Άλλαξαν χέρια τα “Αστέρια” της Γλυφάδας




asteriaxeno-580x317

Στα χέρια της Grivalia, της εισηγμένης εταιρείας επενδύσεων σε ακίνητα, πέρασε, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του ered.gr ένα από τα καλύτερα φιλέτα της παραλιακής.

Ο λόγος για τα ιστορικά «Αστέρια» στη Γλυφάδα τα οποία περνούν στο χαρτοφυλάκιο της ΑΕΕΑΠ και μένει να δούμε στο μέλλον πώς θα αξιοποιηθεί αυτό το «φιλέτο» που γνωρίζουν όλοι οι Ελληνες.

Το ακίνητο αποτελείται από 285 στρέμματα με κτίρια στα οποία έχουν φιλοξενηθεί από τον ιδιοκτήτη, τον Γιάννη Παπαθεοχάρη, γνωστά κέντρα όπως Ark Restaurant, Balux, Baluxaki. Ο Παπαθεοχάρης σχεδίαζε από το 2015 να μετατρέψει το ακίνητο σε πολυτελές ξενοδοχειακό συγκρότημα με πεντάστερο, σπα, πισίνες, βίλες κ.λπ. ωστόσο ο «Αστέρας» όπως μετονομάστηκαν τα «Αστέρια» έμεινε αναξιοποίητος λόγω οικονομικών προβλημάτων. Ο ιδιοκτήτης πιέστηκε από τις τράπεζες στις οποίες χρωστούσε πολλά εκατομμύρια ευρώ να… το βγάλει στο σφυρί.

Το ακίνητο περνά τώρα ουσιαστικά στην θυγατρική της Grivalia για τον ξενοδοχειακό τομέα, την Grivalia Hospitality S.A., με έδρα το Λουξεμβούργο η οποία έχει συγκεντρώσει τεράστια κεφάλαια και διαθέτει ρευστότητα για να προχωρήσει σε επενδύσεις στον τουριστικό κλάδο. Το ακίνητο έχει πάρει από τις αρχές του έτους άδεια και μπορεί να κτιστεί ξενοδοχείο 400 κλινών, πολυτελείς βίλες, πισίνες, σπα, αλλά και συνεδριακό κέντρο 600 ατόμων και να γίνει το… αντίπαλον δέος του Αστέρα Βουλιαγμένης που έκλεισε για να ανακαινιστεί.

Tα θρυλικά «Αστέρια« δημιουργήθηκαν την δεκαετία του ’60 στην παραλία της Γλυφάδας από τους αρχιτέκτονες Εμμ. Βουρέκα, Π. Βασιλειάδη και Π. Σακελλάριο υπό την εποπτεία της Εθνικής Τράπεζας η οποία είχε νοικιάσει την έκταση από τον ΕΟΤ. Το 1999 η έκταση πέρασε από την Εθνική Τράπεζα στην εταιρεία ΕΣΤΡΕΛΙΑ, και αργότερα στον όμιλο Παπαθεοχάρη. Ο Εμμ. Βουρέκας (1907-1993), είναι ο δημιουργός πολλών έργων στην Αθήνα τις δεκαετίας ’50, 60’ 70, όπως το Hilton των Αθηνών, η Ωκεανίδα κλπ.

Υπενθυμίζεται ότι η Εστρέλια είχε σχεδιάσει τη δημιουργία γιγαντιαίου ξενοδοχείου 850 κλινών που όμως δεν προχώρησε ποτέ. Το business plan που είχε φτιάξει ο Παπαθεοχάρης προέβλεπε:

· Ξενοδοχείο μικτού τύπου 5 αστέρων 400 κλινών,

· Τουριστικά καταλύματα δωματίων, σουϊτών και επιπλωμένων διαμερισμάτων τουριστικών κατοικιών, αυτόνομες βίλες.

· Συγκρότημα Κέντρου Αναζωογόνησης και Ομορφιάς,

· Αθλητικές εγκαταστάσεις,

· Κτίρια υποδοχής, κοινόχρηστων χώρων και εστιατορίου

· Πισίνες, παιδότοπους, καφετέριες και κέντρα διασκέδασης

· Εστιατόρια, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων και Εκθεσιακό χώρο, που διαμορφώνονται στην περιοχή του πρώην νυχτερινού κέντρου «Αστέρια».

Την αξιοποίηση της έκτασης, είχε αναλάβει η εταιρεία «Ναυσικά Ανώνυμη Εταιρεία –Τουριστικές – Καλλιτεχνικές – Ναυτιλιακές –Οικοδομικές Επιχειρήσεις» του κ. Παπαθεοχάρη.

ΠΗΓΗ: ered.gr

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.