Δίλοφο Βάρης: Οικολογική η πλατεία Νήσων (ΕΙΚΟΝΕΣ)




Fullscreen capture 260516 12344 PM.bmp

Ολοκληρώθηκαν, οι εργασίες εγκατάστασης συστήματος διαχείρισης των υπόγειων υδάτων της δημοτικής γεώτρησης στη συμβολή των οδών Ζαλόγγου και Ικαρίας, στο Δίλοφο Βάρης, με σκοπό την άρδευση του πρασίνου της  πλατείας Νήσων.

Ταυτόχρονα με το νέο σύστημα άρδευσης της πλατείας, πραγματοποιήθηκε ανάπλαση του πρασίνου, με φυτεύσεις και εγκατάσταση χλοοτάπητα.

Το έργο αφορά την πρώτη πιλοτική εφαρμογή ενός οικολογικού μοντέλου ανάπτυξης, το οποίο βασίζεται στις αρχές της αειφορίας και μειώνει δραστικά την κατανάλωση νερού από το δίκτυο της ΕΥΔΑΠ για την άρδευση χώρων πρασίνου.

Fullscreen capture 260516 12445 PM.bmp

Fullscreen capture 260516 12316 PM.bmp

Το έργο πραγματοποιήθηκε από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Πρασίνου, υπό την επίβλεψη του αρμόδιου Αντιδημάρχου, Δημοσθένη Βαμβασάκη.

Τέλος, σημειώνουμε ότι παιδική χαρά που βρίσκεται στην Πλατεία Νήσων έχει επισκευαστεί και έχει λάβει την προβλεπόμενη από το νόμο πιστοποίηση.

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ

Διαβάστε Επίσης

Ένα Σχόλιο στο “Δίλοφο Βάρης: Οικολογική η πλατεία Νήσων (ΕΙΚΟΝΕΣ)

  • 26/05/2016 at 9:25 μμ
    Permalink

    Πάλι καλά για το συγκεκριμένο πάρκο όπου όμως μόλις βρήκαν νερό φύτεψαν και γκαζόν για να το αναλώσουν ΟΛΟ και να μη μείνει σταγόνα για τα λοιπά φυτά…
    Εκείνη δε η κωμική αναφορά στην ΑΕΙΦΟΡΙΑ, μια από το λέξεις καρμπόν χωρίς καμία ουσιαστική ερμηνεία και σχέση με τα αντικείμενα που επικολλάτε και σπάζει κόκκαλα.
    Να δούμε τι θα γίνει και με το έργο της παραλίας Καβουρίου όπου κατασπαταληθήκαν 1.900.000 ΕΥΡΩ μέσω ΕΣΠΑ και το μόνο που απέμεινε είναι η διαμόρφωση των χώρων στάθμευσης…
    Όλα τα άλλα καταστράφηκαν από τους αγύρτες που επισκέπτονται το χώρο και την αδιαφορία της Δημοτικής αρχής να συντηρήσει το πανάκριβο έργο…

    http://notia.gr/2016/05/dilofo-varis-ikologiki-i-platia-nison-ikones/

    Απαντήστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.