80 Χρόνια μετά… Ελευθέριος Βενιζέλος




krivekolaz

 

Ο Σύλλογος Κρητών σε συνεργασία με τον Δήμο Αγίου Δημητρίου διοργάνωσαν την τριήμερη εκδήλωση «80 χρόνια μετά…Ελευθέριος Βενιζέλος» για τον μεγαλύτερο Έλληνα πολιτικό του 20ου αιώνα.
Το αφιέρωμα ξεκίνησε την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου με την θεατρική παράσταση “Ελευθέριος Βενιζέλος” έργο του Γρηγόρη Χαλιακόπουλου και σκηνοθεσία του Γιάννη Μόρτζου.

Το Σάββατο πραγματοποιήθηκε συζήτηση με θέμα «Βενιζέλος τα κρίσιμα ερωτήματα…» με αφορμή το βιβλίο του Μίμη Ανδρουλάκη “Ταξίδι Μέλιτος”.

Ομιλητές ήταν οι: Μίμης Ανδρουλάκης (Συγγραφέας), Βασίλης Καρδάσης( Ιστορικός – Πρόεδρος Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου), Τάσο Σακελλαρόπουλο (Υπεύθυνο ιστορικών αρχείων μουσείου Μπενάκη, Επιστημονικός συνεργάτης Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών “Ελ. Βενιζέλος”).

Στην έναρξη της εκδήλωσης απήυθηνε χαιρετισμό ο πρόεδρος του Συλλόγου Κος Στέλιος Μαμαλάκης, η Δήμαρχος Κα Μαρία Ανδρούτσου και ο Κος Πρασιανάκης Γεώργιος Πρόεδρος του παραρτήματος του Εθνικού Ιδρύματος Ελ.Βενιζέλος στην Αττική.

Στην συζήτηση και βάση τα ερωτήματα που διατυπώθηκαν από την Δήμαρχο, τον πρόεδρο του Συλλόγου και τους παρευρισκόμενους δόθηκε η δυνατότητα να προσεγγιστούν θέματα όπως το τι σημαίνει σήμερα σε σχέση με το τότε η έννοια «φιλελεύθερος» το «ιδιόνυμο» η Μικρασιατική καταστροφή κ.λ.π.

Η συζήτηση κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον και διήρκησε τουλάχιστον 2 ώρες. Μετά την συζήτηση ακολούθησε κρητικό κέρασμα από τα μέλη του Συλλόγου.

Το τριήμερο αφιέρωμα έκλεισε την Κυριακή 2/10 με την επιμνημόσυνη Δέηση και την κατάθεση στεφάνων, στο πάρκο Ελευθερίου Βενιζέλου.Κατατέθηκαν στεφάνια από τον πρόεδρο του Συλλόγου και την Δήμαρχο. Παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος του Δ.Σ Κος Νίκος Δασόπουλος, Η Γραμματέας του Δ.Σ κα Αρετή Κοντοπόδη – Τζαμπαζόγλου, ο Κος Παπαδακάκης ως Αρχηγός Δημοτικής παράταξης και αρκετοί από τους αντιδημάρχους και μέλη τος ΔΣ της πόλης.

Για περισσότερες φωτογραφίες EΔΩ

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.