“Θυσιάζουν το Ελληνικό στον βωμό της μικροπολιτικής τους” (VIDEO)




(Aνακοίνωση του δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης)

Ακόμα και στο σοβαρό θέμα της εγκατάστασης προσφύγων και μεταναστών εδώ και 7 μήνες στο Ελληνικό , το Δ.Σ. δεν μπόρεσε να βγάλει ένα ομόφωνο ψήφισμα .

Αιτία ; Η άρνηση της αντιπολίτευσης να στηρίξει την ξεκάθαρη θέση της διοίκησης και του Δημάρχου ότι το Ελληνικό δεν πρέπει να μετατραπεί σε μόνιμο προσφυγικό καταυλισμό. Ο δήμος και οι κάτοικοί μας έχουν δείξει μέχρι σήμερα την ανθρωπιστική τους αλληλεγγύη αλλά αυτό δεν μπορεί να γίνει μόνιμο.

Ο Δήμαρχος στην τοποθέτησή του μίλησε με λόγια καθαρά , τονίζοντας ότι οι άνθρωποι στοιβάζονται στο Ελληνικό υπό άθλιες συνθήκες και αναρωτήθηκε ποιος το αμφισβητεί αφού υπάρχουν ντοκουμέντα .

Τόνισε επίσης ότι δεν θα είχε καμία αντίρρηση να φιλοξενήσει στο μέλλον έναν μικρό αριθμό εάν και εφόσον και όλοι οι άλλοι δήμοι ανοίξουν χώρους φιλοξενίας , κάτι που δεν γίνεται αφού όλοι εκφράζουν την αλληλεγγύη τους μεν στο Ελληνικό αλλά ουδείς αναλαμβάνει μέρος των προσφύγων .

Αυτό εμείς δεν θα το επιτρέψουμε , να γίνει μόνιμος καταυλισμός το Ελληνικό , γιατί είναι άδικο για τους μετανάστες αλλά και υγειονομική και κοινωνική βόμβα στα θεμέλια της πόλης μας .

Δυστυχώς η αντιπολίτευση υποκριτικά κρύφτηκε πίσω από αστείες προφάσεις . Η μείζονος αντιπολίτευση του πρώην δημάρχου επί 7 μήνες τώρα υπονομεύει τον Δήμαρχο στις ανακοινώσεις της βρίζοντας τον ότι είναι ανάλγητος , ρατσιστής , ξενόφοβος γιατί απλά υπερασπίζεται την πλειοψηφία του κόσμου που θέλει το Ελληνικό να το δει χώρο ανάπλασης , ζωής και δημιουργίας και όχι προσφυγική δομή που θέλει ο κ. Κορτζίδης . Ο πρώην δήμαρχος με όλες αυτές τις εκφράσεις , με τον πόλεμο που κάνει και που θέλει να εγκαταστήσει μόνιμη προσφυγική δομή στο Ελληνικό είναι πλέον επικίνδυνος .

Ας τον κρίνει ο κόσμος ! Είναι αυτός που βάζει πλάτη στα σχέδια εκείνων που θέλουν προσφυγικό καταυλισμό το Ελληνικό . Θυσιάζει το μέλλον του Ελληνικού στις μικροπολιτικές και ιδεολογικές του αγκυλώσεις.

 Εμείς θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας ! Θα συνεχίσουμε την ανθρωπιστική μας στάση όπως την δείξαμε από την πρώτη στιγμή , δίχως φανφάρες και φωτογραφίες . Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι μπορεί ο δήμος να σηκώσει όλο το βάρος της φιλοξενίας .

Ήρθε η ώρα να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους!!!

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.