“Το οικολογικό θαύμα θα είναι η απάντηση στους υβριστές των εργαζομένων μας”




(Δήμος Ελληνικού – Αργυρούπολης)

Εδώ και μέρες παρακολουθούμε με δέος την υψηλή επιπέδου αντιπολίτευση που μας ασκείται για την υποτιθέμενη “οικολογική καταστροφή” που υπέστη το πάρκο Αφροδίτης .

Σύμφωνα με την επιστημονική ομάδα του κ. Κορτζίδη ο Δήμαρχος Γιάννης Κωνσταντάτος ευθύνεται προσωπικά για τις κάμπιες που δήθεν κατέστρεψαν 30 δέντρα στο πάρκο Αφροδίτης στο οποίο να σημειωθεί όταν ήταν δήμαρχος ο κ. Κορτζίδης κόπηκαν δέντρα για να χωρέσει το γνωστό λούνα παρκ ( το έχουν μάλλον ξεχάσει) .

Επίσης ο χώρος αυτός θα αναπλαστεί από χρηματοδότηση 3 εκατ. ευρώ που εξασφάλισε ο Δήμαρχος Γιάννης Κωνσταντάτος από την Περιφέρεια .

Επειδή όμως εμείς δεν είμαστε επιστήμονες και γεωπόνοι επιπέδου “Κορτζίδη”, απευθυνθήκαμε στους γεωπόνους της υπηρεσίας του Δήμου μας , τους οποίους δεν δίστασε να κατηγορήσει χθες στο Δημοτικό Συμβούλιο ο κ. Μπούκας λέγοντας ότι δεν γνωρίζουν την δουλειά τους και ότι εκτελούν εντολές μας .

Για μια ακόμη φορά οι μέχρι χθες εργατοπατέρες σήμερα μεταμορφώθηκαν σε κατήγοροι των εργαζομένων .

Τους παραδίνουμε στην κρίση σας !

Επειδή όμως η σοβαρότητα βρίσκεται στην πλευρά των εργαζομένων και όχι στις ασυναρτησίες της παράταξης Κορτζίδη δημοσιοποιούμε την απάντηση της Υπηρεσίας η οποία διευκρινίζει ότι τελικά θα πρασινίσουν πάλι τα δέντρα και  προφανώς τότε αντί για οικολογική καταστροφή όπως θεωρεί ο κ. Κορτζίδης θα έχουμε οικολογικό θαύμα της διοίκησης Κωνσταντάτου!!!

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.
Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

Η απάντηση της Υπηρεσίας.

Κε  Δήμαρχε,

Μετά την ζήτησή σας από   το Τμήμα πρασίνου , διευκρινιστικών πληροφοριών  για το θέμα της υπέρμετρης  προσβολής κωνοφόρων από την  κάμπια  των πεύκων  στο πάρκο Αφροδίτης  στο Ελληνικό  θέλουμε να σας ενημερώσουμε τα ακόλουθα :

Εικάζεται επιστημονικά ότι η υπερβολική προσβολή φέτος ευνοήθηκε από τις παρατεταμένες υψηλές θερμοκρασίες κατά την χειμερινή περίοδο  οι οποίες «ξύπνησαν» νύμφες (στάδιο εντόμου  σε διάπαυση) με αποτέλεσμα την εμφάνιση υπερβολικού πληθυσμού της κάμπιας.

Το συγκεκριμένο πάρκο παρουσιάζει  όντως υπερβολική προσβολή από τις προνύμφες του εντόμου όπως και πολλά άλλα σημεία και άλση στα όρια του δήμου μας.  Γενικά  το φαινόμενο αυτό φέτος ισχύει  για όλες τις περιοχές που εκφύονται  Πεύκα χωρίς να έχουν γίνει παρεμβάσεις καταπολέμησης της πιτυοκάμπης.

Οι συγκεκριμένες  κάμπιες  κατατρώγουν μεγάλη ποσότητα πευκοβελόνων ,με αποτέλεσμα αυτή την εποχή να «φαίνονται» τα πεύκα ως ξεραμένα προσωρινά ενώ ζουν .Τα ίδια   αναβλαστάνουν αργότερα  πετώντας νέα βλάστηση και φύλλα .

Αυτό τον καιρό οι κάμπιες έχουν μεταναστεύσει στο έδαφος για να ολοκληρώσουν τον βιολογικό τους κύκλο (για να μπουν σε  βομβύκιο-κουκούλι) και δεν βρίσκονται παρά ελάχιστες ίσως πάνω στα πεύκα, οπότε και οι επεμβάσεις  κοπής με γερανοφόρο όχημα που επιχειρούμε ως Τμήμα έχουν  κυρίως καθησυχαστικό χαρακτήρα προς τους πολίτες παρά ουσία .

Με εκτίμηση

Παναγιώτα Μαλτέζου

Τεχνολόγος Γεωπόνος

ΣΧΟΛΙΟ: Ο συγκεκριμένος χώρος σύμφωνα με την μελέτη που ήδη ετοιμάζεται περιλαμβάνεται σ’ αυτούς που θα εφαρμοστεί  βιολογική καταπολέμηση της κάμπιας ώστε να μην έχουμε του χρόνου φαινόμενα (και παράπονα) για αλλεργίες και χαρακτηρισμούς του τύπου “οικολογικής καταστροφής”.

Όσοι πράγματι νοιάστηκαν για αυτή την “οικολογική καταστροφή” μήπως θα έπρεπε να διαβάσουν λίγο περισσότερο για τον βιολογικό κύκλο του εντόμου που ονομάζεται κάμπια?

Ας αφήσουμε τη φύση να κάνει τη δουλειά της

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.