“Δυναμίτη” στο Ελληνικό βάζουν Κονδύλης και Παπανικολάου




kondylispapanikolaou

Δυναμίτη στην επένδυση του ομίλου Λάτση στο Ελληνικό βάζουν οι Δήμαρχοι Αλίμου και Γλυφάδας

 Ο Ανδρέας Κονδύλης και ο Γιώργος Παπανικολάου ετοιμάζονται να εμποδίσουν με κάθε νόμιμο μέσο την μεταβίβαση της έκτασης στη Lamda Development. “Θα μας βρουν απέναντι να διεκδικούμε τα συμφέροντα των Δήμων μας, οι οποίοι θα επιβαρυνθούν σημαντικά από την επικείμενη επένδυση” λέει στην Real News και στο δημοσιογράφο Κασσιανό Τζέλη, ο Δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης.

“Είμαστε σε πλήρη ετοιμότητα με δικηγόρους και μηχανικούς να εξετάσουμε και να προσβάλουμε, δικαστικά αν χρειάζεται, τα σχέδια” λέει ο Γιώργος Παπανικολάου.

Οι δύο Δήμαρχοι τονίζουν, ότι ενώ έχουν ζητήσει επανειλημμένως το περιεχόμενο των μελετών και των σχεδίων για το τι πρόκειται να γίνει στις εγκαταστάσεις του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό, δεν έχουν λάβει καμία απάντηση.

Κλήθηκαν να μελετήσουν εκατοντάδες σελίδες με κρίσιμες νομικές και τεχνικές παραμέτρους και λεπτομέρειες μέσα σε λίγες ώρες.

“Αρνηθήκαμε αυτήν την εξευτελιστική πρόταση” λένε οι δυο Δήμαρχοι, “πώς θα προλάβουν να τα μελετήσουν οι σύμβουλοί μας, είμαστε κυριολεκτικά στο σκοτάδι. Κανένας στοιχειωδώς σοβαρός διάλογος δεν έχει γίνει για ένα ζήτημα που θα καθορίσει την τύχη της περιοχής για τις επόμενες δεκαετίες”.

Κονδύλης και Παπανικολάου δηλώνουν κατηγορηματικά ότι δεν θα δώσουν λευκή επιταγή σε κανέναν κι ότι χρειάζεται σοβαρή και ειλικρινής διαβούλευση για να πάρουν οι δυο Δήμοι τα ανταποδοτικά οφέλη που τους αναλογούν.

“Πώς θα γίνουν όλα αυτά μέχρι το τέλος Ιουνίου που θα κατατεθεί η επίμαχη σύμβαση στη Βουλή” αναρωτιούνται. Επικαλούνται επίσης τα ανοιχτά ζητήματα σε σχέση με το τίμημα (915 εκ. €) ιδίως όσον αφορά στην εκ των υστέρων προσθήκη του καζίνο στη συμφωνία, ενώ ισχυρίζονται ότι υπάρχει ζήτημα νόθευσης του ελεύθερου ανταγωνισμού.

real

Δεν δέχονται σε καμία περίπτωση τη δημιουργία ιδιωτικού φορέα που θα ανήκει στον επενδυτή και θα εκμεταλλεύεται τους κοινόχρηστους χώρους (μητροπολιτικό πάρκο, δρόμους, παραλίες κλπ.) και ζητούν να υπάρχει έλεγχος και από το δημόσιο και από την τοπική Αυτοδιοίκηση. Καθιστούν σαφές ότι δεν είναι κατά της επένδυσης αλλά θέλουν να διασφαλίσουν οφέλη για το κοινωνικό συμφέρον και την ανταποδοτικότητα της επένδυσης στις τοπικές κοινωνίες (θέσεις εργασίας κλπ.).

Τέλος κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την άρον άρον προώθηση της σύμβασης στη Βουλή, χωρίς την απαραίτητη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων, που ενδεχομένως μπορεί να καταπέσει στη συνέχεια στο ΣτΕ ή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο και να ενεργοποιηθούν λεόντειες ρήτρες υπέρ του επενδυτή.

Κονδύλης και Παπανικολάου λένε κι άλλα πολλά στην Real News που κυκλοφορεί, για την επένδυση του ομίλου Λάτση στο Ελληνικό που θα αλλάξει τις ζωές  (προς το καλύτερο ή προς το χειρότερο;) όλων εμάς που ζούμε στα νότια προάστια και όχι μόνο.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

 Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ

papanikolaoureal

O δήμαρχος Γλυφάδας ανέβασε στην προσωπική του σελίδα στο facebook μια φωτογραφία από την εφημερίδα και έγραψε:

Με έκδηλη την αγωνία και μεγάλο προβληματισμό για τις τρέχουσες εξελίξεις στο Ελληνικό, με το συνάδελφο Δήμαρχο Αλίμου, Andreas Kondylis, προχωρήσαμε σε μια κοινή παρέμβαση.
Η παραχώρηση του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού επισπεύδεται, χωρίς καμία διαβούλευση με την τοπική κοινωνία, χωρίς καμία ενημέρωση των τοπικών αρχών, χωρίς καμία πρόνοια για μια σειρά από κρίσιμα ζητήματα. Πουθενά στον πολιτισμένο κόσμο μια μεγάλη επένδυση δεν προχωρά αγνοώντας την ευρύτερη “γειτονιά” μέσα στην οποία δρα.
Είναι αυτονόητο ότι είμαστε υπέρ κάθε προσπάθειας που δημιουργεί υπεραξίες, που δημιουργεί ανάπτυξη, που δημιουργεί θέσεις εργασίας.
Είναι εξίσου αυτονόητο όμως ότι κάθε επένδυση πρέπει να σέβεται τους νόμους και τους κανόνες, να σέβεται τους γειτονικούς δήμους, να σέβεται το περιβάλλον.
Αξίζει να διαβάσετε το σχετικό ρεπορτάζ στην κυριακάτικη Real News.

Ο Ανδρέας Κονδύλης στην σελίδα στο facebook γράφει: 

Στην Κυριακάτικη Real News (αύριο) φιλοξενούνται οι κοινές θέσεις μου με το Δήμαρχο Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου για το πρώην Αεροδρόμιο Ελληνικού.
Επαναλαμβάνουμε: “επενδύσεις” και “ανάπτυξη” χωρίς συμμετοχή των πόλεών μας και των δημοτών μας ΔΕΝ ΝΟΕΙΤΑΙ!!

Διαβάστε Επίσης

Ένα Σχόλιο στο ““Δυναμίτη” στο Ελληνικό βάζουν Κονδύλης και Παπανικολάου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.