λιμανάκι των ψαράδων.

“Το απόγευμα η κατάσταση χειροτερεύει. Έχει εγκλωβιστεί το πετρέλαιο εδώ μέσα. Περνάει από τίποτα συνεργεία, βενζινάδικα;  Είναι μεγάλη η ποσότητα, πιθανότατα είναι από πλυσίματα μηχανών. Έχουμε εδώ τα παπάκια του συλλόγου και έρχονται και άλλα πιο άγρια, έρχονται χελώνες… Εδώ δεν μπορεί να καθίσει ο άνθρωπος πόσο μάλλον αυτά τα ζωντανά...Το ρέμα ξεκινάει από την Ηλιούπολη, περνάει μέσα από το πρώην αεροδρόμιο και καταλήγει στη θάλασσα”.

Ο Παναγιώτης Παν, ο οποίος φαίνεται ότι γνωρίζει καλά το ρέμα ως βιότοπο, σχολιάζει:

“Εκτός απ’τις πάπιες και τις χελώνες, είναι βιότοπος για βατράχια και κεφαλόπουλα, τα οποία έχουν εγκλωβιστεί απ’τη θάλασσα και προσαρμοστεί κατάλληλα.. Πάντα είχε αστικά λύματα το συγκεκριμένο μέρος, άλλοτε περισσότερα με δυσοσμία να μην μπορείς να σταθείς και άλλοτε λιγότερα. Απλά επιτέλους κάποιος ενδιαφέρθηκε να το κάνει γνωστό στο ευρύτερο κοινό”.

Για τo θέμα έχει ενημερωθεί o δήμαρχος Αλίμου, Ανδρέας Κονδύλης, ο οποίος όπως είπε στο notia.gr θα κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες μέσω των αρμοδίων υπηρεσιών της Περιφέρειας Αττικής, ώστε να εντοπιστούν και να τιμωρηθούν οι δράστες.

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

Όπως βλέπετε στις φωτογραφίες τα σημάδια της ρύπανσης είναι εμφανή στο νερό και στο έδαφος

Κινδυνεύει με αφανισμό η πανίδα

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.