“Δεν υπάρχει διαφθορά και διαπλοκή στα σχολεία”




syrmasxoleia

Άστραψε και βρόντηξε η αντιδήμαρχος Αλίμου (Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών) και πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Δώρα Σύρμα, με αφορμή ερώτηση του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Θάνου Ορφανού, για την απευθείας ανάθεση εργολαβίας ύψους 25.000 ευρώ, στο 1ο και 4ο Λύκειο. Η εργολαβία αφορά την αποκατάσταση προβλημάτων στις τουαλέτες των σχολείων. 

Ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης προσκόμισε φωτογραφίες και ισχυρίστηκε ότι οι τουαλέτες είναι σε καλή κατάσταση και δεν χρειάζονται επισκευή.

“Ας μην ψάχνουμε τόσο πολύ να βρούμε τη διαφθορά και τη διαπλοκή στα σχολεία. Δεν υπάρχει διαφθορά και διαπλοκή στα σχολεία. Στα σχολεία γίνονται έργα είτε αρέσει σε κάποιους είτε δεν αρέσει και θα συνεχίσουν να γίνονται έργα” απάντησε σε έντονο ύφος η Δώρα Σύρμα.

stigmiotipo-plirous-othonis-17102016-95005-mm-bmp

Αναφέρθηκα στην απευθείας ανάθεση για τις τουαλέτες¨είπε ο Θάνος Ορφανός

“Οι τουαλέτες έγιναν πριν από δύο χρόνια, και είναι σε καλή κατάσταση έως αρίστη. Εγώ πήγα και πήρα μερικές φωτογραφίες και πραγματικά η μικροπολιτική και τα ψέματα πρέπει να τελειώσουν εδώ μέσα.”

stigmiotipo-plirous-othonis-17102016-94858-mm-bmp

Δώρα Σύρμα: “Είναι μοναδικό φαινόμενο συνάδελφοι σε ένα δημοτικό συμβούλιο, η μείζων αντιπολίτευση να φέρνει συνέχεια θέματα για τα έργα που θέλουμε να κάνουμε στα σχολεία. Εγώ θα ήθελα να ακούω αιτήματα από την αντιπολίτευση να γίνονται έργα στα σχολεία και αντιθέτως ακούω και μάλιστα με φωτογραφικό υλικό, ότι να μην κάνουμε έργα στα σχολεία.

Κύριε Ορφανέ  θέλω να σας ενημερώσω ότι στις τουαλέτες που με πολύ φροντίδα και αγάπη φτιάξατε πριν από δύο χρόνια, όταν αναλάβαμε τη διοίκηση του δήμου, ο συγχωρεμένος Καρούζος, διευθυντής του 10υ Λυκείου, με είχε καλέσει για να δω από κοντά τις κατεστραμμένες τουαλέτες του σχολείου.

Σπασμένες πόρτες, υδραυλικά άθλια, βρύσες απαίσιες με νερό που δεν είχε να κάνει με υγιεινή, όταν θα πάτε και θα τα δείτε θα μιλήσουμε μαζί. Αρκετά κύριε Ορφανέ, αρκετά…

Πείτε στους συνεργούς σας μέσα στα σχολεία να ηρεμήσουν λίγο. Το ότι φτιάχνονται τα σχολεία και ο κόσμος είναι ευχαριστημένος, σας λυπεί. Το κατανοώ αυτό αλλά ηρεμήστε.

Με έκθεση του υγιειονομικού υπήρχε πρόβλημα στις τουαλέτες και του 1ου και του 4ου Λυκείου. Επειδή όμως τότε μόλις είχε αναλάβει η νέα διοίκηση στο δήμο, φτιάξαμε μόνο τις πόρτες επειδή υπήρχε πρόβλημα με τα παιδιά, να μπαίνουν μέσα, ειδικά τα κορίτσια και είπαμε ότι με την πρώτη ευκαιρία που θα μας επιτρέψουν τα χρήματα που έρχονται είτε από το κράτος είτε από το δήμο, θα προχωρήσουμε να φτιάξουμε ότι υπάρχει και κάνει κακό στα παιδιά.

Γιατί όλες οι κατασκευές που κάνατε όπως και στο 2ο Λύκειο επάνω στο ταβάνι στους καθηγητές στάζει νερά από τα υδραυλικά που έκανε δικός σας εργολάβος και τον πληρώσατε πανάκριβα και σήμερα καλούμαστε εμείς να κάνουμε το έργο από την αρχή βγάζοντας όλη την οροφή. Αυτά τα έργα σας τα χαρίζουμε.

Εμείς θα κάνουμε έργα που θα διασφαλίζουν την ασφάλεια των παιδιών και την υγιεινή τους.

Συνάδελφοι πρέπει να σας πω κάτι: Όταν ένας εργολάβος μπαίνει μέσα σε ένα σχολείο μπορεί να βρει και άλλα που μπορεί να τα διορθώσει μέσα από την ίδια σύμβαση. Ας μην ψάχνουμε τόσο πολύ να βρούμε τη διαφθορά και τη διαπλοκή στα σχολεία.  Δεν υπάρχει διαφθορά και διαπλοκή στα σχολεία. Στα σχολεία γίνονται έργα είτε αρέσει σε κάποιους είτε δεν αρέσει και θα συνεχίσουν να γίνονται έργα”.

stigmiotipo-plirous-othonis-17102016-105554-mm-bmp

Ο δήμαρχος Ανδρέας Κονδύλης, είπε για το θέμα:

“Νομίζω ότι απάντησε η κυρία Σύρμα. Να προσθέσω ότι η εγγραφή στον προϋπολογισμό των 25.000 ευρώ, δεν είναι και δεν πρέπει να συγχέεται με τη μελέτη. Η εγγραφή είναι το ταβάνι που μπορεί να φτάσει ένα έργο. Η μελέτη θα καταδείξει επακριβώς ποιες φθορές υπάρχουν, τι πρέπει να αντικατασταθεί, τι στοιχίζει το κάθε πράγμα, πόσο βγαίνει το κοστολόγιο. Άρα το να μας λέτε ότι πάμε να κάνουμε ένα έργο για να ξαναφτιάξουμε κάτι που ήδη υπάρχει, το λιγότερο που μπορώ να πω είναι ότι είναι θλιβερό”.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΣΤΟ LOCAL.GR (ΣΤΟ 7:40′)

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.