Ανοικτή συνέλευση για την εκποίηση των ακτών στα 3Β




 

kampkolaz-580x367

(ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ)

Είναι γνωστό ότι  κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με την ψήφιση του υπερταμείου στη Βουλή καταβάλλει αγωνιώδη προσπάθεια να παραδώσει άρον-άρον όλη τη δημόσια περιουσία στους επικυρίαρχους της χώρας δανειστές και σε ντόπιους συνεργάτες τους. Μέσω του υπερταμείου του οποίου τη διοίκηση ουσιαστικά θα έχουν οι ξένοι δανειστές, επιχειρούν να εκποιήσουν το νερό, την  ενέργεια, τα λιμάνια τους σιδηροδρόμους, παραλίες, δάση, αρχαιολογικούς χώρους ακόμη και 597 νησιά.

Στο Δήμο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης η πρώτη απόπειρα εγκληματικής εκποίησης έγινε με τη χερσόνησο της Βουλιαγμένης, με τους αρχαιολογικούς χώρους, το δάσος και τις παραλίες της. Τώρα γίνεται δεύτερη απόπειρα από την κυβέρνηση σε συμφωνία με την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση  να εκποιήσει όλες τις υπόλοιπες ελεύθερες ακτές του δήμου σε κερδοσκοπικά συμφέροντα, για να κτίσουν εμπορικές και τουριστικές επιχειρήσεις και να τις αποκλείσουν την ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών σε αυτές. Αυτή τη φορά μάλιστα η απόπειρα εκποίησης  γίνεται με πρόσχημα το πάγιο αίτημα συλλόγων να παραδοθεί η παραλία στους δήμους. Δυστυχώς και η  δημοτική αρχή συνεργάζεται άψογα με την κυβέρνηση και την περιφέρεια  και στην απόπειρα εκποίησης της χερσονήσου της Βουλιαγμένης και στη νέα απόπειρα εκποίησης και εμπορευματοποίησης όλων των υπόλοιπων ελεύθερων ακτών του Δήμου.

Όμως και η κυβέρνηση και η Περιφέρεια και η Δημοτική Αρχή λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο. Γιατί  οι σύλλογοι και οι πολίτες του Δήμου ΒΒΒ, αλλά και των άλλων παραλιακών δήμων και από όλη την Αττική  παλεύαμε και συνεχίζουμε να παλεύομε για δημόσιες και ελεύθερες για τους πολίτες παραλίες αποκλείοντας κάθε σκέψη εμπορευματοποίησης. Τον αγώνα αυτό είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε  και είμαστε σίγουροι ότι οι εκποιήσεις που προσπαθούν να κάνουν και στη χερσόνησο της Βουλιαγμένης και στις υπόλοιπες ελεύθερες ακτές του δήμου ΒΒΒ θα μείνουν στα χαρτιά.

Η ανοιχτή συνέλευση του δήμου ΒΒΒ καλεί συλλογικότητες και πολίτες σε συνάντηση για να συζητήσουμε όλες τις τελευταίες εξελίξεις για τις ακτές του Δήμου.

Η συνάντηση θα γίνει την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 8μμ, στα γραφεία της Εναλλακτικής Δράσης, Βασιλέως Παύλου 88, στην Πλατεία της Βούλας

Η γραμματεία της Ανοικτής Συνέλευσης

Email :  [email protected]

τηλ 6932304575-6934239530-6977990887

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.