Άλιμος: Η ιστορική συνεδρίαση για την παραχώρηση του παραλιακού μετώπου – Παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές (VIDEO)




dimotikoparalies

“Bγαίνοντας από το Μέγαρο Μαξίμου, όπου μας ανακοινώθηκε η παραχώρηση των παραλιών από την ΕΤΑΔ, ένιωσα ανακούφιση, χαρά αλλά και άγχος για το αύριο. Η ιστορική αυτή απόφαση είναι μεγάλο βάρος στους ώμους μας” Με τα λόγια αυτά έκλεισε την τοποθέτησή του ο δήμαρχος Αλίμου, Ανδρέας Κονδύλης, στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου που ψήφισε την παραχώρηση και τη διοίκηση του παραλιακού μετώπου της πόλης (21 ψήφοι υπέρ και 1 κατά), από την ΕΤΑΔ Α.Ε., στο δήμο. 

ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ LOCAL.GR

stigmiotipo-plirous-othonis-3092016-33033-mm-bmp

Ανδρέας Κονδύλης- δήμαρχος Αλίμου:

“Iδιαίτερα θετική εξέλιξη, μετά από μεγάλη προσπάθεια των τριών δήμων (Αλίμου, Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης και Γλυφάδας). Ιστορική συμφωνία για την πόλη μας. Οι παραλίες μας το 1972 είχαν περάσει με συντακτική πράξη της δικτατορίας, στον έλεγχο του κράτους.. Ονειρευόμαστε να σχεδιάσουμε το παραλιακό μας μέτωπο, ώστε να γίνει τουριστικός προορισμός και να έχει όφελος η τοπική κοινωνία.

Υπήρξαν χρονοβόρες διαπραγματεύσεις από τότε που αναλάβαμε τη διοίκηση του δήμου, λόγω των πολιτικών εξελίξεων (διαπραγμάτευση, εκλογές). Από τα τέλη του 2015 οι διαπραγματεύσεις εντάθηκαν. Δεν μπορεί η ανάπτυξη να συνίσταται μόνο σε ιδιωτικοποιήσεις, χωρίς να υπάρχουν οφέλη για την κοινωνία.

Με την επένδυση των 160 εκατομμυρίων ευρώ που θα κάνει η Περιφέρεια στον Φαληρικό Όρμο, το παραλιακό μέτωπο μέχρι και τη Βάρκιζα, θα αλλάξει μορφή.

Σκεφτόμαστε σε συνεργασία και τους άλλους δήμους να δημιουργήσουμε ένα μεγάλο παραλιακό ποδηλατόδρομο.

Θα προστατέψουμε το παραλιακό μέτωπο του Αλίμου από κακές χρήσεις (μπουζουκομάγαζα κλπ). Να μπορεί να έρχονται  οι τουρίστες και μέσα στην πόλη για να δουν τα αρχαία μας.

Θα σεβαστούμε τις υπάρχουσες μισθώσεις με τους επιχειρηματίες που είχαν κάνει συμφωνίες με την ΕΤΑΔ.

Ο δήμος θα εξακολουθεί να παίρνει τα ποσοστά του και η ΕΤΑΔ αυτά που έπαιρνε, απλά τα μισθώματα θα τα εισπράττει ο δήμος και όποια νέα συμφωνία γίνει, ο δήμος θα παίρνει το 80% και η ΕΤΑΔ το 20%

Eίναι ώρα ευθύνης για τους δήμους. Με τη σημαντική συμβολή των τεχνικών υπηρεσιών του δήμου και ειδικά της διευθύντριας Σωτηρίας Μασούρη, έχουμε αποτυπώσει μέτρο-μέτρο, όλο το παραλιακό μας μέτωπο.

Θα δουλέψουμε το master plan για το δικό μας κομμάτι και θα συνεργαστούμε και με τους άλλους δήμους.

Σίγουρα θα διεκδικήσουμε χρηματοδότηση και από το ΕΣΠΑ και από την Περιφέρεια.

Δεν απεμπολούμε κανένα δικαίωμα μας από την επένδυση στο Ελληνικό, όπως είπα και στην ομιλία μου στη Βουλή”

stigmiotipo-plirous-othonis-3092016-33249-mm-bmp

Θάνος Ορφανός – ΑΛΙΜΟΣ: ΕΔΩ ΖΟΥΜΕ:  “Θετική εξέλιξη για το δήμος μας και μεγάλη ευθύνη. Θα ανοίξουν οι ορέξεις κάποιων.Χρειάζεται συνεχής ενημέρωση για την καλύτερη διαμόρφωση του παραλιακού μας μετώπου

Με βάζει σε σκέψεις το γεγονός ότι ανακοίνωση της παραχώρησης έγινε ταυτόχρονα με την ψήφιση στη Βουλή της σύμβασης για το Ελληνικό”.

stigmiotipo-plirous-othonis-3092016-33340-mm-bmp

Eλένη Μπελιά  -” Άνω Κάτω στο Καλαμάκι”: “Προϊόν μια πολύχρονης προσπάθειας. Όλο το παραλιακό μέτωπο πρέπει να αναπτυχθεί ήπια, με σεβασμό στο περιβάλλον και στον πολιτισμό. Θα πρέπει ο δήμος να βάλει ξεκάθαρα πλαίσια”.

stigmiotipo-plirous-othonis-3092016-33416-mm-bmp

Κυριακή Καμαρινού -ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ:

Δεν μας ικανοποιεί γιατί δεν αφορά την απρόσκοπτη και δωρεάν πρόσβαση στις παραλίες. Πρόκειται για ένα οδικό χάρτη επιχειρηματικής δραστηριότητα. Χρυσώνουν το χάπι στους πολίτες για το Ελληνικό.

