Mαρία Ανδρούτσου: Η πρόταση για τον Ασύρματο




allazoumeasyrmato

Η δήμαρχος Αγίου Δημητρίου, Μαρία Ανδρούτσου, με αφορμή την παραχώρηση ολόκληρης της έκτασης του Ασυρμάτου, παρουσιάζει την πρόταση για την αξιοποίηση του χώρου και τις παρεμβάσεις που πρόκειται να γίνουν:

Στις 15 Ιουνίου 2016, μετά από συντονισμένες ενέργειες Δήμου και της κυβέρνησης, έκλεισε η παραχώρηση του τελευταίου τμήματος -και ουσιαστικά ολόκληρου του χώρου του Ασυρμάτου- στο Δήμο Αγ. Δημητρίου.
Δικαιώθηκε έτσι, ένας μεγάλος κύκλος προσπαθειών των κατοίκων και των Δημοτικών Αρχών, από τις αρχές της δεκαετίας του ’80 και μετά, για να αποκτήσει η πόλη τους κοινόχρηστους χώρους και χώρους πράσινου που είχε ανάγκη.
Το γεγονός αυτό θα επιτρέψει την ένταξη του χώρου σε ένα συνολικό και όχι αποσπασματικό, όπως γινόταν μέχρι σήμερα, σχεδιασμό ανάπλασης, μέσα από μια στρατηγική που θα διαμορφωθεί από κοινού από τη Δημοτική Αρχή, το Δημοτικό Συμβούλιο και το λαό του Αγ. Δημητρίου, ο οποίος θα είναι και ο κατ’ εξοχήν αποδέκτης του οφέλους που θα προκύψει.
Ένας νέος κύκλος προσπαθειών αρχίζει τώρα για την επίτευξη του στόχου αυτού.
_____________________________________________
Ο χώρος του Ασυρμάτου επί 30 χρόνια αποτελούσε βασική διεκδίκηση του Δήμου Αγ. Δημητρίου για να καλύψει τις μεγάλες ανάγκες της πόλης σε χώρους πράσινου, άθλησης και ψυχαγωγίας των κατοίκων της.
Μετά την επίτευξη του στόχου αυτού, τίθεται το θέμα της υλοποίησης της υπάρχουσας μελέτης με βασική επιλογή τη διαμόρφωση του ελεύθερου χώρου πρασίνου και των λοιπών χρήσεων στο πλαίσιο ενός βιοκλιματικού σχεδιασμού, που θα μεγιστοποιεί τις συνθήκες “άνεσης” στο περιβάλλον του πάρκου.

asy


Η πρόταση περιλαμβάνει παρεμβάσεις στα εξής στοιχεία:
Περίφραξη
Είσοδοι (Ελπίδος – Ασυρμάτου – Μεσσηνίας – Φιλικής Εταιρείας)
Πεζόδρομοι (κεντρικός διαμήκης, περιφερειακός και τριτεύον δίκτυο)
Περιοχές πρασίνου
Υδάτινο στοιχείο
Ελαιώνας
Υπαίθριο θέατρο
Παιδική χαρά
Πλατείες (κεντρική πλατεία του πάρκου και πλατεία Μουσείου Τηλεπικοινωνιών)
Χώροι εκγύμνασης
Κτήρια (χώρος πολιτισμού και εκθέσεων – κυλικείο, κτήριο αποδυτηρίων γηπέδου, κτήριο πάρκου κυκλοφοριακής αγωγής, κτήριο εγκαταστάσεων προσωπικού γηπέδου)
Αθλητικές εγκαταστάσεις (γήπεδα αντισφαίρισης, μπάσκετ και ποδοσφαίρου 5Χ5)
Κρήνες
Σήμανση

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ

asy

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.