Χαιρετίζουμε την παραχώρηση αλλά διαφωνούμε με τη σύμβαση την οποία θα καταψηφίσουμε”

stigmiotipo-plirous-othonis-3092016-33159-mm-bmp

Χαρίλαος Μέξας-“Ελληνική Αυγή για το Δήμο Αλίμου”: “Βάζει ο ΣΥΡΙΖΑ κοτζαμπάση το δήμο για να μαζεύει τα λεφτά και να τα δίνει στο κράτος”.

stigmiotipo-plirous-othonis-3092016-33127-mm-bmp

Νίκος Αλεξόπουλος – “Άλιμος όλοι Μαζί” : “Οφείλουμε να μην είμαστε τσιγκούνηδες και να αποδώσουμε τα του Καίσαρος τω Καίσαρι Συγχαρητήρια στο δήμαρχο που είχε την ευθύνη του χειρισμού της διαπραγμάτευσης.

Είναι χρυσή ευκαιρία για το δημοτικό μας συμβούλιο να δώσει ομόφωνη απόφαση. Υπήρχε η άποψη ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν μπορεί να κάνει κουμάντο. Νομίζω ότι θα χρειαστεί ευρεία διαβούλευση με το λαό του Αλίμου”.

stigmiotipo-plirous-othonis-3092016-33447-mm-bmp

Αναστασία Σιμητροπούλου – αντιδήμαρχος διοικητικών Υπηρεσιών, ΚΕΠ & Διαφάνειας :

“Μην τσιγκουνευόμαστε να δώσουμε συγχαρητήρια στον δήμαρχο. Η σύμβαση έχει οφέλη. Είναι μια παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές.

Θα έχουμε καινούρια έσοδα για το δήμο. Η σύμβαση παραχώρησης είναι δεμένη και καθαρή, χωρίς παγίδες. Για πρώτη φορά έχουμε το δικαίωμα να σχεδιάσουμε”

stigmiotipo-plirous-othonis-3092016-45332-mm-bmp

Αλεξάνδρα Γιαννούτσου-” Άνω Κάτω στο Καλαμάκι” : “Σημαντική εξέλιξη για το δήμο Αλίμου. Μεγάλο το βάρος της διαχείρισης. Να μη χαθούν οι ελεύθερες παραλίες που έχουμε”.

stigmiotipo-plirous-othonis-3092016-33528-mm-bmp

Δώρα Σύρμα – αντιδήμαρχος Οικονομικών Υπηρεσιών:  “Ιστορική απόφαση για το δήμο. Αισθάνομαι υπερήφανη που συμμετέχω σε αυτή τη δημοτική αρχή. Είναι μεγάλη πρόκληση, να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων. Δύσκολο το έργο αλλά υπάρχει θετική ενέργεια”

stigmiotipo-plirous-othonis-3092016-33550-mm-bmp

Δημήτρης Κλαυδιανός -“Άνω Κάτω στο Καλαμάκι”: Θετική εξέλιξη μετά την αρνητική για το Ελληνικό. Η Τοπική αυτοδιοίκηση πέτυχε μια μεγάλη νίκη”

stigmiotipo-plirous-othonis-3092016-33634-mm-bmp

Στέφανος Διαμαντής -πρόεδρος Θουκυδίδειου Οργανισμού Πολιτισμού & Αθλητισμού Δήμου Αλίμου: “Πραγματοποιείται ένα όνειρο. Πριν από ένα χρόνο αν μου το έλεγε κάποιος δεν θα τον πίστευα.. Παίρνουμε από το κράτος τις παραλίες μας. Νιώθω υπερήφανος γιατί έχουμε ομάδα με επικεφαλής δήμαρχο με όραμα”

stigmiotipo-plirous-othonis-3092016-33723-mm-bmp

Μάνος Γαρυφαλάκης -πρόεδρος δημοτικού συμβουλίου: “Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω όλους για την ομαλή διεξαγωγή του δημοτικού συμβουλίου, ακόμη και αν διαφωνούσαμε όλοι σεβαστήκαμε όλους. Θεωρώ ότι είναι μια ιστορική απόφαση. Ο δήμαρχος στην τοποθέτησή του ήταν μετριόφρων, αλλά θα πω ότι ήταν προσωπική του επιτυχία, άλλωστε ξέρουμε όλοι πόσες ώρες εργάζεται για το δήμο”

stigmiotipo-plirous-othonis-3092016-32928-mm-bmp

Μαρία Νερούτσου- περιφερειακή σύμβουλος: “Σημαντικό ρόλο για να περάσουν οι παραλίες στους δήμους, έπαιξε η Περιφερειάρχης Ρένα Δούρου”

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.